Sharkoon Skiller SGH10

Sharkoon Skiller SGH10

Pristupačan i snažan zvuk

Relativno jeftine slušalice koje omogućuju vrlo dobru kvalitetu zvuka, a pritom su kompatibilne s velikim brojem raznih uređaja. Ergonomski su također vrlo dobro dizajnirane i pogodne za dugotrajno korištenje, s obzirom na manju masu. 

Sharkoonove gaming slušalice SGH1 predstavljene su pred nekoliko godina i u međuvremenu su postale dosta popularan odabir korisnika koji tragaju za jeftinim gaming slušalicama vrlo dobrog zvuka. Konačno je, međutim, došlo vrijeme za novi, osvježeni i redizajnirani model Sharkoonovih cjenovno pristupačnih gaming slušalica, sada pod nazivom SGH10. Nema sumnje kako SGH10 slušalice predstavljaju poboljšanu verziju SG1 modela s naglaskom na kompatibilnost s novijim računalima i igraćim konzolama. Pritom je dizajn dodatno unaprijeđen tako da SG10 slušalice djeluju osjetno modernije, dopadljivije uz bolju ergonomiju.

 

Svestrane i pristupačne

Ergonomski gledano, jedna od ključnih osobina ovih Sharkoon gaming slušalica svakako je nešto manja masa od 253 g koja bi trebala omogućiti udobno dugotrajno korištenje. Riječ je o klasičnim stereo slušalicama koje će se svojim dizajnom dopasti širokom krugu korisnika. Napravljene su od tamne plastike, s određenim detaljima u plavoj boji.

S bočne strane svake slušalice nalazimo Sharkoonov logo. Kvaliteta izrade je pristojna, posebno uzmemo li u obzir cijenu ovih slušalica, mada bismo voljeli da su nešto robusnije. Što se tiče udobnosti, koristi se uobičajena traka za glavu s oprugom koja se dobro prilagođava raznim veličinama glave.

Sada su također jastučići svake od slušalica osjetno veći i napravljeni od laganog i prozračnog materijala što ove slušalice čini udobnima za korištenje.

Kako bi se osigurala kompatibilnost s velikim brojem uređaja, Sharkoonove slušalice SG10 koriste uobičajeni 3,5 mm audio priključak (TRRS). Zanimljivo je pritom da je inicijalni kabel duljine svega 110 mm kako bi se slušalice jednostavno mogle spojiti s igraćim kontrolerima (poput onih za konzole).

Međutim, u prilogu se nalazi i dodatni kabel koji omogućuje proširenje za 140 cm. Dodatni kabel posjeduje dva 3,5 mm audio priključka, a omogućuje i podešavanje glasnoće i potpuno utišavanje zvuka.

Ovakvo rješenje audio priključka omogućilo je novim Sharkoonovim slušalicama kompatibilnost s iznimno velikim brojem raznih uređaja. Bilo da je riječ o pametnim telefonima, tabletima ili računalima, bilo stolnim ili prijenosnim. Ove slušalice možete koristiti i s najpopularnijim igraćim konzolama, uključujući novije PlayStation 5 i Xbox X/S.

Što se tiče same kvalitete zvuka, moramo reći da se ove slušalice izdvajaju vrlo dobrim mogućnostima s obzirom na povoljnu cijenu. Opremljene su sa dva 40 mm zvučnika vrlo dobrih osobina.

 

sharkoon-naslovna.jpg

Sharkoonove slušalice SGH10 moderno su dizajnirane i kompatibilne s velikim brojem uređaja zahvaljujući korištenju klasičnog 3,5 mm audio priključka

 

Snažan zvuk

U skladu s tim, omogućuju nadasve jasan i - mora se priznati - dosta snažan te dobro definiran zvuk. Kvaliteta zvuka zaostaje za skupljim modelima gaming slušalica, a ne možete očekivati ni nekakve efekte prostornog zvuka. Svejedno, bilo u igrama ili kod slušanja glazbe, ove su se slušalice pokazale itekako sposobnima ponuditi dobar doživljaj zvuka s raznim uređajima.

Nadalje, opremljene su fleksibilnim, odvojivim mikrofonom što nudi dobre mogućnosti za jasnu komunikaciju, bilo da je riječ o igrama ili videopozivima i sl. Dakako da ćete kod kvalitetnijih slušalica naići i na kvalitetnije mikrofone, a ovdje nema ni podrške za neku tehnologiju za prigušenje pozadinske buke.

Međutim, sve dosad napisano dobiva sasvim drugi kontekst ako vam kažemo da je preporučena cijena ovih Sharkoonovih slušalica svega 20 eura. U tom svjetlu, možemo zaključiti da nove Sharkoonove gaming slušalice SGH10 donose moderniji dizajn, omogućuju odličan omjer cijene i mogućnosti, nude vrlo solidnu kvalitetu zvuka i, što je najvažnije, kompatibilne su s velikim brojem raznih uređaja.

 

sharkoon-tablica.jpg

 

Više informacija

  • Model: Skiller SGH10
  • Mogućnosti: Dobre
  • Isplativost: Vrlo dobra
  • Dojam: Vrlo dobar
  • Proizvođač: Sharkoon
  • Driveri: 40 mm, frequency response: 20 Hz - 20.000 Hz, impedance: 32 Ω, osjetljivost: 98 dB ± 3 dB, max. snaga: 40 mW
  • Dimenzije / masa: 253 g
  • Mikrofon: omnidirectional, frequency response: 50 Hz - 16.000 Hz, impedance: 2.2 kΩ, sensitivity: -58 dB ± 3 dB,
  • Duljina kabela/masa slušalica: 110 + 240 cm
  • Priključak: 3.5 mm audio priključak (TRRS)
  • Plus: dizajn, pristupačna cijena, vrlo dobra kvaliteta zvuka, mala masa, udobne za dugotrajno korištenje, kompatibilnost s velikim brojem uređaja, fleksibilan odvojivi mikrofon
  • Minus: robusnost bi mogla biti bolja, kvaliteta mikrofona
  • Ustupitelj i cijena: Sharkoon www.sharkoon.com Cijena: 20 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sharkoon Skiller SGH10

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.