Motorola predstavila Razr 50 novu generaciju preklopnih mobitela

Motorola predstavila Razr 50 novu generaciju preklopnih mobitela

Motorola je predstavila novu seriju svojih preklopnih mobitela. Razr 50 i Razr 50 Ultra dolaze s atraktivnim nadogradnjama koje bi mogle neke korisnike potaknuti na prijelaz sa standardnih pametnih telefona.

Novi "obični" Razr iz 2024. nudi isto osnovno iskustvo kao i skuplja verzija iz prošle godine. Možete koristiti gotovo svaku aplikaciju i većinu widgeta na vanjskom zaslonu kako biste brzo provjerili poruke ili vremensku prognozu. S ekranom od 3,6 ili 4 (Ultra verzija) inča, također ćete primijetiti da smanjuje beskrajno skrolanje kada se slučajno upustite u crnu rupu većeg zaslona. Taj vanjski zaslon također pomaže pri snimanju grupnih fotografija ili selfija, a poboljšava ga navodno unaprijeđeni sustav kamera. Obje verzije imaju glavne senzore od 50 MP i neke AI nadogradnje fotografija.

Iako oba telefona imaju glavni senzor od 50 MP, Razr 50 Ultra ima 50 MP telefoto senzor s 2X zoomom, dok Razr 50 dolazi s 13 MP ultraširoku leću. Taj skuplji Razr mogao bi biti bolji u snimanju vertikalno nego horizontalno zbog nedostatka ultraširoke leće, ali bit će zanimljivo usporediti ih jednom kada dobijemo više vremena s njima. Novi telefoni također se mogu pohvaliti AI softverom za poboljšanje fotografija koji oštri slike i stabilizira video.

lifestyle_1_motorola_razr_50_ultra_za_vidilab_1.jpg

Osim AI softvera za poboljšanje fotografije, Motorola Razr 50 serija dolazi i s Moto AI mogućnostima s kojima smo se već mogli upoznati na Edge 50 seriji, ali i s Google Gemini mogućnostima koje će, između ostalog, poboljšati iskustvo korištenja Google aplikacija na uređaju.

I Razr 50 i Razr 50 Ultra izgrađeni su s novim dizajnom šarke koja omogućava lako preklapanje ili otvaranje jednom rukom. Novi dizajn bi također trebao pomoći i s čvrstoćom te konstrukcijom uređaja. Navodno su izdržljiviji i sada dolaze s IPX8 ocjenom za otpornost na vodu. 

lifestyle8_razr_50_ultra_za_vidilab_2.jpg

Velika razlika između ova dva uređaja je u specifikacijama, posebno u odabiru procesora. Razr 50 Ultra sadrži Qualcomm Snapdragon 8S Gen 3, dok njegov jeftiniji brat koristi MediaTek Dimensity 7300X. Potonji je 4nm čip koji je predstavljen ranije ovog mjeseca. Posebno je prilagođen dizajnu preklopnih telefona, iako je toliko nov da su rijetki imali priliku usporediti ga sa standardnom kvalitetom Snapdragon platforme.

Osim toga, Razr 50 Ultra dolazi s 12 GB LPDDR 5X RAM-a u usporedbi s 8 GB LPDDR 4X kod Razr 50. Iako oba imaju isti 6,9-inčni pOLED unutarnji zaslon, Razr 50 Ultra podržava veću HDR svjetlinu i do 165 Hz brzine osvježavanja u usporedbi sa 120 Hz kod jeftinije verzije.

lifestyle_2_razr_50_za_vidilab_3.jpg

Ono što ove uređaje čini još zanimljivijima jest njihova cijena. Naime, inozemni portali navode američku cijenu od 700 dolara, što bi onda na europskom tržištu moglo iznositi oko 700 eura. To bi jeftiniji Razr 50 smjestilo u višu mid-range klasu.

Radujemo se takvom ishodu jer bi to moglo rezultirati novim korisnicima ovih iznimno zanimljivih uređaja. Prethodnu generaciju smo imali prilike testirati u VidiLabu i bili smo oduševljeni prikazanim. S nestrpljenjem iščekujemo prihvatiti se testiranja nove generacije koja se čini još naprednijom. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.