Test: Isprobali smo novi Telemach 5G Pro pametni telefon - 1.0 out of 5 based on 1 vote
Test: Isprobali smo novi Telemach 5G Pro pametni telefon

Test: Isprobali smo novi Telemach 5G Pro pametni telefon

Telemach je danas predstavio novu generaciju svog cjenovno pristupačnog 5G mobitela, ovaj put u 5G Pro inačici s brojnim novitetima. Od bržeg punjenja i nove kamere do više RAM-a i većeg prostora za pohranu.

Telemachov 5G Pro pametni telefon stigao nam je u ruke na test odmah po predstavljanju uređaja.     

5G Pro se tako hvali eSIM mogućnostima, Dynamic Island značajkom, novom kamerom od 108 MP koja se nalazi nasred otoka na stražnjoj strani telefona, 22,5 W brzo punjenje i 256 GB prostora za pohranu. 

Uz uređaj, pohvalno, dobijete i punjač, i zaštitu za prednje staklo, i prozirnu silikonsku maskicu, tako da jednom kad kupite uređaj nemate potrebe za dodatnim ulaganjima, barem kad su u pitanju ti osnovni dodaci. 

IMG_20240903_145455.jpg

Jednom kad raspakirate kutiju i pronađete sve te dodatke, vrijeme je da upalite telefon. 

Odmah ćete primijetiti veliki 6,6 inčni IPS LCD zaslon HD+ rezolucije (1612 x 720), čija brzina osvježavanja doseže odličnih 120 Hz. Odlično je to što u postavkama telefona možete namjestiti konstantnu brzinu od 120 Hz, međutim, zbog potrošnje energije savjetujemo ipak automatsku brzinu osvježavanja. 

Kad smo već kod baterije, velika 5.000 mAh baterija trebala bi bez poteškoća izdržati cijeli dan, a ako ste u prilici napuniti ga na brzinu do onih idealnih 80/85 posto, u tome će vam pomoći brzo punjenje snage 22,5 W, za što dobijete i punjač s telefonom. 

IMG_20240903_145620.jpg

Hardverski, 5G Pro pogoni osmojezgreni Unisoc T760 čip, 6 GB RAM-a, a za pohranu vam je dostupno 256 GB (naravno ta brojka je nešto manja, s obzirom da određeni prostor zauzimaju i operativni sustav, te aplikacije koje tvornički dođu instalirane na uređaju, poput Google aplikacija).

Uređaj punite pomoću USB-C utora koji se nalazi na dnu uređaja, a pokraj njega nalazimo mikrofon i 3.5 mm utor za spajanje slušalica ili neki zvučnik. 

Senzor za otisak prsta pronalazimo na desnoj strani uređaja - tipka za zaključavanje je ujedno i senzor za otisak prsta, koji po nama solidno funkcionira. 

IMG_20240903_145551.jpg

Ladica za SIM karticu nalazi se na lijevoj bočnoj stranici uređaja, a imate i opciju virtualne, odnosno eSIM, kartice. 

Na kraju, dolazimo do kamere - šećer na kraju. Novi 108 MP senzor pruža vrlo dobre rezultate fotografije u dobro osvijetljenim prostorima, dok mu mogućnosti snimanja variraju od 720p pri 30fps, preko 1080p pri 30 fps, do 4K snimanja pri 30 sličica u sekundi. 

slike_s_telemach_moba_za_vidilab_1.jpg

Kamera također nudi i razne načine fotografiranja, uključujući i način u kojem dobivate punu rezoluciju od 108 MP, što je drugačije od standardnog načina kod kojeg se četiri susjedna piksela spajaju za fotografiju vrlo dobrih rezultata, ali koja zauzima znatno manje prostora na vašem telefonu. 

S tim da svakako treba napomenuti da kvaliteta fotografije uvelike ovisi i o dijagonali senzora. Ona je na ovom mobitelu solidna, kakva i mora biti s obzirom da se radi o mobitelu koji je smješten u cjenovno pristupačnu kategoriju. 

slike_s_telemach_moba_za_vidilab_2.jpg

Stoga, krajnji rezultati su na danjem svjetlu bili jako dobri, kao što možete vidjeti iz fotografija koje smo snimili telefonom, ali za očekivati je da će se telefon nešto više pomučiti s noćnim uvjetima kad nema toliko svjetla. U tom slučaju svakako preporučamo korištenje noćnog načina fotografiranja. 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Test: Isprobali smo novi Telemach 5G Pro pametni telefon

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.