Bowers & Wilkins PX7 S2

Bowers & Wilkins PX7 S2

Nije zlato sve što sja

Bowers & Wilkins je za neke nepoznato ime, ali pravi ljubitelji kvalitetnog zvuka znaju da se to ime povezuje s vrhunskom kućnom audio opremom. Zbog toga neće svima biti čudna činjenica da tvrtka proizvodi i slušalice.

Njihov najnoviji model, Px7 S2, potpuno je obnovljena verzija PX-a koja je debitirala 2019. Bowers & Wilkins su dotjerali dizajn, poboljšali ANC i ponovno naštimali zvuk za nove drivere od 40 mm. Budući da je ovaj model napredniji u skoro svakom aspektu naspram starijeg modela, radi se o stvarno dostojnom nasljedniku.

Za dizajn Px7 S2, Bowers & Wilkins posudili su elemente prethodnog modela i dodatno ga usavršili. Smanjili su ukupnu veličinu, čime su smanjili i masu slušalica. Također su se odlučili za više podstave u jastučićima za uši. Finiji detalji, poput zlatnog ruba gdje se slušalica spaja s jastučićima za uši, daju ovom modelu vrhunski izgled. Teksturirana površina na samim slušalicama i na vrhu trake za glavu također daje dojam luksuza.

 

Bowers__Wilkins_PX7_S2-2.jpg

Na stražnjoj strani desne slušalice nalazi se klizač za paljenje, koji isto tako služi kao kontrola za Bluetooth uparivanje. Odmah ispod, nalazi se višenamjenska tipka koja je okružena kontrolama glasnoće. Ova središnja tipka prihvaća jednostruki, dvostruki i trostruki pritisak za reprodukciju/pauzu, reprodukciju sljedeće pjesme i reprodukciju prethodne pjesme.

Kada primate poziv, jednim pritiskom prihvaćate poziv, a pritiskom i držanjem od dvije sekunde ga odbijate. U slučaju da ste već na pozivu, jednim pritiskom na ovu središnju tipku možete ga prekinuti. Na lijevoj strani nalazi se jedan Quick Action gumb koji po zadanim postavkama služi za mijenjanje razine ANC-a. Međutim, ako vam to ne odgovara, aplikacija vam pruža mogućnost da tom gumbu dodijelite zadatak aktiviranja glasovnog asistenta po izboru.

Važno je spomenuti da ćete, ako želite iskoristiti maksimum svojih slušalica, morati preuzeti i koristiti njihovu besplatnu aplikaciju. Ona vam omogućuje podešavanje nekih postavki, ali naspram drugih aplikacija, stvari su dosta ograničene. Postoje klizači za visoke i niske tonove, ali ništa za srednje tonove ili za bilo kakva dodatna fina podešavanja. Aplikacija vam također daje mogućnost odabira ANC-a, ambijentalnog zvuka ili da isključite oboje.

 

Bowers__Wilkins_PX7_S2-3.jpg

Među velikim poboljšanjima za Px7 S2, spominje se potpuno nova akustična platforma koju pokreću novi driveri od 40 mm. Ovi posebno dizajnirani driveri nude nisku distorziju i precizniju reprodukciju. Doista, Bowers & Wilkins konstruirali su istinski impresivan soundstage koji obavija vaše uši. Bas je lijep i moćan, visoki tonovi pružaju dubinu i prodornost, a vokali energično prolaze čak i kroz najkaotičnije žanrove.

Što se ANC performansi tiče, Px7 S2 je solidan. Tvrtka je napravila velike promjene u uklanjanju buke na ovom modelu. Uspjeli su natjerati internu tehnologiju da poništava buku bez ikakvog utjecaja na ukupnu kvalitetu zvuka. Također su nadogradili mikrofone i sve skupa rezultira impresivnom razinom poništavanja buke. Nisam imao primjedbe na buku u tramvaju.

 

Bowers__Wilkins_PX7_S2-1.jpg

Slušalice su uspješno poništile zvuk klime, vanjskog prometa i škripanje tračnica, istovremeno. U redakciji nisam čuo skoro nikoga oko sebe osim jedne kolegice čiji glas ove slušalice nisu uspijevale baš dosljedno poništiti. No svejedno, bilo kakvo tipkanje po tipkovnici ili neku drugu buku nisam čuo. Totalno sam se uspio isključiti i uživati u kristalno čistoj muzici.

Jedina primjedba koju imam jest da kada bih uključio samo ANC bez ikakve muzike i rotirao glavu, ponekad bih znao osjetiti mali pritisak u ušima, što nije bio slučaj kod drugih modela. Naravno, moje uho nije isto kao i vaše, pa je moguće da to nećete primijetiti. Što se daljnjeg hardvera tiče, S2 ima i poboljšanu bateriju, čije je obećano trajanje 30 sati.

 

Bowers__Wilkins_PX7_S2-4.jpg

Također ima Quick Charge značajku koja omogućava slušalicama otprilike 7 sati rada ako ih punite samo 15 minuta, dok će se cijela baterija napuniti za otprilike 2 sata.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Bowers & Wilkins PX7 S2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Bowers & Wilkins PX7 S2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.