Usporedni test pametnih satova: proljeće 2024

Četvrtak, 07 ožujka 2024 21:43
Nova generacija pobjednika Dok čekamo sljedeću „veliku stvar“ u tehnologiji pametnih satova, pogledajmo koja su sve unaprjeđenja postigli razni proizvođači u zadnjoj godini.

NASA i razvoj softvera

Četvrtak, 07 ožujka 2024 20:48
NasaLib, VERVE i ostalo Svemirska agencija i njezin utjecaj na IT.

Softverski alati za dijagnostiku, overclocking i testiranje

Četvrtak, 07 ožujka 2024 19:12
Najbolji alati za hardverske geekove Ukoliko ste pokušali otkloniti neki problem, optimizirati performanse ili overclockirati računalo, znate da to nije moguće bez odgovarajućih softverskih alata. Donosimo esencijalnu kolekciju softverskih alata za svakog hardverskog entuzijasta koji će vam pomoći da dijagnosticirate probleme, testirate performanse i stabilnost te ubrzate svoje računalo.

Recenzija softvera: KeePass 2

Četvrtak, 07 ožujka 2024 18:41
Čuvar državnog pečata Poželjno je koristiti različite lozinke, ali ih i negdje pohraniti.

Proljetno čišćenje mobitela

Srijeda, 06 ožujka 2024 22:10
Hrpa prostora i bolje performanse Prije ili kasnije, svi popunimo svaki megabajt pohrane na našim uređajima. Čišćenje nije najzabavniji postupak, no lako možete vratiti dosta prostora i nešto performansi za novu godinu.

Upscaling tehnologije najnovije generacije AMD FSR3 vs. DLSS3

Srijeda, 06 ožujka 2024 18:46
AI i „lažni" frameovi za bolje performanse Danas je praktički nemoguće zamisliti bilo koju noviju igru bez podrške za upscaling tehnologije kao što su DLSS i FSR. Provjerili smo kakve nam performanse i kvalitetu slike mogu ponuditi najnovije verzije upscaling tehnologija. Posebno smo se pak pozabavili kontroverznom opcijom samostalnog generiranja frameova koja potencijalno nudi ogroman porast performansi, ali ima i svoju mračnu stranu.

Kako surfati sigurnije?

Nedjelja, 04 veljače 2024 21:20
Spojimo se VPN-om VPN omogućava zaštitu online privatnosti i sigurniju komunikaciju internetskim prostorom. Klijentske aplikacije za uspostavu VPN-a jednostavno se integriraju u web browsere u obliku proširenja (add-on-ova). Bez VPN-a vaša sigurnost u internetskom cyber prostoru može biti ugrožena. S obzirom da danas na tržištu postoji velik broj VPN rješenja (besplatnih/komercijalnih), donosimo pregled nekoliko odabranih.

Top 10 ranjivosti prema OWASP-u

Nedjelja, 04 veljače 2024 20:09
Top 10 ranjivosti prema OWASP-u s primjerima OWASP je međunardna neprofitna organizacija koja osvještava o sigurnosti na internetu i radi na poboljšanju sigurnosti u softveru. Između ostalog, sakuplja informacije o ranjivostima web aplikacija i nudi mnoštvo projekata na kojima možete brusiti svoje vještine hakiranja, kao i niz dokumenata koji objašnjavaju kako zaštititi svoje aplikacije i sustave te osigurati siguran razvoj web aplikacija. Njihov najpoznatiji dokument je OWASP Top 10 koji govori o deset najčešćih ranjivosti web aplikacija i načinima na koje se mogu ublažiti.

Turbo Pascal i BBC Basic

Nedjelja, 04 veljače 2024 19:34
Povratak u budućnost Prekretnice u razvoju softvera

Recenzija softvera: Wondershare PDF Reader

Nedjelja, 04 veljače 2024 17:00
Ušminkani čitač Estetika na prvom mjestu, no pod koju cijenu?
Stranica 1 od 66

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Teme - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.