NOBORI 3-axis stabilizirani gimbal

NOBORI 3-axis stabilizirani gimbal

Gimbal za mobitel

Podržava stabilizaciju pokreta u 3 osi, što će uvelike pridonijeti kvaliteti video snimaka načinjenih vašim mobitelom.

Ako ste među onima koji ne gledaju rado video snimke koje podrhtavaju ili se jako tresu, recimo uslijed vožnje po grbavom terenu ili snimaka trčanja, i smatrate da je video puno kvalitetniji kada je snimka stabilna, onda vam treba jedan ovakav 3-osni stabilizator za mobitel.

WhiteShark je napravio NOBORI, 3-osni stabilizator za mobitel koji će biti dostatan i za veće mobitele. Iako je deklariran za mobitel do 6,5“, nama je bez problema stao mobitel s ekranom dijagonale 6,7“, a gimbal je ostavio dojam da i veći mobitel stane na njega.

 

Taj prihvat mobitela (hvataljku) morate ručno razmaknuti da biste mobitel postavili u nju. Sa stražnje se strane nalazi vijak kojim možete namjestiti mobitel pod kutom od 0°, 30°, 45° ili 90° u odnosu na ručku stabilizatora. Ta opcija će poslužiti snimate li neke totalno neobične kadrove.

Pored njega se nalazi još jedan vijak kojim možete pomaknuti težište mobitela u centar ručke stabilizatora da bi se motori što manje mučili pri održavanju mobitela u horizontalnom položaju.

Sama ručka stabilizatora ima tri gumba, joystick te jedan slider za kontrolu. Osim toga, tu se nalaze i dvije indikacijske lampice te USB za punjenje gimbala, ali i USB za punjenje mobitela iz gimbalove baterije. Tako možete osigurati dulji rad gimbala, odnosno dulji rad mobitela, ovisno o tome tko kome mora posuditi malo struje.

 

 MG 3637

Naravno, kada se ekipa u VidiLAB-u zaigrala, počeli su padati prijedlozi da tu treba montirati jedan USB ventilator (ROTFLOL) da vas malo hladi putem. A zašto i ne, ako je jako vruće, no možda je bolja opcija tu postaviti neku laganu USB LED rasvjetu koja bi pripomogla malenoj bljeskalici mobitela.

S donje strane gimbala nalazi se matica standardnog vijka za fotoaparate te na nju možete zašarafiti maleni tronožac da biste gimbal mogli odložiti na stol i nastaviti snimati ili pak na njega možete montirati standardni monopod i tako snimiti neke sasvim neobične kadrove.

S mobitelom ga možete povezati uz pomoć Gimbal Pro aplikacije. Ona će vam omogućiti fotografiranje panorama fotografija uzimanjem slika u 3x3 polju ili uzimanjem 5 slika samo s horizontalnim pomakom.

 

Možda je bolja opcija ona za praćenje lica koja nam je radila vrlo dobro, no ipak je tu i tamo, uslijed naših naglih pokreta van ekrana, znala izgubiti naš trag.

Opcija za praćenje objekata u kadru nam nije radila te zato nismo mogli dati performansama ocjenu veću od 4, no stabilizacija slike zaslužuje i veću ocjenu. Gimbal je moguće koristiti bez preuzimanja aplikacije, iako smo kao benefit korištenja aplikacije dobili prikazan môd u kojem se nalazimo. Naime, gimbal je moguće postaviti u môd stabilizacije po jednoj, dvije ili po sve 3 osi.

 

 MG 3636

Ako želite snimati sami sebe, korisno će biti zaključati os gimbala te ga postaviti u môd praćenja lica, a s obzirom na to da gimbal može stajati na stolu i bez tronošca, dobit ćete vrlo fluidan snimak.

Uz pomoć ovog gadgeta i mobitela s kvalitetnom kamerom, imat ćete dobar alat za video loganje, ali i više od toga.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za NOBORI 3-axis stabilizirani gimbal

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

NOBORI 3-axis stabilizirani gimbal - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.