Recenzija: OMEN by HP Headset with SteelSeries

Recenzija: OMEN by HP Headset with SteelSeries

Puno je proizvođača prešlo na dizajn slušalica s mikrofonom na potezanje, pa je i HP odlučio sakriti mikrofon u slušalicu.

Bez zvuka se ne igra

Slušalice dugog imena OMEN by HP Headset with SteelSeries relativno su lagane, što pokazuju svojim dizajnom: dvije metalne šipke umjesto punog dizajna mosta, a kako vas ne bih žuljale, ispod njih se nalazi most presvučen tkaninom koji se labavo drži na žicama napetim uz pomoć opruga. Taj most odrađuje dobro ulogu mekanog prihvata za glavu, no ljulja se pa ga pri postavljanju slušalica na uši treba popraviti tj. centrirati ispod žica. Dobro namješten, držat će slušalice čvrsto na glavi, a neće vas previše stegnuti, pa je slušalice ugodno nositi duže vrijeme. Dugom nošenju pridonosi i dizajn nagnutih zvučnika koji savršeno prianjaju uz uho. Naime, kako su i naše ušne školjke postavljene pod kutom, tj. zadnji je dio uha više odmaknut od glave nego prednji, ove slušalice savršeno prate takvu liniju ušne školjke, čime uvelike pridonose ergonomiji. U biti, to su jedne od najudobnijih slušalica, pa dok druge slušalice pokušavaju kompenzirati to svojstvo s mogućnošću zakretanja zvučnika, HP-ovu modelu OMEN by Steelseries to savršeno uspijeva zahvaljujući njihovom čvrstom smještaju.

Mikrofon na povlačenje ne može se izvući samo jednom rukom dok su slušalice na glavi, već drugom rukom treba pridržati slušalicu te tada izvlačiti mikrofon kako slušalice ne bi spale s glave. Uzrok je tome zupčanik koji možete čuti kako se okreće dok izvlačite/uvlačite mikrofon. Nadamo se da će takav mehanizam pozivno utjecati na životni vijek tog mikrofona tj. na broj izvlačenja prije nego što prestane raditi.

HP nema detaljne specifikacije zvučnika na svojim web-stranicama, no otvor zvučnika je nešto veći od 50 mm, dok je promjer zvučnika vjerojatno 60 mm, jer spužvasta presvlaka oko njih prelazi rubove. Taj spužvasti rub presvučen je tankim skajem (imitacija kože) i nije namijenjen skidanju i zamjeni, jer je trajno zalijepljen za plastično kućište zvučnika.

Sam zvuk je impresivne kvalitete pa će se basovi, srednji i visoki tonovi, jasno razaznati a zvuk će biti vrlo čist, kao na monitorskim zvučnicima, što se od gamerskih slušalica i očekuje. To znači da je bas ugodan, a visoki tonovi ne ‘cvile’. Glasnoća je na dobroj razini i neće oštetiti sluh. Stoga ih možemo preporučiti za kupnju svojoj djeci. Na žici se nalazi potenciometar za kontrolu glasnoće i gumb kojim palimo ili gasimo mikrofon. Na kraju kabela dva su 3,5 milimetarska priključka, jedan za mikrofon, a drugi za slušalice. U pakiranju dolazi i mali konverter koji ta dva priključka konvertira u 4-polni priključak za mobitele.

Više informacija

  • Model: OMEN by HP Headset with SteelSeries
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 5
  • Kvaliteta: 4
  • Ergonomija: 5
  • Proizvođač: HP
  • Tip: Gaming headset slušalice
  • Sučelje: 2 x 3,5 mm
  • Mikrofon: Da
  • Veličina drivera: Nije specificirana
  • Raspon frekvencije: 10Hz - 20kHz
  • Ostalo: Potenciometar za kontrolu glasnoće, gumb za mikrofon
  • Plus: Zvučnici slušalica postavljeni su pod kutom, čist zvuk
  • Minus: Most presvučen tkaninom koji se labavo drži na žicama. nema LED-ice
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Recenzija: OMEN by HP Headset with SteelSeries

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Recenzija: OMEN by HP Headset with SteelSeries - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.