Otvoreno četvrto TVZ Mc2 natjecanje

Otvoreno četvrto TVZ Mc2 natjecanje

U maloj dvorani TVZ-a jučer je službeno otvoreno četvrto po redu TVZ Mc2 2016 natjecanje u izradi mobilnih aplikacija.

Ovo natjecanje organizirali su Studentski zbor i Tehničko veleučilište u Zagrebu, osnovano Uredbom vlade Republike Hrvatske 1998. godine. Misija Tehničkog veleučilišta u Zagrebu je obrazovati i osposobiti mlade ljude u kompetentne stručnjake na području tehničkih djelatnosti kako bi mogli suvereno konkurirati na tržištu rada. Radi praćenja globalnih trendova je i osnovano je ovo natjecanje u kojem je 80 posto finalista prošle godine našlo posao u struci.
Neki od partnera su i hrvatske kompanije poput IN2, CROZ, Nanobit, APIS IT itd.

Ove godine natjecanja novost je povratak Jope (maskote), novčane nagrade i Baby Heroes. Novčane nagrade iznose za prvo mjesto deset tisuća kuna, dok drugo i treće po pet i dvije tisuće kuna. Lani se odazvalo 252 studenta, a 17 timova je predalo svoje aplikacije koje su na finalu poslodavci ocijenili i sami odabrali najbolje.

Organizirano je pet događanja: partnerska predavanja, speed date, pitch, bauštela i finale.

Kroz šest ponedjeljaka u veljači (počevši 1.2.2016.) najbolji stručnjaci Fakulteta prometnih znanosti, te tvrtki Five, SPAN, Infinum, Nanobit i Mobendo kroz šest povezanih tema - Idea and business case, Design, Development, Project management, Marketing i Pitch pružit će uvid u svoja iskustva, višestruko potvrđena na međunarodnoj sceni.

Speed date ima cilj spajanje dizajnera i programera. U dvije minute upoznavaju se i poslije se formira tim za natjecanje. Na njemu se pojavljuju teme koje su odabrali članovi CISExa. Pitch je osmišljen kao kratko predavanje gdje se pokušava prodati aplikacija. 

jopa pitch

Bauštela je organizirana kao 6 meetupova s vodećim ljudima informatičke zajednice i svim zainteresiranima za razvoj mobilnih aplikacija.

Finale se održava u svibnju u prostorijama Hrvatske gospodarske komore gdje se pokazuju aplikacije. Partneri odlučuju tko je pobijednik.

Na otvorenju je bio prikazan i Photomath tvrtke Microblink, najpopularnija iOS aplikacija prošle godine koja rješava matematičke probleme, a od lansiranja ima preko 24 milijuna preuzimanja. Prosječna ocjena aplikacije je 4,6, bilježeći 4 milijuna korisnika mjesečno (50 posto iz amerike). Radi na matematičkom sustavu za osnovnu i srednju školu, te može pokazati rješenje i kompletni postupak zadatka. Aplikacija je besplatna i na njoj ne zarađuju, no imaju u planu stvoriti biznis model. Dostupan je i za Android platformu.

Photomath 2.0 logo 1

Jedan od gostiju bio je Jurica Cerovec, CTO tvrtke Microblink koji je govorio o svojim iskustvima i počecima. "Jedan od razloga uspjeha bila je posvećenost detaljima." - izjavio je Jurica. Cilj im je da ovu aplikaciju ima svaki učenik na telefonu diljem svijeta.

Službena stranica natjecanja otvorena je za prijavu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Otvoreno četvrto TVZ Mc2 natjecanje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.