NOA N7

NOA N7

Domaći ljepotan

Noa nam donosi nov uređaj iz serije N, koja nas je dosad oduševila omjerom uloženog i dobivenog te dokazala da uređaji malih proizvođača ne moraju nužno biti inferiorni uređajima onih najvećih.



Noa nam je N7 predstavio početkom godine na MWC-u i otad smo željno čekali da nam ga pošalju na test. Iako se radi o uređaju srednjeg segmenta, koji se često provuče „ispod radara“, U Noi su se pobrinuli da to ne bude slučaj s njihovim N7.

Kvaliteta izrade i dizajn

Noa N7 plijeni pažnju svojom dubokom plavom bojom, koja uređaju srednjeg segmenta daje premium izgled kakvog se mnogo skuplji uređaji ne bi posramili. Dizajn je vrlo jednostavan, što je odlična odluka Noe jer su dopustili da boja u potpunosti dođe do izražaja. Cijeli uređaj, pa čak i okvir i čitač otiska prsta iste su boje, što N7 daje vrlo lijep, uniformiran izgled. Kvaliteta izrade također je daleko iznad naših očekivanja, sa staklenom prednjom stranom, aluminijskim okvirom i keramičkom pozadinom koja N7 daje poseban osjećaj pod prstima na kakav nismo navikli kod uređaja ovog cjenovnog razreda. Noa N7 izgleda prekrasno i izradom nadmašuje sva naša očekivanja.

 

Untitled 2Kvaliteta izrade je odlična, a uređaj dolazi sa staklenom prednjom stranom, aluminijskim okvirom i keramičkom pozadinom



Performanse

Nou N7 pokreće MediaTek MT6750 SoC, koji sačinjavaju osmojezgreni procesor s jezgrama Cortex A-53 i grafički procesor Mali-860MP2. Radni tak jezgri prilično je nizak – četiri brže jezgre imaju radni takt od 1,5 GHz, dok četiri sporije jezgre imaju radni takt od samo 1 GHz i zbog toga smo očekivali prilično spor rad. Nasreću, ugodno smo se iznenadili. Tijekom svakodnevnog korištenja nismo primijetili zastoje u radu kojima smo svjedočili kod nekih konkurentskih uređaja. N7 je opremljen Androidom 8.1, što je odlično za one koji traže uređaj s posljednjom verzijom Androida. Promjene na operativnom sustavu uglavnom su kozmetičke prirode te nisu uređaj zatrpali bloatwareom, što je jedan od razloga njegova brzog rada. Radne memorije ima 4 GB, što je dovoljno za svakodnevni multitasking za vrijeme kojega nismo primijetili zastoje. Baterija kapaciteta 3300 mAh bez problema je izdržala dan intenzivnog korištenja, što će zadovoljiti potrebe čak i onih zahtjevnijih korisnika. Nažalost, performanse grafičkog procesora zadovoljavaju potrebe samo manje zahtjevnih igrača jer nije sposoban izvoditi zahtjevnije 3D naslove uz stabilan framerate.

Zaslon

Serija uređaja Noa N nije poznata po zaslonima visoke rezolucije i taj se trend nastavlja modelom N7. Zaslon je IPS LCD rezolucije 1440 x 720 piksela, što mu daje gustoću piksela od 282 piksela po inču. To je dovoljno visoka gustoća da pri normalnom korištenju ne možete razaznati individualne piksele. Niža rezolucija također pomaže autonomiji i performansama grafičkog procesora, što je dodatan plus. Zaslon ima odličnu reprodukciju boja uz nešto zasićenije boje i vrlo široke kutove gledanja, no svjetlina mu je niža nego što bismo voljeli, što je uvelike ograničilo vidljivost tijekom korištenja na otvorenom. Zaslon je definitivno među boljima u ovom cjenovnom razredu, no isto tako pokazuje ograničenja koja dolaze uz nižu cijenu.

NOA N7 4Prednja kamera: Iako joj je dinamički raspon nešto lošiji, odlična oštrina svakako popravlja dojam



Kamera

Noa N7 ima dvostruk sustav kamera s dvama Sonyjevim senzorima IMX298 rezolucije 16 megapiksela. Performanse stražnjih kamera nisu bile adut serije N, ali N7 to mijenja odličnim performansama koje su nadišle naša očekivanja. Naravno, ne možemo očekivati performanse na razini flagshipa, no N7 svojima definitivno dominira svojim cjenovnim razredom. Dinamički raspon, zasićenost boja i oštrina vrlo su dobri, no najviše nas je oduševio bokeh, koji je definitivno najbolji u srednjoj klasi uređaja koje smo testirali. Posebnost N7 je HD način snimanja koji supersamplira fotografiju na rezoluciju od čak 80 megapiksela, no za takav način snimanja potrebna je dulja ekspozicija, koja donosi tek blagi porast detalja uz mnogo veće datoteke, često veće od 20 MB. Nažalost, u lošim svjetlosnim uvjetima degradacija je performansa očita, no one su i dalje bolje od većine, ako ne i svih konkurenata. Ugodno nas je iznenadila i prednja kamera iako joj je dinamički raspon nešto lošiji, a odlična oštrina svakako je popravila dojam.

NOA N7 3Dvostruk sustav kamera: s dvama Sonyjevim senzorima IMX298, rezolucije 16 megapiksela



Noa N7 je golem skok naprijed za seriju N i za Nou kao proizvođača, kojeg će i najteži skeptici napokon morati smatrati ozbiljnim proizvođačem pametnih telefona. Iako pokazuje nedostatke srednjeg segmenta poput korištenja MicroUSB priključka za punjenje i prijenos podataka, Noa uključivanjem dvostranog MicroUSB kabela po niskoj cijeni svojim korisnicima daje dvostrani utor. Nadamo se da će serija N nastaviti u ovom smjeru i zauzeti veći dio domaćeg tržišta.

Više informacija

  • Model: N7
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: NOA
  • Procesor: MediaTek MT6750
  • Pohrana: 64 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Konektor: MicroUSB, 3,5 mm
  • Ekran: 5,7“ IPS LCD, 1440 x 720 piksela
  • Baterija: 3300 mAh
  • Dimenzije i masa: 153 x 72,2 x 8 mm
  • Plus: Kvaliteta izrade, dizajn, performanse stražnjih kamera
  • Minus: Performanse grafičkog procesora
  • Ustupitelj i cijena: Hangar18 www.megastore.hr 1.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za NOA N7

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

NOA N7 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.