Samostojeći solarni set Schwaiger

Samostojeći solarni set Schwaiger

Za povoljniju struju

Dok su sustavi s baterijama danas, naravno, osjetno skuplji, do solarne električne energije lako se može doći i povoljnije.

Samostojeća solarna balkonska rješenja bez baterija osjetno su jeftinija, a kao i ona baterijska, dizajnirana su da energiju dodaju u kućnu mrežu sa do 800 W vršne snage, što se dobiva tako da dva panela od oko 415 W povežete zajedno na jedan mikroinverter i s jednostavnim plug-and-play postavljanjem, dobivate električnu energiju koja se odražava intenzitetom sunca kroz dan.

Na vama je samo da panele montirate primjerice na ogradu balkona ili travnjak (možete ih postaviti bilo gdje, bitno je samo da im je dostupna direktna sunčeva svjetlost), a izlaz mikroinvertera povežete sa obližnjim utikačem. Kako ovaj pristup bez baterije direktno daje struju samo kada je dostupna sunčeva svjetlost, bitno je za najbolju iskorištenost da se i to vrijeme zapravo i troši proizvedena struja.

Tako primjerice možete ostavljati klima uređaj da održava temperaturu stana na željenoj razini kroz cijeli dan, ili ako u stanu pasivno trošite preko 800 W tokom dana, najbolje ćete iskoristiti ovaj sustav. Imajte na umu da dolazi limitiran na 600 W, što onda sami podižete do 800 W putem aplikacije. Također valja spomenuti da dok je 830 W maksimalna snaga koju moduli mogu proizvesti u optimalnim uvjetima, kroz dan će ta vrijednost varirati, ovisno o intenzitetu i kutu pada sunčevih zraka.

Uz same module dobivate i pet metara žice za postavljanje, dok kablovi iz ploča imaju po 1,6 m, a dodatne možete kupiti naknadno. Schwaiger ima vlastiti dućan u Njemačkoj, a kod nas imaju i povoljnu dostavu. Cijena sustava iznosi 799,00 EUR.

schwaiger-23.jpg

 

Kućne fotonaponske elektrane

Što vam sve treba za pokretanje vlastite male solarne elektrane

Koja je razlika između energetske zajednice i zadruge? Koja vrsta solarne elektrane i kome se uopće isplati graditi? Kako izgleda procedura osnivanja energetske zadruge? Donosimo vam odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja u vezi odlaska jedan korak dalje po pitanju vlastite energetske neovisnosti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.