Prikazan rad HoloLensa u Autodesk MotionBuilder aplikaciji

Prikazan rad HoloLensa u Autodesk MotionBuilder aplikaciji

Microsoft i Autodesk prikazali su Autodesk MotionBuilder aplikaciju kojom se omogućuje stvaranje likova pomoću HoloLens headseta.

Iako je još uvijek neizvjesna budućnost HoloLens headseta na potrošačkom tržištu, primjena Microsoftovog sustava proširene stvarnosti u profesionalnom okruženju ima velike potencijale. Njegova orijentacija na poslovni sektor pomalo se vidi i u cijeni koja je sve samo ne pristupačna za uobičajene korisnike, iznosivši trenutno tri tisuće dolara za developerski paket. HoloLens je početkom travnja konačno krenuo i u isporuku za one koji su napravili predbilježbu.

HoloLens u Autodesk MotionBuilder 3

Njegova poslovna primjena prikazana je na HoloLens Augmented MotionBuilder aplikaciji na kojoj zajednički rade Microsoft i Autodesk, iz koje se može zaključiti da će izrada animiranih 3D likova biti znatno olakšana developerima korištenjem HoloLensa. Svaki animirani lik koji se dizajnira pomoću Autodesk MotionBuilder aplikacije u kombinaciji s HoloLensom, izlazi s desktop površine računala u stvarni prostor. Korisnik mu potom može dizajnirati kretnje i ponašanje koje će se uklopiti u stvarni svijet. U realnom vremenu mogu se korigirati svi parametri korištenjem gesti i glasovnih komandi, navodi Vidi.hr.

HoloLens u Autodesk MotionBuilder

Radi se tek o ranom prototipu aplikacije koji prije svega pokazuje živo "streamanje" 3D lika s motion capture podacima u Microsoft HoloLens iz Motionbuildera, popularnog Autodeskovog profesionalnog alata za 3D animaciju likova, korištenjem obične WiFi povezivosti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prikazan rad HoloLensa u Autodesk MotionBuilder aplikaciji - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.