iPhone 16 Pro ima gumb za kameru sličan onima na DSLR fotoaparatima i nešto veći zaslon

iPhone 16 Pro ima gumb za kameru sličan onima na DSLR fotoaparatima i nešto veći zaslon

Novi gumb omogućuje vam fokusiranje, promjenu načina rada i zumiranje bez dodirivanja zaslona

Pozdravite iPhone 16 Pro i Pro Max. Najnoviji Appleovi vrhunski modeli možda izgledaju poznato, ali imaju nešto veće zaslone od iPhonea 15 Pro: zaslon na iPhoneu 16 Pro je 6,3 inča, a na Pro Maxu 6,9 inča, što je povećanje od 0,2 inča u oba slučaja. To znači da su rubovi na 16 Pro modelima ultra tanki.

Ovaj put sve se vrti oko gumba za kameru. Oba nova Pro modela imaju poseban gumb samo za snimanje fotografija i videozapisa, u profesionalnom stilu. Također je osjetljiv na dodir: lagani pritisak otvara dodatne alate koji se kontroliraju klizanjem po gumbu, kao što su postavljanje zuma, ekspozicije i otvora blende. Dugi pritisak na gumb za kontrolu kamere prebacuje između načina rada za fotografije i videozapise. Apple planira kasnije ove godine ažurirati gumb s funkcijom fokusiranja u dvije faze, omogućujući da polovični pritisak aktivira fokus, a potpuni pritisak zapravo snimi sliku.

Apple-iPhone-16-Pro-hero-240909.jpg

Gumb za kontrolu kamere čini se kao prirodna evolucija za Apple, kao dio dugogodišnje misije kompanije da iPhone pozicionira kao sveobuhvatan uređaj za snimanje filmova. Gumb je također ugrađen u standardne modele iPhonea 16.

Unutarnje, kamera dobiva malo poboljšanje. Telefoto objektiv sada omogućuje 5x optički zoom — to je povećanje posebno za manji Pro model, koji je prethodno imao maksimalno 3x zoom. Ultra-širokokutna kamera je unaprijeđena s 12 megapiksela na 48 megapiksela u oba Pro modela. Novi telefoni podržavaju prilagodljive Fotografske Stilove, a korisnici mogu promijeniti odabrani stil nakon što je fotografija snimljena, što je korisno poboljšanje.

Apple-iPhone-16-Pro-camera-system-240909.jpg

iPhone 16 Pro može snimati video u 4K rezoluciji pri 120 fps, a nakon snimanja možete odabrati okvire koji će se prikazivati usporeno ako vam to odgovara. Također podržava snimanje prostornog zvuka u videozapisima. Uz Audio Mix, možete izolirati glasove osoba u kadru, učiniti da zvuk zvuči kao da je snimljen u studiju, ili uključiti okolišni šum s naglašenim glasovima, što rezultira filmskim doživljajem.

Apple-iPhone-16-Pro-Ethereal-photography-240909.jpg

iPhone 16 Pro modeli imaju veću bateriju, što nam je donijelo još jednu klasičnu rečenicu tijekom Appleovog live događaja: Ovo je "najbolje trajanje baterije na iPhoneu ikada," navodno. Novi telefoni koriste A18 Pro čip, koji je unaprijeđena verzija A18 čipa koji se nalazi u regularnom iPhoneu. Ima 16-jezgreni neutralni procesor, a Apple tvrdi da će AI značajke raditi do 20 posto brže nego na iPhoneu 15 Pro.

Apple-iPhone-16-Pro-Siri-edit-Darkroom-240909.jpg

iPhone 16 Pro i Pro Max imaju ugrađenu podršku za Apple Intelligence, kao i ne-Pro modeli ovog puta. Apple Intelligence je AI sustav koji dodiruje svaki aspekt novih telefona, poboljšavajući Siri, značajku Alat za pisanje, sažetke telefonskih poziva i druge aplikacije. To uključuje novu značajku Visual Intelligence, koja funkcionira vrlo slično Google Lensu — koristeći novi gumb za kameru, korisnici mogu snimati fotografije znakova i objekata kako bi odmah dobili informacije o tim mjestima i stvarima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.