Hisense U5120GW

Hisense U5120GW

Zaokružite iskustvo

Hisense je ovim modelom donio jednostavnu odluku za upotpunjavanje vašeg novog TV-a dobrim ozvučenjem po atraktivnoj cijeni.

Hisense se kao brend širi i kod nas te ne žele ostati samo u svijetu televizora kada je riječ o zabavi. Svaki proizvođač modernog TV-a zna da oni imaju poznatu manu koja se tiče audio reprodukcije, a rješenje je relativno jednostavno, pogotovo sada kada postoje i široko prihvaćeni standardi za reprodukciju zvuka u modernim filmovima i serijama. Soundbar sustavi zadovoljavaju sve kriterije, a ovisno o tržištu koje ciljate, mogu biti cjenovno atraktivni, premda ih nikako ne bismo opisali kao jeftine.

Istina, postoje entry-level modeli, no njihovo poboljšanje ukupnog doživljaja zvuka nad pristojnim modernim televizorom postaje upitno. Ciljamo na soundbar koji nudi moderni sustav s tehnologijama koje će kupcima uistinu ponuditi razliku u iskustvu. Hisense U5120GW zadovoljio je sve uvjete te po atraktivnoj cijeni nudi primjetno poboljšanje zvuka nad standardnim TV zvučnicima, do iznenađujuće razine.

Riječ je o sustavu uz koji dolazi i bežični dubokotonac kojeg odvojeno možete postaviti negdje u sobu, s obzirom da ljudi generalno ne mogu razaznati usmjerenje dubokih tonova. Kod postavljanja, dubokotonac se odmah automatski povezao sa soundbarom i više nismo imali problema s njegovim radom. Sam soundbar također je praktički plug-and-play sustav jer smo ga povezali s televizorom, spojili na struju i pritiskom switcha za paljenje, prebacio je audio na sebe.

S prednje strane imate i manji zaslon, sakriven ispod perforirane površine kojom je zvučnik obavijen sa svih strana, a pokazat će vam bitne informacije u obliku scrollajućeg teksta o izvoru zvuka i vrsti audio signala koji reproducira, kako biste znali da je uistinu, primjerice, Dolby Atmos aktiviran. No, podržani su i drugi standardi poput DTS: X-a tako da će bilo koji sadržaj koji gledate biti obogaćen najmodernijim surround efektima i zvukom.

 

Hisense-U5120G-Soundbar-1.jpg

Sveobuhvatan: pristup kod konekcija je svakako plus, a dodatno možete imati povezan PC i konzolu sa soundbarom za izbjegavanje zvučne latencije, a dobivate i samo jedan HDMI kabel prema televizoru

 

Zvuk u svakom smjeru

Hisense U5120GW soundbar dolazi s 5.1.2 audio kanalima koji su raspoređeni na 12 zvučnika diljem soundbara, što uključuje i dubokotonca. Tako centralni kanal dobiva dva zvučnika punog raspona i jednog visokotonca, dok glavni stereo kanali dolaze s po jednim visokotoncem i jednim zvučnikom širokog raspona.

Na samim krajevima soundbara imamo po jedan zvučnik za dobivanje širokog surround efekta te se zvukovi odbijaju od zidova i uvelike poboljšavaju sve surround tehnologije reprodukcije. Ovi zvučnici također su širokog spektra. Na kraju, tu su i dva zvučnika smještena na vrh soundbara, usmjerena prema stropu kako bi omogućila dodatne zvučne efekte koji se od stropa odbijaju i dopiru do vas „odozgo“, što je idealno za Dolby Atmos standard kod, primjerice, reprodukcije zvuka kišnih kapi dok se subjekti nalaze ispod nekog krova ili u automobilu.

Kombinacija ovih drivera omogućuje reprodukciju sadržaja u pojasu od oko 120 Hz do 40 kHz, a Hisense ih sve pojedinačno rangira snagom od 30 W za ukupno 330 W soundbara, s dubokotoncem koji razvija dodatnih 180 W te spušta mogućnost reprodukcije frekvencijskog pojasa do 40 Hz. Ovo soundbaru omogućuje puno topliji i bogatiji zvuk od standardnih zvučnika televizora zahvaljujući upravo dubokotoncu.

Čak i glasnije slušanje neće biti problem soundbaru, no svakako mislite i na susjede te ukućane prije nego raspalite svoj omiljeni film. Imajte na umu da, dok će ovaj dubokotonac svakako ispuniti očekivanja većini korisnika, ne može reproducirati duboke tonove koje „osjetite“ za vrijeme gledanja filmova poput grmljavine, pucnja ili pak kada u filmu podižu suspenziju prije početka akcije.

 

Hisense-U5120G-Soundbar-7.jpg

 Osnovne kontrole: bitan su dodatak soundbaru jer smo i mi za vrijeme testa uspjeli “posaditi” daljinski s obzirom da osnovne naredbe rade i sa upravljačem televizora

 

Najširi na testu

Svakako spomenimo dimenzije ovog modela jer je među većima na testu zahvaljujući širini od 1.200 mm, što s jedne strane omogućuje odličnu stereo separaciju, no s druge strane morate voditi računa o tome hoće li vam stati ispod televizora ili na postojeću klupu, ovisno o vašem infotainment setupu. Ostale dimenzije ne odskaču od prosjeka sa svojih 75 mm visine i 112 mm dubine, samo ga svakako oslobodite prepreka kako bi se zvuk mogao odbijati od stropa.

Svi konektori su oko centra straga, a uistinu možete svašta na njega povezati jer ima optičko sučelje, koaksijalni utor, dva USB utora (USB-A i USB-C) te su tu i tri HDMI utora, s dva inputa i jednim izlazom za TV s eARC/ARC podrškom, tako da u TV ide jedan HDMI kabel, dok se ostali mogu spojiti u soundbar i tako smanjiti broj žica. Imajte na umu da se radi o HDMI 2.0 standardu te ste kod 4K rezolucije limitirani na 60 Hz, iako je HDR signal u potpunosti podržan za passthrough iz izvora prema TV-u.

Ono što soundbar nema je aplikacija za mobitel, pa ćete sve postavke morati uređivati putem daljinskog upravljača koji dolazi sa soundbarom i malog zaslona na samom soundbaru. Imate opciju biranja jednog od sedam EQ preseta, a soundbar može reproducirati i hi-res sadržaj visoke kvalitete. Odvojeno od odabrane EQ postavke, daljinskim možete dodatno pojačavati ili smanjivati efekt dubokotonca, kao i visokih tonova (Bass/Treble), a omogućeno vam je i gašenje surround efekta.

Možete čak kontrolirati i svjetlinu zaslona, ako vam smeta za vrijeme gledanja sadržaja na TV-u u mračnoj prostoriji. Možete kontrolirati i intenzitet virtualnog surround efekta (DTS: X / DRC), a za detaljnija uputstva svakako pogledajte priručnik s obzirom da se za sve koristi daljinski, a opcija je puno.

 

STAVITI-Hisense-U5120G.jpg

Zajedno jači:  Sustav koristi setove visokotonaca i srednjetonaca za glavna tri kanala kako bi što preciznije mogli reproducirati širok spektar frekvencija, dok se za bass brine odvojeni dubokotonac

 

tablica-hisense-sb.jpg

 

USPOREDNI TEST SOUNDBAR SUSTAVA: LJETO 2024.

TAJNI SASTOJAK IDEALNOG INFOTAINMENTA

Razgovori o tehnologijama televizora su vječni, no za dobivanje pune „slike“ iznimno je bitan i zvuk, čija se implementacija vrlo aktivno poboljšava.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Hisense U5120GW

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.