BOSE TV Speaker

BOSE TV Speaker

Atraktivan dizajn koji možete nadograditi

BOSE vam uz pametne zvučnike daje opciju poboljšavanja zvuka na TV-u s ovom vrlo jednostavnom nadogradnjom, zvučnikom koji se lagano uklapa u moderan dom.

Premium BOSE zvučnici dolaze nam i za TV u obliku soundbara. Ovakav tip zvučnika dizajniran je specifično kako bi zauzimao što manje vertikalnog prostora i tako se lagano uklopio ispod velike većine televizora. Visok je svega 57 milimetara te sa širinom od 60 centimetara predstavlja najkompaktniji soundbar na testu, ako se brinete oko dimenzija radi televizora. Dubina mu je nešto veća sa 104 mm, a tako dobiva potreban prostor za veće zvučnike koji mogu reproducirati dublje tonove samo pomoću soundbara, bez odvojenog dubokotonca.

 

BOSE TV Soundbar 2 of 5

Krov soundbara ima izgled metalne matirane površine crne boje, koji zajedno s modernim Bose zvučnicima s prednje strane ima metalnu perforiranu rešetku koja štiti same zvučnike, a sve zajedno daje premium izgled koji svakako brzo zapne za oko u hrpi soundbara na testu. Stražnja strana soundbara ima nešto običniju plastiku te s lijeve strane ima rupu za zrak koja se s cijevi proteže do samih zvučnika. Desna strana je udubljena te sadrži sve utore za konektivnost.

Prvo imate HDMI (ARC) utor za povezivanje s televizorom te on omogućuje zamjenu audio sustava, a daljinski od televizora može upravljati glasnoćom soundbara. Zatim je tu optički utor za digitalni audio, koji također možete spojiti s televizorom. Imajte na umu kako televizor ne može znati da je nešto spojeno na optički utor te će televizor nastaviti puštati svoj audio zajedno sa soundbarom. Imate opciju stišati TV, ili u opcijama televizora često možete postaviti “kašnjenje” zvuka u slučaju da audio televizora i soundbara nisu ujednačeni.

 

BOSE TV Soundbar 1 of 5

Zatim imate AUX utor, idealno rješenje za neke televizore ili ako imate neki drugi izvor glazbe. U sredini je USB utor te služi za servis uređaja. Nakon njega imate ponovno 3,5 mm utor, koji služi za povezivanje subwoofera žicom. Na žalost, ovaj soundbar nema opciju wireless povezivanja s dubokotoncem, već ćete trebati planirati put kako bi se žice što manje vidjele.

Na kraju, tu je i standardni dvopinski utor za napajanje te soundbar, prema oznaci, troši do 36 W energije. Bitno je naglasiti kako ne dolazi s dubokotoncem, već se on zasebno treba kupiti.

 

Zvuk

Od samih zvučnika, srednja trećina cijelog soundbara se zapravo bavi zvukom. U sredini soundbara je mali visokotonac koji će se baviti čistim zvukom razgovora u tv sadržaju. Pored tweetera se sa svake strane nalazi po jedan full-range zvučnik. Okrenuti su od sredine soundbara prema van kako bi zvuk bio ujednačen gdje god sjedili u prostoru te nismo primijetili lošije iskustvo ako ste na rubu jedne strane soundbara.

 

BOSE TV Soundbar 4 of 5

Ovaj soundbar idealan je za kristalno čist zvuk razgovora u filmovima, ali i kod generalnog gledanja televizije, kao i primjerice, YouTube videa. No, zbog nedostatka dubokotonca duboki tonovi su pomalo prigušeni. Daljinski upravljač nudi opciju pojačavanja dubokih tonova. Soundbar može biti vrlo glasan, no u jednom trenutku značajno oslabi dublje tonove te je vrlo očito da se pojačavaju više frekvencije, koje su idealne za razumijevanje pričanja kada gledate sadržaj, no glasno slušati glazbu samo na soundbaru nije idealno.

 

BOSE TV Soundbar 5 of 5

Savršen je za umjerenu glasnoću glazbe, ako ne želite smetati ljudima u susjednim prostorijama s dubokim tonovima. Na soundbar se možete spojiti i Bluetoothom, no ne nudi neka posebna dodatna poboljšanja audio signala niti prostorne efekte.

 

BOSE TV Soundbar

USPOREDNI TEST SOUNDBAR SUSTAVA

Jer doživljaj može biti toliko bolji

Za usporedbu smo odabrali veći broj atraktivnih mainstream soundbarova, a cilj je bio vidjeti može li se i koliko poboljšati doživljaj zvuka na televiziji.

Više informacija

  • Model: TV Speaker
  • Dimenzije / masa: 60 x 5,7 x 10,4 cm
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za BOSE TV Speaker

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

BOSE TV Speaker - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.