Cool priča: Beyond Seen Screen

Cool priča: Beyond Seen Screen

Hrvatski tim razvija tehnologiju za prepoznavanje videa putem mobilne aplikacije koju misle financirati ICO kampanjom.

Mario Drevenšek, Miroslav Zarić i Krešimir Puljić imaju više od deset godina staža u broadcast industriji. Konkretno, rade u firmi koja proizvodi softver za emitiranje TV programa za više od 150 TV kuća diljem svijeta. I tamo su uočili jedan veliki problem. Klasična televizija odumire. Sve je manje gledatelja, a posljedično i prihoda od reklama. TV kuće očajnički traže neku inovaciju koja bi ponovno učinila dalekovidnicu zanimljivom. A dečki koji razvijaju mobilnu aplikaciju Beyond Seen Screen smatraju da imaju rješenje.

“Ono što je Shazam za audio, to je Beyond Seen Screen za video. Razvili smo tehnologiju koja omogućava da se pomoću smartphonea skenira screen i kroz taj jedan proces prepoznavanja nazad dobiva povratna informacija”, objašnjava nam osnovnu funkcionalnost aplikacije Mario Drevenšek, direktor kompanije. Shazam je uspio zato što je na jednostavan način riješio univerzalni problem traženja informacija o pjesmama kojima ne znamo ni ime ni izvođača. Stvari su drugačije kod filmova, serija i ostalih video sadržaja. Rijetko kad trebamo tražiti ime filma koji se emitira. Ako već ne možemo dobiti informacije na samom sučelju TV-a ili još uvijek živom teletekstu, u par sekundi surfanja na internetu možemo skinuti kompletni TV raspored. Međutim, davanje osnovnih informacija o video sadržaju nije (jedini) cilj ove platforme. Ideja je mnogo šira.

Uperi mobitel u ekran, a tehnologija će se pobrinuti za ostalo.

P3184055

Recimo da gledate novu sezonu Westworlda. Jedan od novih likova u seriji čini vam se poznatim, no ne možete se sjetiti njegova imena niti gdje ste ga ranije primijetili. Uperite mobitel s instaliranom Beyond Seen Screen aplikacijom na ekran i otvara vam se mali portal s informacijama o seriji. Tu možete vidjeti opis serije, broj sezone, popis glumaca i njihove biografije... Ali i mogućnost kupnje filma po kojem je serija rađena, poveznicu za skidanje video igre, nagradni kviz ili neki drugi interaktivni sadržaj.

“Klijent, čiji je video content, može staviti tamo štogod želi. Jesu li to neke 3rd party aplikacije kao igrice, VR/AR ili samo osnovne informacije. Dakle, ovo je taj i taj film ili ovo je ta i ta serija i tu glume ti i ti glumci. Ili pak može dodati shopping experience, gdje gledajući neku seriju, tipa The Big Bang Theory, korisnik može odlučiti da kupi bilo što što je tamo vidio, ako je to podržano od strane video kreatora”, kaže Miroslav Zarić, direktor operative.

(Stranica 1 od 7)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 7)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cool priča: Beyond Seen Screen - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.