Anker Solix RS40P i Solix Solarbank E1600

Anker Solix RS40P i Solix Solarbank E1600

Kompletan pametan sustav

Sve popularnija balkonska rješenja sada već imaju razvijen sustav opskrbe i pohrane sunčeve energije kada vam je najpotrebnija.

Osim što vam spušta količinu energije koju vučete iz standardne mreže, ovakvo rješenje dobro će vam doći i ako imate lošiji pristup energiji sa čestim iskakanjem iz mreže jer će vam barem hrana ostati svježa nastavkom rada frižidera, kao i napajanje laptopa i rutera za vezu sa svijetom.

Anker nudi danas popularno „balkonsko” rješenje, koje realno možete postaviti kako vama odgovara, a dobivaju se i adekvatni držači koji sustav čine otpornim na nevrijeme sa IP67 ratingom te otpornost razine 8 na vjetar prema TÜV Rheinland certifikatu.

Specifičan sustav nudi set od dva solarna panela od kojih svaki ima vršnu snagu od 445 W za ukupno 890 W maksimalne snage u optimalnim ljetnim uvjetima. Oni se standardno povezuju sa mikroinverterom od 800 W snage koji napaja kućanstvo energijom iz solara. No, ako ovdje dodamo i Solix Solarbank E1600, koji se jednostavno povezuje između panela i mikroinvertera, dobivamo „buffer“ baterijski sustav koji se puni tokom dana, a kada solari više ne nude energiju, može prazniti bateriju i tako nastaviti opsluživati kućanstvo.

Baterija ima 1.600 Wh zapremnine što znači da s 800 W mikroinverterom može umanjiti ukupnu potrošnju kućanstva na oko dva sata, ako bateriju u potpunosti ispraznite, što nije naša preporuka. Ova baterija trebala bi trajati oko 6.000 ciklusa ili 15 godina, a kroz taj ciklus vam uštedjeti malo više od 2.500 € na temelju današnje cijene struje. Jednom kada je baterija povezana, također ju je moguće kontrolirati putem Ankerove aplikacije. Cijena sustava s dva panela je 1.649,00 EUR, dok s baterijom od 1.439,00 EUR, ukupna cijena sustava raste na 3.088,00 EUR.

tablica_nanker3.jpg

Kućne fotonaponske elektrane

Što vam sve treba za pokretanje vlastite male solarne elektrane

Koja je razlika između energetske zajednice i zadruge? Koja vrsta solarne elektrane i kome se uopće isplati graditi? Kako izgleda procedura osnivanja energetske zadruge? Donosimo vam odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja u vezi odlaska jedan korak dalje po pitanju vlastite energetske neovisnosti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.