Palac gore za kupnju - ljetni specijal: Televizori

Palac gore za kupnju - ljetni specijal: Televizori

Televizori

Između Europskog prvenstva, Kupa Amerika i Olimpijskih igara u Parizu, ovo je uistinu ljeto tijekom kojeg su mnogi zalijepljeni za svoje televizore. Još kad se sjetimo kišnih jesenskih večeri uz najdraže filmove i serije, odabir novog TV-a poprilično je bitna odluka. Mi vam donosimo nekoliko zanimljivih modela koji od nas bez sumnje dobivaju palac gore!

Hisense 100E7NQ PRO

Za: Novo je uvijek bolje, poznato je izjavio Barney Stinson u seriji Kako sam upoznao vašu majku. Isto vrijedi i za dimenzije (veće je uvijek bolje), pogotovo kad su u pitanju dimenzije televizora. Ovaj 100-inčni premium 4K model tvrtke Hisense bazira se na QLED tehnologiji sa značajkom Quantum Dot Colour, koja obećava preko milijardu živopisnih boja. Dijagonala od 100 inča će bez poteškoća ispuniti i najveće dnevne boravke. Ako vam je to pak prevelika dijagonala, ova serija televizora dolazi i u dijagonalama od 55, 65, 75 i 85 inča. Osim vjernog i dinamičnog prikaza boja, Quantum Dot tehnologija nudi i visoku razinu svjetline, pa velika većina korisnika neće imati problema s gledanjem ili igranjem ni u koje doba dana. Tome svakako pomaže i podrška za cijeli niz HDR tehnologija – od HDR10 i 4K HDR Immersive do HDR10+ i HDR10+ Adaptive – koje u kompletu s Dolby Vision IQ značajkom osiguravaju optimalni prikaz slike u svakom trenutku. Dolby Vision IQ, naime, donosi vrhunske HDR rezultate kao i inače, ali dinamički prilagođava prikaz HDR sadržaja ambijentalnom svjetlu u vašem prostoru. Na taj način dobivate izrazito detaljan prikaz, sa živopisnim bojama i tamnim crnim nijansama za vrhunsko iskustvo, svaki put.

Kad toj kvaliteti prikaza pridodamo i Game Mode Pro koji se automatski pali kad detektira ulazak u igru putem ALLM-a, ovo je idealan televizor za sve igrače. Game Mode Pro omogućava brzinu osvježavanja od 144 Hz s VRR mogućnošću, koja osigurava glatko gaming iskustvo bez zastajkivanja. VRR, odnosno varijabilna brzina osvježavanja, u stvarnom vremenu sinkronizira brzinu osvježavanja s brojem sličica u sekundi koje vaša konzola ili računalo šalju put televizora. Zahvaljujući tome, gaming nikad nije izgledao bolje. Vizualno impresivni single-player naslovi na trenutnoj generaciji konzola izgledaju sjajno, ali nama se više čak dopada igrati i lokalne multiplayer igre sa split-screen opcijom na njemu jer, budimo realni, na dijagonali od 100 inča svaki od tri ili četiri igrača kao da ima svoj vlastiti televizor za igru.

Za zaokruženo iskustvo potreban je i kvalitetan zvuk. Zato već „iz kutije“ dobivate solidnu izlaznu snagu zvuka s dva zvučnika snage 15 W i jednim dodatnim snage 20 W. Jednom kad tu pridodate i podršku za Dolby Atmos tehnologiju te DTS Virtual X dekodiranje, osjećaj da ste dio akcije koja se odvija na ekranu je zagarantiran.

Valja spomenuti i vrlo dobru opremljenost ovog televizora. Hisense 100E7NQ PRO dolazi sa četiri HDMI priključka i sva četiri dolaze s najnovijim HDMI 2.1 standardom i ALLM podrškom. Dva od njih dodatno imaju i VRR do 144 Hz za potrebe ranije navedene Game Mode Pro značajke. Jedan od tih dvaju priključaka također dolazi i s podrškom za eARC, koji će omogućiti još kvalitetniju povezanost televizora s, primjerice, soundbarom za još kvalitetniji zvuk.

Protiv: Sa svojih 62,5 kg nešto je teži za manevriranje tijekom instalacije.

Veličina dijagonale: 100 inča
Rezolucija: Ultra HD 3.840 x 2.160 piksela
Tehnologija prikaza: QLED
Podržani HDR standardi: 4K HDR Immersive, HDR10+ Adaptive, HDR10+, HDR10, HDR / Dolby Vision IQ / HLG
Smart TV sučelje: VIDAA U7.6
Posebne osobine: 144 Hz osvježavanje slike, HDMI 2.1, Dolby Atmos, DTS Virtual X decoding
Preporučena cijena: 2.799,00 EUR
Viđeno u: //

 

hisense-palac-za-kupnju.jpg

 

LG OLED C4

Za: Izrazito popularna serija LG-evih OLED televizora uvijek je kvalitetni odabir ako ste u potrazi za OLED TV-om, a osvježeno izdanje za 2024. nije ništa drugačije. Dolazi s novim procesorom slike, poboljšanim gaming mogućnostima i novim „Filmmaker Mode“ načinom rada za Dolby Vision, što bi trebalo pomoći s vjernošću prikaza bez potrebe da gubite vrijeme u postavkama.

