Usporedni test mid-range mobitela: Ljeto 2024.

Usporedni test mid-range mobitela: Ljeto 2024.

I ovce i novce

Okupili smo novu generaciju mid-range mobitela za veliki test kako bismo vam dočarali što se sve nudi po vrlo atraktivnim cijenama.

Prvi korak ovakvog testa bio je i najteži, a fokusirao se na određivanje cjenovnog ranga mobitela za testiranje. Svatko će imati različitu definiciju, no mi smo se analizom tržišta limitirali na način da smatramo kako mid-range mobiteli počinju onda kada će im performanse zadovoljiti malo zahtjevnije korisnike, što se danas vrti po cijeni od oko 300 eura. Ponuda se zatim proteže sve do high-end modela, jednom kada se na mobitele počnu dodavati bolji materijali i neke specijalne osobine kako bi ih se odvojilo od konkurencije, a tu granicu se otprilike može postaviti na oko 700 eura, gdje već očekujete da će kupljeni mobitel bez problema služiti niz godina.

Cjenovni rang je sam po sebi dosta širok, no upravo tako omogućuje potencijalnim korisnicima da uberu odličan mobitel po atraktivnoj cijeni, što često uključuje i razne akcije. S ovim testom bolje ćete se upoznati s aktualnim čipsetima, pa i ako odaberete mobitel koji nije na listi, lako ga možete procijeniti na temelju performansi, kvalitete zaslona i drugih specifikacija.

Mobiteli su daleko prije svega ovisni o hardverskim performansama, dok softver uglavnom pruža stabilnost korisnicima, kao i po mogućnosti što manje intruzivno sučelje bez raznih reklama i dodatnih ponuda. Sve to uključili smo u razmatranje kod testiranja za konačnu ocjenu. Dotaknimo se samo i detalja da su trendovi u mobitelima također vrlo istaknuti te se Appleov dizajn često prati i hvali.

Tako će danas, recimo, mnogi kao minus navesti zakrivljene rubove zaslona, dok oni imaju jasne prednosti i mane koje će se specifično dopasti korisnicima jer nude, primjerice, značajno bolji osjećaj držanja mobitela u ruci i vizualno stanjuju crni obrub zaslona. No javlja se blago prelijevanje boja ili promjena u svjetlini na rubu koji ionako aplikacije uglavnom ne koriste. Tako da postoje i detalji koje ćemo istaknuti, no na korisniku je da odluči kojim smjerom će ići da pronađe svojeg idealnog suputnika za sljedećih par godina.

 

mid-range-Tehnologija-mobiteli-1-4.jpg

Otključavanje mobitela danas je vrlo brz postupak, no neka moderna rješenja po nama senzor stavljaju previše nisko na zaslonu.

 

Tehnologija-mobiteli-1-5.jpg

Kvaliteta kamere često je vrlo bitna stavka kod kupnje, a moderni mid-range mobiteli često barem glavnu kameru opreme dobrim senzorom.

 

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Usporedni test mid-range mobitela: Ljeto 2024.

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.