Pregrijavanje procesora

Ponedjeljak, 10 Travanj 2023 19:02
Pregrijavanje procesora Pozdrav doktore, prije nekoliko godina kupio sam dobar gaming PC koji i dan-danas bez problema vrti najnovije naslove. Kada je izašao, odmah sam kupio i7 7700K procesor te ga upario sa solidnim 280 mm AiO hladnjakom kojim ga mogu solidno i „overclockati“ jednom kada budu potrebne ekstra performanse. Jedina komponenta koju sam nadogradio je grafička kartica, kako bi sve radilo i na novim RayTracing naslovima. No, u zadnje vrijeme temperature procesora počele su značajno skakati do razine da cijeli komp onda koči dok ne ugasim sve. Mislim da nema problema s hladnjakom jer matična pokazuje da se vrte ventilatori, kao i pumpa. -Silvio
Staro računalo i novi Windows 11OS - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Staro računalo i novi Windows 11OS

Ponedjeljak, 09 Siječanj 2023 22:37
Dragi doktore, zanima me mogu li na svoj stari PC koji ne prolazi compatibility check nekako instalirati Windows 11 da ga mogu barem malo isprobati. Čuo sam da se to može, pa vas molim za mali hint.
Zaštita stakla mobitela - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Zaštita stakla mobitela

Utorak, 20 Prosinac 2022 10:51
Kucni o drvo Kupnja novog mobitela premium klase, posebno onog sa zaobljenim ekranom, može vas ispuniti anksioznošću. Dok standardne ravne zaslone možete lagano zaštititi, zakrivljena stakla su posve druga priča jer su izloženija direktnim udarcima

Zamašćeno računalo

Utorak, 13 Prosinac 2022 09:08
Pozdrav kompletnoj redakciji, Redovito čitam časopis VIDI, no nisam vidio jeste li u nekom broju možda imali rješenje mog problema. Možda mi je promaklo :)

Računalo za 6000 kn

Subota, 10 Prosinac 2022 19:53
Pozdrav doktore, Trebao bih savjet oko kupovine računala. Na raspolaganju imam 6.000 kn. Nisam siguran bih li za to kupio laptop, desktop (uz tipkovnicu + monitor) ili All-in-One računalo.
VIDI-X sa JTAG debugingom - 5.0 out of 5 based on 1 vote

VIDI-X sa JTAG debugingom

Ponedjeljak, 29 Kolovoz 2022 20:45
Dobar dan. Imam namjeru koristiti VIDI X u sklopu predmeta Građa računala. Zanimaju me dvije stvari: 1. Može li se VIDI X konfigurirati da radi s JTAG-om za debugging? 2. Postoji li neki resurs za asemblerski jezik na esp32? Na kraju sam našao samo direct port manipulation, a assembler sam u AVR Assembleru koristio. Esp32 bi mi bio puno bolji.   Lijep pozdrav, Zoran

Što od aplikacija instalirati

Subota, 30 Srpanj 2022 17:21
Pozdrav redakciji,uskoro dobivam novi laptop. Sada imam stari tablet koji i nije baš nešto, ali ipak na njega mogu pisati e-mail i pokrenuti YouTube video.

Mala škola fotografije mobitelom

Srijeda, 20 Srpanj 2022 16:33
The birds and the bees fotkanja mobitelom Bilo da imate novi mobitel ili tek razmišljate o kupnji, mogućnost fotografiranja jedna je od glavnih funkcija. Znati što uzeti, ali i kako iskoristiti sve mogućnosti uvelike će vam poboljšati rezultate. Mi smo kao fotoaparat koristili Motorolu Edge 30 Pro, no isti savjeti će vrijediti i za druge telefone s kvalitetnim kamerama.

Kako napraviti vlastiti ambilight uz pomoć Govee Immersion Wi-Fi TV backlight kita

Četvrtak, 07 Srpanj 2022 01:22
Svjetla nikad dosta Govee je proizvođač pametne rasvjete koji se konstantno razvija, a mi ovom prilikom testiramo ARGB rasvjetu za pozadinu vašeg televizora.

Snimanje zaslona OBS Studio aplikacijom

Srijeda, 06 Srpanj 2022 00:39
Pozdrav redakciji,Postoji li jednostavan način snimanja aplikacija s ekrana računala? Nekada davno koristio sam aplikaciju koja je to mogla i snimala je u flash formatu. No danas je teško čak i pogledati snimljene materijale jer je flash zastario.
Stranica 1 od 12

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

How To - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.