Novogodišnje tech odluke 2024. godine

Novogodišnje tech odluke 2024. godine

Nova godina, novi ja

Prije nego što tech brendovi pokažu svoje karte na CES sajmu, stavili smo čarobne šešire i za vas napravili listu mogućih tech želja i odluka. Zasjeli smo i s vodećim ljudima hrvatskih tech tvrtki i institucija te zapisali koje će to tehnološke inovacije, IT rješenja i trendovi prevladati u 2024. godini.

Nova godina je novi početak. Još jedna prilika da popravimo i unaprijedimo sve ono što smo htjeli realizirati u prethodnoj godini, ali nismo uspjeli, ili bar ne u onoj mjeri u kojoj smo priželjkivali. Bilo da se radi o planu mršavljenja, pripremama za polumaraton i usvajanju novih vještina, svaka odluka je hvale vrijedna i treba joj osigurati sve uvjete za uspjeh. Zato se mi ponovno okrećemo našim sad već tradicionalnim Novogodišnjim tech odlukama i donosimo vam šest kategorija u kojima smo objasnili koje će to tehnologije biti novitet u 2024. i s kojim to uređajima možete biti sigurni da ćete ih moći koristiti još dugi niz godina.

Osim hardvera i gadgeta koji tradicionalno prođu kroz našu rubriku, i ove godine smo proširili priču. Uz pregled kvalitetnih softverskih i infrastrukturnih IT rješenja za korisnike i tvrtke, ove godine smo uveli i kategoriju automobila, čija se budućnost iz godine u godinu čini sve više električna.

Kako ne bi sve ostalo na pukim nagađanjima VIDI redakcije, kontaktirali smo vodeće ljude top hrvatskih IT i tehnoloških kompanija koji su nam dali svoju prognozu za novu nam 2024. godinu. S obzirom da su upravo oni ti koji na svjetskoj razini stvaraju trendove, sigurni smo da je njihova prognoza točnija od vremenske.

 

NOVOGODIŠNJE TECH ODLUKE 2024. GODINE: MOBITELI

GODINA PREKLAPANJA

Preklopni ekrani oduvijek su nas oduševljavali s tehnološke, ali i vizualne strane, no danas ste vjerojatno već vidjeli brojne primjerke, ako ne uživo onda barem u obliku recenzije.

 

NOVOGODIŠNJE TECH ODLUKE 2024. GODINE: TELEVIZORI

OLED ILI QLED, TO JE PITANJE

Nova godina odlično je vrijeme da unaprijedite svoje multimedijsko iskustvo većom dijagonalom

 

NOVOGODIŠNJE TECH ODLUKE 2024. GODINE: KONZOLE

IGRANJE U POKRETU JE IN

Prijenosnih konzola i gaming PC-eva je na tržištu sve više, a popularnost im samo raste. Očekujemo da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.

 

NOVOGODIŠNJE TECH ODLUKE 2024. GODINE: LAPTOPI

AI JE BUDUĆNOST RAČUNALA

Nova generacija procesora za prijenosna računala donosi napredne AI mogućnosti koje bi trebale poboljšati korisničko iskustvo i omogućiti nam korištenje AI aplikacija, lokalno, na vlastitom računalu. Nedvojbeno je kako će u budućnosti računala bez naprednih AI mogućnosti biti nezamisliva.

 

NOVOGODIŠNJE TECH ODLUKE 2024. GODINE: AUTOMOBILI

SPOJENI I U POKRETU

Današnji automobili dolaze opremljeni modernim tehnologijama koje uvelike olakšavaju vožnju brinući se o sigurnosti vozača zajedno s fokusom na udobnost i atraktivan infotainment.

 

NOVOGODIŠNJE TECH ODLUKE 2024. GODINE: TRENDSETERI

TEKTONSKE PROMJENE

Od vrhunskih pametnih satova i trenažera do vertikalnih miševa za maksimalnu ergonomiju, te VR i AR naočala s 12 kamera, pet senzora i šest mikrofona, ovo su uređaji koji ne prate trendove, već ih postavljaju.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novogodišnje tech odluke 2024. godine - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.