Dell U2717DA - 4.3 out of 5 based on 3 votes
Dell U2717DA

Dell U2717DA

Nova doza profesionalnosti

Sposobnost ovog Della je ostaviti kupcu osmijeh na licu dugo vremena nakon kupovine jer neće podbaciti u nijednoj disciplini, podjednako je dobar kao monitor za grafiku i video kao i gaming/multimedijski ekran. Uz to, uživo izgleda zaista fantastično uz iznimne performanse, ali i uz iznimno (visoku) cijenu

Ne događa se često da u svijetu monitora imamo atraktivne vijesti; ako smo sretni jednom na godinu poneki proizvođač uvede neku novinu, izmjenu, redizajn no uglavnom sve je već viđeno i pomalo dosadno. Dell je možda „najdosadniji“ od svih jer ustraje na vizualno ujednačenom vanjskom identitetu svojim monitora koji imaju prvenstveno poslovnu notu, no nama se ta „dosada“ itekako sviđa jer iza nje stoje kvaliteta izrade, naširoko poznati pivot stalci te anti-reflektivne folije preko panela i ono najvažnije – reputacija izgrađena na čvrstim temeljima profesionalnih monitora za video editing i grafičku obradu u ulaznoj mainstream klasi. Za novce koje ćete izdvojiti u srednjem profesionalnom segmentu rijetko tko nudi više od Della.

U2717DA Dell 2

Kablovinje: Zgodno je smješteno u stalak


Novo lice profesionalnog Della

Novi model U2717 dolazi u dvije inačice, U2717D i U2717DA, a razlike su u izvedbi stolnog stalka. Prvi ima klasično-dellovski nosač, provjereno dobar i stabilan koji omogućuje tilt i pivot ovom vrlo velikom ekranu. Drugi donosi nosač tj. pomičnu ruku što se montira za stranicu radnog stola te praktično može ponuditi još veću fleksibilnost u radu i korištenju, dodatno štedi vrijednu površinu stola i estetski djeluje odlično. Ovaj monitor(i) posjeduje i tzv. InfinityEdge obrub ekrana pa stranice LCD panela dolaze gotovo do samog ruba kućišta, obrub iznosi tek 7,3 mm što u stvarnosti izgleda vrlo efektno kada gledate desktop koji djeluje kao da lebdi u zraku, pogotovo kada ispod monitora ne vidite njegov stalak.

Obzirom kako se ovdje ipak radi o Ultra Sharp liniji ugrađeni panel je AH-IPS tipa s 2560 x 1440 piksela dok su performanse prikaza vrlo slične dokazano dobrom „pro“ modelu U2715H. Razlike u prikazu slike odnose se prvenstveno na upravljanje osvjetljenjem, a manje na prikaz tonova i boja (što smatramo dobrom odlikom). Na novom U2717 upravljanje LED-om umanjuje efekt IPS glowa, uniformno je po cijeloj površini uz visoke kontrastne vrijednosti. Ako preferirate VA panele koji nude značajno veći statički kontrast iz Samsungove (PVA, S-PVA) ili LG-jeve ponude, no želite zadržati visokovjerni prikaz nijansi i tonova boje (bilo da ste video entuzijast ili profesionalac koji zahtjeva određene performanse) svakako preporučamo da uzmete u obzir U2717. Iako ima slabiji odnos crna/bijela (čitaj: kontrast) naspram navedene konkurencije kao IPS ima sjajnu definiciju crne boje i općenito tamnih tonova sive i tamno boje.

U2717DA Dell 3

Korak više: Umjesto klasičnog pivota tu je “pomična ruka”koja nudi još veću fleksibilnost pri korištenju


Preskup za gaming?

Obzirom kako cijene današnjih high-end gaming monitora odlaze u nebesa, monitori koji su dizajnirani i razvijeni isključivo za ono što jedan ekran mora raditi najbolje - vjerodostojno reproducirati sliku završili su u nižoj cjenovnoj kategoriji. Koliko god to bilo apsurdno na tržištu trenutno ima više skupih gamerskih monitora nego profesionalnih za obradu slike i videa. Razlog iza toga je sva sila tehnologija koja se gura u gamerske monitore (3D, 144 Hz, 4K, freesync/g-sync, split-screen, zakrivljeni ekran, USB 3.0 hubovi te naravno dijagonale od 34” uz 21:9 formate). Zbog toga ćete u praksi nerijetko pronaći monitor poput U2717 koji za duplo manje novaca od nekog high-end gaming monitora nudi jednostavno bolji prikaz slike, točka.

Da li je U2717 preskup monitor za gaming ? Ukoliko tražite monitor u ovom cjenovnom razredu - nije. Dapače, preporučili bismo ga za multimediju i igranje puno prije nego mnoge druge “gamerski dedicirane” modele. Ulazno kašnjenje ili odziv ekrana su faktori oko kojih se realno u ovoj klasi monitora ne morate plašiti. Ako pripadate skupini korisnika koja primjećuje praktičnu razliku u brzini osvježavanja tastature, razliku u brzini signala između Bluetooth bežičnog i USB žičanog miša onda radije zaobiđite U2717 u ulozi gaming monitora. Za sve ostale ovo je još jedan odličan multipraktik iz Della sa spretno izbalansiranim performansama da zadovolje UltraSharp standarde i s vrlo realnom cijenom pa palac gore.

Maloprodajna cijena s PDV-om:
4.267,00 kn

 

Više informacija

  • Model: Dell U2717DA
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: 5
  • Mogućnosti: 5
  • Cijena: 5
  • Proizvođač: Dell
  • Tip: IPS LED LCD, antirefleksivni premaz
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 27” (68,47 cm) / 2560 x 1440
  • Snaga osvjetljenja: 350 cd/m2
  • Vrijeme odziva: 8 ms (standardno) / 6 ms (overdrive)
  • Kontrast: 1000:1
  • Priključci: 2x HDMI, 1x Mini DisplayPort, 1x DisplayPort ulaz/izlaz, 3,5 mm audio izlaz
  • Dimenzije: 359,6 x 519,3 x 611,3 mm
  • Masa: 4,5 kg
  • Plus: Reprodukcija boja i tonova, kontrast, oštrina prikaza i uniformnost osvjetljenja, nosač, priključci, dizajn i obrub ekrana
  • Minus: Ništa
  • Ustupitelj i cijena: Dell Hrvatska, www.dell.com, Maloprodajna cijena s PDV-om: 4.267,00 kn
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Dell U2717DA

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dell U2717DA - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.