Samsung Gear IconX - 4.5 out of 5 based on 2 votes
Samsung Gear IconX

Samsung Gear IconX

Bežične slušalice za novo doba

Mogu li Samsungove Bluetooth slušalice ispuniti prazninu u kojoj inače obitava 3,5 mm utor?

I prije negoli je Apple počeo s prodajom AirPodsa, Samsung je izdao odgovor u obliku bežičnih slušalica za pomodne androidaše. Zanimljivo je da na slušalice možete pohraniti glazbu. Samsung Gear IconX podržava popularne formate poput .mp3 i .m4a datoteka, ali ne i .flac (koje se ipak mogu reproducirati ako slušate glazbu s telefona, ne slušalica). Za prebacivanje pjesama trebate učiniti nekoliko stvari. Slušalice se stave u baznu stanicu, a ona se putem microUSB kabela spaja na računalo. Svaka slušalica ima kapacitet od 3,5 GB. Ipak, ne možete pohraniti glazbu na svaku slušalicu zasebno. Morate je prebaciti putem Gear IconX programa (izvršna datoteka nalazi se u jednom od foldera na slušalicama), koji je potom kopira na obje slušalice.

Samsung Gear IconX 9

PUNJENJE NA BRZAKA: U nedostatku utičnice, i Samsungov flagship može  poslužiti kao punjač/powerbank za baznu stanicu

Slušalice ne možete ni “normalno” spojiti s mobilnim uređajem. Naravno, morate uključiti Bluetooth, ali i instalirati posebnu Samsung Gear aplikaciju (i S Health ako želite pratiti trening). I tako prije nego ste uopće čuli ijednu pjesmu, morate instalirati Samsungov softver na barem dva uređaja. Je li zvuk vrijedan toga?

Zvučna kulisa

Audiofili su godinama, s pravom, izbjegavali bežične slušalice. Je li konačno došlo vrijeme da se odagnaju stare predrasude? U velikom testu over-the-ear slušalica (br. 240) kolega Ivan Luzar djelomično je razvrgnuo te zablude, no što je s in-ear alternativama? Sudeći prema kvaliteti reprodukcije na ovim slušalicama, morat ćete još malo pričekati s oduševljenjem. Na najjačoj glasnoći, kod sjetnih, sporih rock balada i poznatih klasičnih djela izrazito se čuo šum, a kod žešćih punk-rock stvari krčale su distorzije gitara. Šumove i krčenje eventualno možete ublažiti utišavanjem (za dva ili tri parametra volumena), no prosječan dojam prilikom slušanja novog pop ili R&B hita ne možete ublažiti. Jednostavno, slušalice nemaju dovoljno dobru separaciju tonova i basova.

Samsung Gear IconX 1

ZA SVAČIJE UŠI: U paketu se nalazi više in-ear nastavaka za slušalice, namijenjenih različitim veličinama organa sluha

Velika je prednost ovih slušalica, dakako, praktičnost. Nema žica ili uređaja na koji ih morate ukopčati pa slobodno možete prošetati od računala ili kreveta do WC-a ili kuhinje, pod pretpostavkom da ipak niste predaleko. Možete otići u drugu sobu, iza zida, bez bojazni da će se veza prekinuti, ali dalje od nekih pet metara (sa zidom između) veza će puknuti. Nadalje, slušalicama se upravlja putem tapkanja, pa ne morate imati mobilni uređaj u blizini ako želite preskočiti pjesmu. Slušalice možete upariti i s S Health aplikacijom, što je posebno zgodno za praćenje treninga trčanja ili bicikliranja. Slušalice imaju tri in-ear nastavka za svačiju veličinu uha, no ipak bismo vam preporučili oprez prilikom vježbanja jer su nam izmigoljile par puta tijekom testa.

Nova moda ili prolazni trend

Slušali smo glazbu gotovo dva sata u komadu (sat i pol vremena glazbu na slušalicama, pola sata glazbu s mobitela), dok baterija napokon nije pokleknula. Za par treninga te odlazak i dolazak od kuće na posao sasvim dovoljno. Da biste ih ponovno napunili (unutar prazne bazne stanice, sa Samsung Galaxy S7 punjačom), trebat će vam sat vremena i 11 minuta. Punjenje prazne bazne stanice traje 2 sata i 3 minute. Od malih slušalica nismo ni očekivali preveliku autonomiju, a tek trebamo poslušati odgovor konkurencije.
Unatoč tome, Samsung Gear IconX teško je bezrezervno preporučiti okorjelim glazboljupcima koji su navikli na kvalitetniju reprodukciju glazbe za manje novaca. Slušalice su praktične na više načina, ali u usporedbi sa svojim over-the-ear Bluetooth konkurentima, i skupe. Zasad se čine kao skupa igračka za korisnike koji odmah žele imati bežično in-ear rješenje.

Više informacija

  • Model: Gear IconX
  • Ukupna ocjena: 3,7
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 3
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Samsung
  • Zahtjevi: OS Android 4.4 ili više, 1,5 GB RAM-a ili više
  • Memorija: 4 GB (deklarirano, stvarno dostupno 3,51 GB)
  • Komunikacija: Bluetooth
  • Audio datoteke: .mp3, .wav, .wma v9, .aac, .m4a
  • Baterija: 47 mAh (slušalica), 315 mAh (bazna stanica)
  • Ostalo: Dodirni zaslon, ugrađen brojač otkucaja srca, akcelerometar
  • Plus: Praktično, pohrana zvuka na slušalicama, više in-ear nastavaka za različite veličine ušiju, praćenje tjelovježbe
  • Minus: Kvaliteta zvuka, trajanje baterije, nema podrške za .flac datoteke i iOS uređaje, bloatware
  • Ustupitelj i cijena: Samsung (www.samsung.hr), 1.799,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Gear IconX

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Gear IconX - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.