Hibridni fotoaparati do 5000 kuna

Hibridni fotoaparati do 5000 kuna

Svi možemo cijeniti važnost uspomena, a dobra fotografija osigurat će da se uvijek možemo lagano prisjetiti omiljenih sjećanja.

Danas svatko ima mobitel s kakvom-takvom kamerom kojom možete nešto uslikati, no kvaliteta slike, ako nemate vrhunski mobitel, često neće biti željene kvalitete. Čak i najbolji mobiteli ne mogu se usporediti s prosječnim fotoaparatom. Jedina je razlika što ćete za sliku s fotoaparata ipak trebati malo više raditi kako bi dospjela na društvenu mrežu, a i samo fotografiranje zahtijeva bar nekoliko sati upoznavanja s mogućnostima uređaja. No, jednom kada savladate pojedinosti, možete uhvatiti slike koje su bile jednostavno nedostižne na mobitelima, a kojih ćete se rado sjećati još godinama.


Canon EOS M50

Ovaj se model diči klasičnim, ali kompaktnim dizajnom, a dio je novije Canonove ponude za početni segment. Model M50 koristi 24-megapikselni APS-C senzor koji će lagano uhvatiti slike visoke kvalitete, čak i u svjetlosno zahtjevnijim uvjetima. Jednostavno je ostaviti ga na automatskom načinu rada, no odlučite li se na kratko upoznavanje s funkcijama, kao i pravilima fotografiranja, možete dobiti vrhunske rezultate. Tu su i preprogramirani načini slikanja i snimanja za dodatne opcije kreativnosti, a senzor ima i opciju 4K, kao i 720p 120 fps slow-motion snimanja. RAW format slika omogućit će profesionalno uređivanje, dok ugrađeni WiFi, Bluetooth i NFC osiguravaju brz i jednostavan prijenos slika na mobitel za brže slanje na društvene mreže. Za ovu cijenu dobijete početnu 14-45 mm f/3,5-6,3 leću, dok naravno imate opciju kupnje dodatnih leća za proširenje mogućnosti ovog fotoaparata. Okretan ekran omogućuje i jednostavno slikanje selfija, kao i bolji uvid u snimanje samog sebe.

Plus: visoka rezolucija, veliki senzor, 4K video, slow motion, solidan autofokus (ne radi na 4K)

Minus: baterija traje nešto kraće od očekivanog, aplikacija se teško ponovno povezuje ako izgubi signal s mobitelom, 4K autofokus

Cijena: 4.705 kn

Canon

Canono


Panasonic Lumix DMC-G7

Panasonic se tradicionalno drži svojih mikro tri-četvrtine senzora, te tako on dolazi i sa G7 modelom. Senzor je manji od Canonovog APS-C modela, što znači i nešto slabije performanse u lošijim svjetlosnim uvjetima kada govorimo o fotografiji. Sa 16 megapiksela i solidnim procesorom može dati oštre i šarene slike kojih se nikako nećete posramiti. Dio u kojem briljira za ovu cijenu je video snimanje. Iako nema usporeno snimanje, ovaj senzor odličan je za 4K radi manjeg “rezanja” ukupne slike. Dobit ćete vrlo oštru snimku bogatu detaljima, a autofokus je veoma brz te solidno drži subjekt u fokusu. Odlična je mogućnost i prilagođavanje autofokusa putem touchscreena dok gledate kroz viewfinder. Trebat će vam malo vremena da se naviknete, no onda postaje gotovo nezamjenjiv alat. Dok mu nedostaje NFC za brzo povezivanje, WiFi funkcija radi solidno te brzo prebacuje slike na mobilni uređaj za daljnju obradu ili stavljanje na društvene mreže. Dakle, ako želite snimati video, svakako proučite ovaj fotoaparat.

Plus: 4K snimanje visoke kvalitete (100 MB/s), solidna stabilizacija u kit leći, odličan autofokus

Minus: slike su dobre samo na nižim ISO vrijednostima, lošije performanse u mračnim uvjetima

Cijena: 4.399 kn

Lumix

lumixo


Olympus OM-D E-M10 Mark III

Sa svojim 16 megapikselnim senzorom i mikro tri-četvrtine dimenzijama, ovaj Olympus fotoaparat namijenjen je početnicima koji žele jednostavnost slikanja i snimanja, no jednom kada postanu sigurniji s fotoaparatom, očekuje ih pregršt naprednijih funkcija. Tradicionalnim izgledom podsjeća na stare fotoaparate, dok je dizajn prilagođen za lakše rukovanje i moderne mogućnosti. S ovim modelom najviše je unaprijeđen UI kojim je lagano upravljati kroz brojne izbornike, koji su također pojednostavljeni. Naravno, podržava i 4K video snimanje uz solidnu stabilizaciju i autofokus koji će pokušati zadržati mete koje se kreću kroz scenu. Velik broj gumba za podešavanje može vam smanjiti potrebu za kopanjem po izbornicima, ako se potrudite i naučite njima rukovati. Kvaliteta slika je solidna, a procesor dobro obrađuje boje za JPEG slike koje odmah možete prebaciti na mobitel i objaviti bez previše uređivanja.

Plus: UI i kontrole pojednostavljene su za početne korisnike, solidan za video, kao i za slike

Minus: autofokus je točan, no nije iznimno brz

Cijena: 4.726 kn

Olymp

olympus

 

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Hibridni fotoaparati do 5000 kuna - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.