Stariji programeri - ima li mjesta za njih u modernom IT svijetu

Utorak, 10 Siječanj 2023 17:16
Programeri  veterani u novom IT svijetu Odavno je poznata činjenica da starijim glumcima ne ide baš dobro u Hollywoodu. Ako iza sebe nemaju barem jedan serijal vrlo uspješnih filmova (najbolje akcijskih) na temelju kojih mogu snimiti novi nastavak, ili ih Sylvester Stallone ne može uključiti u svoj serijal za starije zvijezde (The Expendables), nema baš puno nade za dobivanje novih uloga. Eventualno u nekom umjetnički orijentiranom naslovu. Vjerovali ili ne, pogotovo ako do sada o tome niste baš previše razmišljali, još gora situacija vlada u IT industriji. Pogotovo u programerskoj branši. Dovoljno je biti prisutan na jednom meetupu (kakvih u zadnje vrijeme ima dosta i u Zagrebu) i uvjeriti se kako je tu zbilja teško pronaći sijede dame i gospodu koji bi sebe nazivali programerima.

Picverse Photo Editor

Ponedjeljak, 09 Siječanj 2023 22:13
Novi život starih fotografija Fantastičan alat za moderniziranje starih fotografija pomoću umjetne inteligencije

React VS Svelte

Ponedjeljak, 12 Prosinac 2022 12:33
Okršaj JavaScript biblioteka U svijetu JavaScript biblioteka, to jest na teritoriju u kojem zadnjih godina vlada React, izgleda da se konačno pojavio prilično „neugodan“ izazivač s tendencijom zauzimanja postojećeg teritorija. Naziv mu je Svelte, a u ovom tekstu probat ćemo napisati poneku rečenicu o tijeku i mogućim raspletima ove uzbudljive bitke.U slučaju da je ovo prvi put da se susrećete s nekim ili s oba spomenuta alata, slijedi osnovni uvod o tome o čemu je zapravo riječ. Kasnije ćemo se posvetiti najvažnijim razlikama koje bi mogle dovesti do pobjede jedne ili druge strane. Kako drugačije napisati uvodne rečenice u trenucima globalne krize u kojoj stalno čitamo slične izraze?

S lakoćom napravite vlastitu igru - Construct3

Utorak, 29 Studeni 2022 15:50
Construct3 Kako biste napravili vlastitu igru uopće ne trebate znati programirati. Construct3 je alat za izradu igara drag&drop metodom pomoću kojeg ćete s lakoćom kreirati vašu prvu igru.

Mjesec svijesti o Cyber sigurnosti

Četvrtak, 10 Studeni 2022 13:25
Kako se zaštititi Listopad je mjesec osviještenosti o sigurnosnim prijetnjama. Cyber security kontinuirano se poboljšava kako bi ostao korak ispred potencijalnih prijetnji. Automatsko penetracijsko testiranje jedan je od najboljih načina za ocjenu vaše razine sigurnosti i detekciju potencijalnih sigurnosnih rupa.

Everything

Srijeda, 31 Kolovoz 2022 11:49
 Sve i svašta Alat koji može pronaći najdublje zakopane datoteke u nekoliko sekundi.
Jezici upita za baze podataka - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Jezici upita za baze podataka

Ponedjeljak, 29 Kolovoz 2022 17:11
Kako pristupiti podacima u bazi podataka SQL, MQL i Cypher
Kriptografija - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Kriptografija

Petak, 29 Srpanj 2022 18:36
Digitalna kriptografija danas Htjeli ili ne, korištenjem modernih digitalnih tehnologija svatko od nas svakodnevno koristi niz kompleksnih kriptografskih sustava i algoritama, a tose za većinu korisnika naravno odvija van njihove pažnje i „ispod haube“.

Fences 4

Četvrtak, 28 Srpanj 2022 23:14
Ograde koje spajaju Praktičan alat kojem se uvijek rado vraćamo, a koji kroz svaku iteraciju raste.
Rockstar & EMOJICODE - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Rockstar & EMOJICODE

Četvrtak, 28 Srpanj 2022 21:33
Zabavna strana programiranja   Na programske jezike oduvijek se gledalo kao na nešto strašno ozbiljno. A kako bi i drugačije moglo biti kad je riječ o alatima s kojima su se izvodili (ili se izvode) različiti proračuni tijekom pripreme nuklearnog oružja, osvajanja Mjeseca i slanja sondi po cijelom sunčevu sustavu. Ili se koriste za izradu softvera za upravljanje cijelim poslovanjem poduzeća, banaka ili države, da ne nabrajamo dalje. Čak i danas kad se programski jezici vrlo intenzivno primjenjuju u industriji zabave za pripremu različitih vrsta igara ili multimedijalnih sadržaja, i dalje se to ne može smatrati nečim neozbiljnim. Industrija zabave u njihovo korištenje ulaže ogromne količine vremena, rada i novca, a kao posljedicu toga dobro i zaradi.
Stranica 1 od 8

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Softverska tema - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.