Hangouts na mobitelu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Hangouts na mobitelu

Hangouts na mobitelu

Pozdrav,
Prije neki dan mobitel me pitao koju ću aplikaciju koristiti kao zadanu SMS aplikaciju (Hangouts ili SMS).

I sad me jedna stvar zanima - ako postavim Hangouts kao zadanu aplikaciju hoću li SMS poruke plaćati Googleu ili npr. VIP-u? Također, kad uđem u Hangouts piše mi koristite Hangouts (poruke i pozive) po jeftinim cijenama. Znači li to da ako prihvatim Hangouts kao zadanu SMS aplikaciju da više neću moći koristiti besplatne poruke i pozive preko Hangoutsa ili nešto drugo?
Veliki pozdrav,

Max


Ukoliko odaberete Hangouts kao zadanu aplikaciju, to znači da ćete sve poruke koje inače dobivate preko više različitih aplikacija od tog trenutka imati na jednom mjestu, u Hangouts aplikaciji, čime se olakšava i centralizira korištenje tekstualne komunikacije. Google vam ne može naplatiti poslane SMS poruke jer niste od Googlea kupili određeni kredit koji bi se koristio za njihovu uslugu koja je donedavno bila povoljnija nego da ste u roamingu koristili standardne SMS poruke tako da ćete i dalje slati SMS poruke po cijeni po kojoj vam se naplaćuju, a i dalje ćete moći koristiti besplatne poruke i pozive preko Hangouts aplikacije.

Od 30. travnja 2016. snižene su cijene mobilnih usluga u roamingu pa se tako SMS poruke plaćaju 0,19 kuna (ukoliko u svojem paketu u Hrvatskoj imate uključene SMS poruke). Ako u tarifi imate uključenih 100 SMS poruka, slanje stoprve (101) SMS poruke i svake sljedeće će vas koštati onoliko koliko SMS poruku inače plaćate u Hrvatskoj prema drugim mrežama (na primjer 0,33 kn) plus roaming dodatak od 0,19 kn. Dakle, ukupno u ovom slučaju cijena poslanog SMS-a iznosi 0,52 kn/SMS. Maksimalni iznos koji vam može biti naplaćen ograničen je na 0,57 kn/SMS.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.