Proširenja za Chrome

Petak, 01 Rujan 2023 12:15
Pomoć pri razvoju softvera Usporedba različitih arhitektura za spremanje podataka

Avast Free Antivirus

Petak, 28 Travanj 2023 09:50
Tko je pobjednik? Avast se već godinama bori s AVG-om za tron najpopularnijeg besplatnog antivirusa

Sizzy

Ponedjeljak, 10 Travanj 2023 18:19
Preglednik za web developere U postolara su najgore cipele, kaže stara narodna mudrost koja pokazuje kako majstor koji izrađuje neki proizvod najčešće koristi prilično lošu verziju tog istog proizvoda.

ScreenToGif aplikacija

Utorak, 28 Veljača 2023 23:55
Brzinsko snimanje Alat za snimanje zaslona i pretvaranje u GIF je odličan i praktičan alat za softverske testere, ali i za druge.

Što je i kako treba pripremiti dokumentaciju za softver

Ponedjeljak, 27 Veljača 2023 10:20
Dobra dokumentacija zlata vrijedi Jedna od čestih pogrešaka koju su godinama radili programeri (a neki to rade još uvijek) je to da tijekom razvoja svog softvera nisu istovremeno pripremali kvalitetnu prateću dokumentaciju. I onda su se nakon toga čudili kako prodaja softvera baš ne ide kako su zamislili, iako imaju „genijalno dobar softver“.

Stariji programeri - ima li mjesta za njih u modernom IT svijetu

Utorak, 10 Siječanj 2023 17:16
Programeri  veterani u novom IT svijetu Odavno je poznata činjenica da starijim glumcima ne ide baš dobro u Hollywoodu. Ako iza sebe nemaju barem jedan serijal vrlo uspješnih filmova (najbolje akcijskih) na temelju kojih mogu snimiti novi nastavak, ili ih Sylvester Stallone ne može uključiti u svoj serijal za starije zvijezde (The Expendables), nema baš puno nade za dobivanje novih uloga. Eventualno u nekom umjetnički orijentiranom naslovu. Vjerovali ili ne, pogotovo ako do sada o tome niste baš previše razmišljali, još gora situacija vlada u IT industriji. Pogotovo u programerskoj branši. Dovoljno je biti prisutan na jednom meetupu (kakvih u zadnje vrijeme ima dosta i u Zagrebu) i uvjeriti se kako je tu zbilja teško pronaći sijede dame i gospodu koji bi sebe nazivali programerima.

Picverse Photo Editor

Ponedjeljak, 09 Siječanj 2023 22:13
Novi život starih fotografija Fantastičan alat za moderniziranje starih fotografija pomoću umjetne inteligencije

React VS Svelte

Ponedjeljak, 12 Prosinac 2022 12:33
Okršaj JavaScript biblioteka U svijetu JavaScript biblioteka, to jest na teritoriju u kojem zadnjih godina vlada React, izgleda da se konačno pojavio prilično „neugodan“ izazivač s tendencijom zauzimanja postojećeg teritorija. Naziv mu je Svelte, a u ovom tekstu probat ćemo napisati poneku rečenicu o tijeku i mogućim raspletima ove uzbudljive bitke.U slučaju da je ovo prvi put da se susrećete s nekim ili s oba spomenuta alata, slijedi osnovni uvod o tome o čemu je zapravo riječ. Kasnije ćemo se posvetiti najvažnijim razlikama koje bi mogle dovesti do pobjede jedne ili druge strane. Kako drugačije napisati uvodne rečenice u trenucima globalne krize u kojoj stalno čitamo slične izraze?

S lakoćom napravite vlastitu igru - Construct3

Utorak, 29 Studeni 2022 15:50
Construct3 Kako biste napravili vlastitu igru uopće ne trebate znati programirati. Construct3 je alat za izradu igara drag&drop metodom pomoću kojeg ćete s lakoćom kreirati vašu prvu igru.

Mjesec svijesti o Cyber sigurnosti

Četvrtak, 10 Studeni 2022 13:25
Kako se zaštititi Listopad je mjesec osviještenosti o sigurnosnim prijetnjama. Cyber security kontinuirano se poboljšava kako bi ostao korak ispred potencijalnih prijetnji. Automatsko penetracijsko testiranje jedan je od najboljih načina za ocjenu vaše razine sigurnosti i detekciju potencijalnih sigurnosnih rupa.
Stranica 1 od 9

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Softverska tema - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.