Za kvalitetu prikaza slike zadužen je najnoviji LG-ev procesor slike Alpha 9 Gen 7 AI, zbog čega bi slika trebala biti jasnija i oštrija kod novog modela. Dolazi s „Brightness Booster“ opcijom za povećanje maksimalne svjetline. Međutim, najvažnije je da C4 dolazi sa četiri HDMI 2.1 priključka za sve napredne mogućnosti kao što su 4K pri 120 Hz, ALLM i VRR. Dodatno, C4 dolazi i s novom maksimalnom brzinom osvježavanja slike koja doseže 144 Hz.

To su odlične vijesti za sve koji se žele igrati na C4 televizoru, a ako za to odluče spojiti računalo, a ne neku od konzola, obradovat će ih i činjenica da je TV kompatibilan s G-Sync i FreeSync mogućnostima za adaptivnu sinkronizaciju brzine osvježavanja slike i sličica u sekundi. Time su podržane tehnologije tvrtki Nvidia i AMD za glatko igranje bez zastajkivanja.

Protiv: Ne podržava HDR10+ standard, kvaliteta zvuka je solidna, ali ima prostora za napredak.

Veličina dijagonale: 55 inča
Rezolucija: Ultra HD 3.840 x 2.160 piksela
Tehnologija prikaza: QLED
Podržani HDR standardi: HDR10, Dolby Vision, HLG
Smart TV sučelje: webOS 24
Posebne osobine: 144 Hz osvježavanje slike, HDMI 2.1, Dolby Atmos, G-Sync, FreeSync
Cijena: 1.499 EUR
Viđeno u: elipso.hr

 

lg-oled.jpg

 

Samsung Neo QLED 65QN900D 8K

Za: Ako smatrate da je vrijeme za tranziciju na 8K rezoluciju, novi model Samsungovog Neo QLED modela bi mogla biti vrlo dobra opcija. Ovogodišnji QN900D model napunjen je naprednim tehnologijama do vrha, a dostupan je u tri veličine – 65, 75 i 85 inča. Opremljen NQ8 AI Gen3 procesorom i 8K AI Upscaling Pro mogućnošću, koju pokreće 512 neuronskih AI mreža, televizor bi trebao davati sjajne rezultate u 8K rezoluciji i u transformaciji sadržaja do te rezolucije. Za bolji kontrast brine se Quantum Matrix Pro tehnologija, a umjetna inteligencija pomaže i s izoštravanjem pokreta uz pomoć AI Motion Enhancer Pro mogućnosti.

HDR mogućnosti su također dobile napredak s Neo Quantum HDR 8K+, a ono što se nama posebno dopalo jest tehnologija sprječavanja odsjaja, kakvu pronalazimo i na ovogodišnjoj flagship seriji Samsung mobitela.

Za igrače su tu Motion Xcelerator koji u 4K rezoluciji pruža brzinu osvježavanja do 240 Hz, AI Auto Game Mode koji prikaz prilagođava vrsti igre koju igrate i FreeSync Premium Pro tehnologija za adaptivnu sinkronizaciju brzine osvježavanja broju sličica u sekundi koju vaše računalo isporučuje televizoru.

Protiv: Nema podršku za Dolby Vision.

Veličina dijagonale: 65 inča
Rezolucija: 8K 7.680 x 4.320 piksela
Tehnologija prikaza: QLED
Podržani HDR standardi: HDR10+, Neo Quantum HDR 8K+
Smart TV sučelje: Tizen
Posebne osobine: Motion Xcelerator 240 Hz, HDMI 2.1, Dolby Atmos, Q-Symphony, FreeSync Premium Pro
Cijena: 4.349 EUR
Viđeno u: sancta-domenica.hr

 

neo-qled.jpg

 

Vremeplov

2013. - Panasonic TX-P55ST60E

Iako ne tako davno, od izlaska ovog plazma televizora prošlo je već 11 godina. ST60 bio je hvaljen model FullHD rezolucije s podrškom za 3D tehnologiju i pametnim sučeljem imena My Home Screen. Infinite Black Pro tehnologija pružala je izvrstan kontrast i realistične crne boje, po čemu je ovaj TV i bio najpoznatiji. Najveća mana bila mu je, dakako, visoki input lag, koji je stvarao probleme određenim igračima – pogotovo onima koji su igrali brze igre poput pucačina iz prvog lica.

 

Panasonic_TX-P55ST60E_late_era_plasma_TV.jpg

Palac gore za kupnju - ljetni specijal

30 ljetnih gadgeta za 30 godina

Vidi će ove jeseni proslaviti 30 godina, zbog čega smo se odlučili pronaći 30 najzanimljivijih hi-tech spravica ovog ljeta ususret tome jubileju. Usput smo se osvrnuli i na tehnologije koje su nas oduševljavale tijekom prvih 30 godina časopisa.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.