Prvi dojmovi: Hisense 100E7NQ Pro QLED televizor stvoren je za gamere

Prvi dojmovi: Hisense 100E7NQ Pro QLED televizor stvoren je za gamere

U VidiLAB je ekskluzivno na test pristigao ogromni 100-inčni QLED televizor E7N Pro koji predstavlja sam vrhunac Hisense QLED ponude. Nakon par sati prenošenja i raspakiravanja ovog malca širokog 240 i visokog 151 cm, bili smo spremni upaliti ga kako bismo testirali i otkrili zašto je baš E7N Pro stvoren za gamere u novoj generaciji Hisense televizora. 

Prije nego što se upustimo u detaljniju analizu ovog modela koji inače dolazi u raznim dimenzijama - 55, 65, 75, 85 i 100 inča - naglasit ćemo da se kod ovog najvećeg svakako morate adekvatno udaljiti od njega i dok igrate igre i dok gledate filmove ili serije. 

U suprotnom ćete okretati glavu češće od gledatelja na teniskom meču, što vam ne bismo savjetovali radi dobrobiti vašeg vrata. 

E7N Pro baziran je na Quantum Dot tehnologiji i DLED pozadinskom osvjetljenju. Međutim, iako se ne radi o mini-LED tehnologiji pozadinskog osvjetljenja, 100E7NQ Pro dolazi s preko 200 područja lokalnog zatamnjivanja za što kvalitetniji prikaz boja, s velikim naglaskom na kvalitetu prikaza crne. 

IMG_20241014_155255.jpg

55-inčni QLED Hisense TV za usporedbu

 

Osim toga, valja spomenuti i vršnu svjetlinu koja na ovom modelu iznosi do 800 nita. 

Uz ove važne temeljne tehnološke mogućnosti televizora, podrška za hrpu novih tehnologija je ipak glavna za gamere koji razmatraju ovaj model za svoj gaming brlog. 

Od brzine osvježavanja do 144 Hz u Game Mode Pro načinu rada do podrške za FreeSync Premium, HDR10+ Adaptive, Dolby Vision IQ, VRR i HLG - gameri imaju sve što im treba za lagodan gaming bez zastajkivanja, ulaznog kašnjenja i bilokakvih briga.

Kako bi zaokružili paket, Hisense je ovaj model opremio s dva napredna HDMI 2.1 priključka, koji dolaze u tandemu s još dva standardna HDMI 2.0 priključka. Ipak, svoju konzolu ili gaming računalo htjet ćete spojiti pomoću ovih naprednijih.

Ako odlučite igrati baš Black Myth: Wukong, tek ćete onda guštati u igranju na ovom televizoru. Naime, Hisense je sklopio partnerstvo s proizvođačem ovog popularnog naslova i stvorio poseban režim slike koji će donijeti ultimativno gaming iskustvo od prve sekunde kad upalite igru. 

Hisense-100-E7NQ-Pro-2-JPG.jpg

S novim televizorom dolazi i najnovije ažuriranje za VIDAA operativni sustav koji Hisense ugrađuje u sve svoje modele. Novo ažuriranje donosi brojne novitete, poput podrške za Max streaming platformu, poboljšanja potpomognuta umjetnom inteligencijom i aplikacije VIDAA Art pomoću koje preuzimate umjetnička djela i koristite svoj televizor kao jedan veliki okvir za umjetnine. 

Ova mogućnost nas je oduševila jer je ovaj ogromni televizor u našem laboratoriju jedan trenutak prikazivao igre i video sadržaj u vrhunskoj kvaliteti prikaza, a u sljedećoj izgledao kao slika na zidu. 

Detaljniju analizu Hisense 100E7NQ Pro televizora čitajte u novom, jubilarnom, broju časopisa VIDI u studenom. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Prvi dojmovi: Hisense 100E7NQ Pro QLED televizor stvoren je za gamere

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.