HP Omen 25

HP Omen 25

Novi natjecatelj

HP Omen u svojoj ponudi ima mnoštvo kvalitetne periferije visokih performansi. Novi monitor HP-ova gaming podbrenda Omen ulazi na vrlo kompetitivno tržište gaming monitora s visokom frekvencijom osvježavanja.


Monitori s visokom frekvencijom osvježavanja stekli su visoku popularnost među kompetitivnim gamerima. Visoka frekvencija osvježavanja i nisko vrijeme kašnjenja daju igračima prednost nad igračima s konvencionalnim monitorima. Iako nude prednost u kompetitivnom igranju, nude nižu kvalitetu prikaza zbog korištenja TN panela u usporedbi s monitorima s IPS panelima koji nude mnogo višu kvalitetu prikaza. Dizajn ovog monitora ima odličan balans profesionalne i gaming estetike.

 

HP Omen monitor 25A

Obilježavaju ga ravne linije i oštri kutovi, no mat crna boja daje mu vrlo suptilan izgled. Dizajn stalka vrlo je zanimljiv jer je kvadratnog oblika koji je zakrenut za 45 stupnjeva, što monitoru daje vrlo dinamičan izgled. HP Omen 25 spada u srednji cjenovni razred gaming monitora s visokom frekvencijom osvježavanja. Od monitora nižeg cjenovnog segmenta Omen 25 razlikuje se prvenstveno kvalitetom izrade, koja je kod ovog monitora odlična, od kvalitetnih materijala do odlične završne obrade.

Performanse

Kao što ime upućuje, Omen 25 ima zaslon dijagonale 25 inča. Rezolucija mu je 1920 x 1080 piksela, što je standardna rezolucija za gaming monitor s visokom frekvencijom osvježavanja. Kvaliteta prikaza odlična je za gaming monitor s visokom frekvencijom osvježavanja te je na razini povoljnijih monitora s IPS panelom.

Kutovi gledanja iznenađujuće su široki i reprodukcija boja vrlo je dobra sa zasićenijim tonovima, dok je dinamički raspon blago natprosječan. Ovaj monitor definitivno nije dobar izbor za korisnike koji žele uređivati fotografije, video ili se baviti kakvim radom koji traži preciznost prikaza, no odličan je izbor za one koji uz igranje na svom monitoru planiraju konzumirati multimedijski sadržaj.

 

HP Omen monitor 25 4

Uz kvalitetan prikaz ovaj monitor nudi i visoku svjetlinu. Mjerenjem smo zabilježili maksimalno osvjetljenje od 496 luksa i minimalno osvjetljenje od 2,6 luksa, a to rezultira kontrastom od 1:190, što je prosjek za monitor s visokom frekvencijom osvježavanja. Maksimalna frekvencija osvježavanja ovog monitora je 144 Hz, a ima i podršku za varijabilnu frekvenciju osvježavanja uz AMD-ovu Freesync tehnologiju.

Freesync raspon ovog monitora proteže se od 48 Hz do 144 Hz, što obuhvaća najčešće korištene frekvencije u PC gamingu poput 60, 75 i 120 sličica u sekundi. Tijekom igranja nismo primijetili probleme s ghostingom neovisno o frekvenciji. Igranje na ovom monitoru zaista je odlično iskustvo bez obzira na to jeste li casual igrač ili okorjeli kompetitivni igrač.

Svatko će cijeniti fluidnost i brzinu prikaza koju ovaj monitor nudi. Stalak daje visoku stabilnost i mogućnost prilagodbe visine i nagiba, što je dovoljno za osnovnu prilagodbu položaja pri igranju, no profesionalnim korisnicima nedostajat će mogućnost pivotiranja.

Navigacija

Glavne i zapravo jedine primjetne mane ovog monitora jesu položaj tipki i izbornici kojima se navigira tim tipkama. Kako bi Omen 25 izgledao što elegantnije, HP je navigacijske tipke odlučio smjestiti na stražnju strani monitora. Zbog takvog položaja teško je pogoditi točnu tipku, no nakon kratkog vremena prilagodbe naučite opipom prepoznati individualne tipke.

Veći problem od samih tipki jesu izbornici za postavljanje koji su krcati opcijama, što navigaciju čini prekompliciranom. Srećom, monitor ćete postavljati tek nekoliko puta i otežana navigacija neće narušavati svakodnevno njegovo korištenje.

Omen 25 odličan je dodatak rastućoj obitelji proizvoda Omen te će zasigurno pomoći da HP postane popularniji među gamerima. Iznenađujuće dobra kvaliteta prikaza zajedno s Freesync podrškom i odličnim dizajnom čine Omen 25 čine teško odoljivim za sve koji razmišljaju o kupnji monitora s visokom frekvencijom osvježavanja.

 

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Omen 25

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Omen 25 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.