Palac gore za kupnju - ljetni specijal: Hladnjaci za laptope

Palac gore za kupnju - ljetni specijal: Hladnjaci za laptope

Hladnjaci za laptope

I ptice na grani znaju da su današnji laptopi performansama ograničeni isključivo zbog (limitiranih) mogućnosti hlađenja naprednih hardverskih komponenti. Stoga je uvijek dobar savjet podignuti ih sa stola kako bi protok zraka bio bolji, a dodatni ventilator na stalku/hladnjaku također neće škoditi. Pogotovo tijekom vrućih ljetnih dana.

White Shark GCP-13 Aurora

Za: Glacijalni hladnjak za laptop atraktivnog dizajna nudi vrlo dobru brzinu ventilatora koja se kreće u rasponu od 1.400 do 2.500 RPM. Dolazi s jednim 140 mm ventilatorom i četiri manja 70 mm. Protok zraka kreće se u rasponu od 20 do 30 CFM, a razina buke od 5 do 15 decibela, što je odlično za ovaj tip uređaja.

Nagib možete prilagoditi na šest različitih pozicija, a hladnjak je idealan za velike laptope čija dijagonala broji 17,3 inča. Mahom su to gaming laptopi, ali poslužit će i za laptope manjih, standardnijih veličina.

Služi i kao manji USB Hub s dva USB 2.0 ulaza.

Protiv: Duljina kabela ovog uređaja iznosi svega 70 centimetara.

Brzina ventilatora: 1.400 – 2.500 RPM
Protok zraka: 20 – 30 CFM
Razina buke: 5 – 15 dBA
Masa: 880 g
Cijena: 29,47 EUR
Viđeno u: adm.hr

 

aurora1.jpg

 

REDRAGON INGRID GCP511

Za: Tko ne voli malo RGB-a da osvijetli i najtamnije gaming kutke? Ovaj hladnjak dolazi s tri ventilatora brzine 1.100 RPM, a namijenjen je laptopima čije su dijagonale između 15 i 17 inča. Hladnjak je znatno bučniji od prethodna dva uređaja, sa zabilježenom razinom buke od 56 dB. No zato je naveden i znatno veći maksimalni protok zraka od 70 CFM. Proizvođač također navodi i očekivani životni vijek, a radi se o impozantnoj brojci od 45.000 sati.

Brzina ventilatora: 1.100 RPM +/- 10%
Protok zraka: 70 CFM
Razina buke: 56 dB
Masa: 900 g
Cijena: 34,90 EUR
Viđeno u: chipoteka.hr

 

redragon-ingrid.jpg

 

White Shark Ice Monster GCP-16

Za: Ovaj hladnjak ledenog imena također podržava laptope do 17,3 inča. Iako dolazi s jednim ventilatorom promjera 110 mm koji se vrti brzinom od 1.200 RPM, nudi protok zraka od 36 CFM, što djelomično možemo pripisati i znatno većim prorezima za protok zraka na samom stalku.
Ice Monster pritom ima i nešto veću razinu buke, a pri izradi je White Shark koristio kombinaciju plastike i aluminija. Također možete podešavati nagib i koristiti hladnjak kao USB Hub. Ovaj hladnjak atraktivnog dizajna bismo najvjerojatnije koristili u slučaju da laptop naknadno spajamo na veći monitor s dediciranim mišem i tipkovnicom.

Protiv: Tu je kabel još kraći. Dugačak je svega 60 centimetara.

Brzina ventilatora: 1.200 RPM
Protok zraka: 36 CFM
Razina buke: 28 dBA
Masa: 960 g
Cijena: 29,99 EUR
Viđeno u: links.hr

 

ice-monster.jpg

 

Vremeplov

1994. - PlayStation

Prije 30 godina nije nas previše zanimalo kako hlađenje utječe na performanse naših računala ili konzola na kojima igramo igre. Bitno je bilo da radi. U prosincu 1994. godine u Japanu je predstavljena konzola koja je bez sumnje skrenula gaming scenu u nekom drugom smjeru. Prva generacija Sonyjeve PlayStation konzole bila je kanonski događaj, a tome svjedoči više od sto milijuna prodanih primjeraka – prva konzola koja je prešla tu magičnu brojku. PlayStation je bio dom najpopularnijih naslova koji su ušli u anale gaming povijesti, a igraju se i danas. Tu bismo kao primjer svakako naveli Crash Team Racing i originalnu N Sane trilogiju Crash igara, koje su dobile i svoj remaster još dok su se proizvođači trudili napraviti kvalitetan remaster igre.

 

psx.jpg

 

Palac gore za kupnju - ljetni specijal

30 ljetnih gadgeta za 30 godina

Vidi će ove jeseni proslaviti 30 godina, zbog čega smo se odlučili pronaći 30 najzanimljivijih hi-tech spravica ovog ljeta ususret tome jubileju. Usput smo se osvrnuli i na tehnologije koje su nas oduševljavale tijekom prvih 30 godina časopisa.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.