ScreenToGif aplikacija

ScreenToGif aplikacija

Brzinsko snimanje

Alat za snimanje zaslona i pretvaranje u GIF je odličan i praktičan alat za softverske testere, ali i za druge.

Što kad vam je potreban kratak videozapis zaslona računala? Nešto što možete brzo i lako poslati? Video je prevladao internetom. YouTube, TikTok i brojni drugi servisi i društvene mreže su se u potpunosti okrenule video sadržajima, bilo za posao ili zabavu. No snimanje i uploadanje videa nije uvijek najbrže i najpraktičnije.

Format GIF je posljednjih godina gotovo izgubio svoju prvobitnu namjenu. Smatra se zastarjelim i nepraktičnim, no ipak se i dalje nalazi u bespućima weba, iako mu se funkcionalnost svela na prikazivanje meme reakcija u komentarima društvenih mreža. Zašto je to tako i možemo li GIF-u naći dobru primjenu? Ipak još nije za staro željezo.

Alat ScreenToGif je odgovor na to pitanje. Radi se o snimaču zaslona, kakve sad možemo pronaći i u samim integriranim alatima operativnog sustava, no ovaj radi nešto drugačije. Umjesto videozapisa, snima GIF animaciju. Korisnik bira veličinu prozora koji želi snimiti, a želi li ostati u manjim gabaritima snimke, preporuča se snimanje fokusiranog dijela ekrana u kraćem periodu. Kako bi ostao visokokvalitetan, GIF mora snimiti velik broj sličica u sekundi, bez dobre kompresije.

 

screentogif2

Izbornik: Jednostavan izbornik na kojem odabiremo želimo li snimati zaslon, webcam ili bijelu ploču.

 

Zašto GIF, kad isti ne nudi snimanje zvuka, niti je praktičan za duže zapise? Ima ono što drugi nemaju, a to je vrhunska kompatibilnost. GIF je s nama već duži niz desetljeća i uobičajen je u internetskim preglednicima, a stoga i u drugim aplikacijama. Takav format se može lako dodati u Jiru ili poslati Slackom, pa je odličan maleni format kad moramo nešto pokazati kolegama, a teško je opisati samo slikom zaslona. GIF je i odličan format za kratke tutorijale koji ne zahtijevaju zvuk, a želimo li na nešto ukazati, alat omogućuje dodavanje teksta ili pojačanog obilježja svakog klika.

Program je razvio samo jedan developer iz vlastite potrebe, te je dostupan za besplatno preuzimanje uz mogućnost donacije.

 

screentogif3

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ScreenToGif aplikacija - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.