Bose QuietComfort 45

Bose QuietComfort 45

Tihi komfor

Bose QuietComfort 45, ili samo QC45, najnoviji je model u liniji QuietComfort. Radi se o novoj generaciji i boljoj verziji prethodnika, QuietComfort 35 II iz 2018. godine. 

QC45 elegantnog su i minimalističkog izgleda sa skromnim ispisom logotipa proizvođača na svakoj slušalici. Dolaze u dvije boje: Black i Smoke White, a kao što vidite po slikama, kod nas se našla Smoke White varijanta. Njihova podesiva traka za glavu je ojačana metalom, zbog čega pružaju čvrst osjećaj. Također imaju dobru podstavu koja je mekana za kožu. Međutim, većim dijelom su izrađene od lagane plastike, što se čini pomalo jeftino za njihovu cijenu.

Šarke i spojnice čine se kao potencijalno slabe točke konstrukcije jer su izrađene od iste plastike kao i tijelo. Tijekom skidanja i stavljanja slušalica na glavu znalo je uhvatiti pokoju vlas na mojoj glavi. No kad smo krenuli s testiranjem, odmah smo osjetili da su Bose QuietComfort 45 nevjerojatno udobne.

Trebaju i biti, ako polovica imena znači komfor. Lagane su i nismo primijetili da nas pretjerano stežu za glavu. To je odlična stvar ako ih planirate koristiti kroz duži period u kojem ste statični. Moći ćete satima slušati glazbu bez da se umorite, ali ako ste planirali tražiti nešto sa čime ćete trčati, možda ćete poželjeti nešto što će se jače stisnuti uz vaše uši.

 

BOSE_Quietcomfort_45-2.jpg

Bose QC45 ima izvrsne kontrole. Slušalice imaju tri fizička gumba koji se nalaze na desnoj slušalici, a jednostavni su za korištenje. Mislim, radi se o gumbima, tu ne moramo previše filozofirati. Tu je i multifunkcionalna tipka na lijevoj slušalici, koja služi za uključivanje ili isključivanje ANC-a ili paljenje virtualnog asistenta.

QC45 se povezuju s vašim pametnim telefonom pomoću 5.1 verzije Bluetootha, ali možete ih spojiti i kablom od 3,5 mm koji dolazi u pripadajućoj torbici. No valjda će vam biti praktičnije u bežičnom modu rada, u kojem ćete se moći udaljiti do otprilike 9 metara. Što se tiče poništavanja buke, odgovor je vrlo jednostavan. Slušalice QuietComfort 45, baš kao i Bose 700, nude najbolje aktivno poništavanje buke koje smo testirali.

 

BOSE_Quietcomfort_45-3.jpg

Duboka niskofrekventna tutnjava, kakvu biste čuli u tramvaju, nestane. Dobro, to su i drugi modeli poprilično uspješno obavljali. No kad su tračnice zaškripile, svaki ANC bi pokleknuo, osim ovog. Više od 20 godina iskustva u ovom području se definitivno može osjetiti. ANC slušalice imaju tendenciju da se mnogo više bore s promjenjivim visokim zvukovima kao što su ljudski razgovori i zveckanje čaša, no na testu buke iz kafića bili smo ugodno iznenađeni.

Impresivno, ANC nije imao problema niti u jednom od naših scenarija. Slušalice su prigušile buku dok su nam istovremeno svirale najdraže hitove. Budite svjesni da apsolutnu tišinu ne može postići ni jedan od modela, ali ovo je najbliže tomu. I dalje ćete moći čuti neke pojedinačne glasove iz gomile, no sve je to stvarno zanemarivo. Kad pustite glazbu, stvari stvarno postanu strašno tihe.

 

BOSE_Quietcomfort_45-1.jpg

Nekoliko puta sam se ulovio kako panično skidam slušalice jer sam se zabrinuo da su svi iz redakcije otišli doma, a da ja pritom nisam ništa čuo. Govorimo o razini poništavanja buke gdje mislite da ste sami na svijetu. Prema Boseu, QC45 ima vijek trajanja baterije u rasponu od 25 sati, za što smo tijekom dvotjednog perioda testiranja otkrili da je otprilike točno. Našem modelu trebalo je nekoliko dana da dođe ispod 30%, unatoč tome što smo ga koristili skoro svaki dan po par sati.

Aware mode, koji vam omogućuje da čujete okolinu bez skidanja slušalica, je koristan, ali se činio nešto tiši od konkurentskih modela. Bose navodno ima kao cilj rekreirati stvarnu razinu zvuka koju biste čuli oko sebe, ali ponekad biste mogli poželjeti više glasnoće ili više srednjih i visokih frekvencija koje glasove čine razumljivijima. Posebno za vrijeme slušanja glazbe.

 

BOSE_Quietcomfort_45-4.jpg

No bili bismo ludi da ANC slušalicama zamjerimo razinu uklanjanja buke. Radi se o vrhunskom, kompaktnom, kvalitetnom modelu naglavnih ANC slušalica koje bi zadovoljile svakog audiofila.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Bose QuietComfort 45

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Bose QuietComfort 45 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.