Hewlett-Packard Envy Recline 27” - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Envy kao All-In-One HP je svoju popularnu seriju preselio i u gotove konfiguracije

Hewlett-Packard Envy Recline 27”

Razgibljivi all-in-one

All-in-one koncept HP je oživio kroz svoj popularni Envy brand

Koncept gotovo all-in-one računala možda i nije toliko popularan na našem podneblju, ali svakako ga vrijedi razmotriti, ako ništa drugo, kao lijepu i kvalitetnu alternativu za smještanje u neki poslovni prostor ili moderniji dom. Ovdje novi HP-ov Envy Recline dolazi kao naručen jer, prije svega, ova serija HP-ovih AIO-a u fokusu ima vrlo primamljiv i elegantan dizajn koju prati iznimna kvaliteta izrade.

HP Envy Recline 27 k301ny 1

Pogled s boka Perspektiva koja odlično dočarava mogućnosti ovog AIO po pitanju ergonomije, ali i priključaka

 

Model koji nam je stigao na test dolazi s 27” IPS touchscreen ekranom koji, iako ima odličnu kvalitetu prikaza (kutevi gledanja, vjernost boja), izgleda dosta zrnasto zbog male rezolucije u odnosu na tu veliku dijagonalnu. Ovdje bi 1440p rezolucija sjela ko’ budali šamar. Povrh toga, Envy Recline u ovoj konfiguraciji donosi veoma zavidne komponente, počevši od Core i7 – 4790T koji ima punih osam dretvi i četiri jezgre, preko 16 GB RAM-a i 1 TB hibridnoga diska sa 8 GB flash memorije ali do slabašne GeForice GT830A. U ovoj konfiguraciji svakako bismo voljeli vidjeti jaču grafičku karticu, no s druge strane razumijem ovaj potez budući da korisnici koji ciljaju na kupnju ovakvog proizvoda ionako ne trebaju ništa jače od nje u smislu da će igrati high-end naslove igara.

Na stranu toga, imajući na umu da je hardver zapravo punokrvan i možete ga sresti i u desktop konfiguracijama, što god vam padne na pamet job-wise, moći ćete i odraditi. Tu je i pregršt konekcija koje se djelom nalaze na ekranu, a djelom u podnožju, odnosno stalku AIO-a, a ono što nas je najviše razveselilo jest HDMI ulaz zbog kojeg ćete ovaj AIO moći koristiti kao i standalone ekran u slučaju da treba spojiti nekakav eksterni izvor poput drugog računala ili čak konzole. Ono što Envy Recline prije svega nudi je velika fleksibilnost po pitanju namještanja visine i kuta ekrana, gdje ga u par sekundi spuštanjem i okretanjem prema gore možete pretvoriti u veliki drawing board poput kakvog Wacomovog tableta.

Zbog svoje dosta velike mase, od skoro 15 kilograma, nema straha da će se Envy Recline prevrnuti, čak i ako primijenite malo veću silu. 24” Envy recline model koji dolazi s nešto slabijom konfiguracijom dosta je lakši, ali i dalje dovoljno rigidan da ne ide s mjesta. Budući da ne koristi integrirano napajanje, već “ciglu”, baš kao i prijenosnici, HP je bio u mogućnosti jako stanjiti profili cijele konfiguracije, tako da dubina na mjestima, skupa sa stalkom ne prelazi 26 centimetara.

HP Envy Recline 27 k301ny 5

Veliki plus Envy Recline nudi HDMI ulaz što njegov monitor lako može pretvoriti u nekakav drugi uređaj vanjskog izvora

 

Računalo u radu proizvodi minimalnu buku, čak i pri opterećenju, dok zvučnici koji se nalaze u podnožju ekrana dostavljaju solidnu buku/glasnoću koji čak i nije toliko rezonantna i “plastičnjava”, zahvaljujući Beats Audiu, ali i kvalitetnoj konstrukciji. Uz konfiguraciju ćete dobiti i bežični HP-ov combo miš i tipkovnicu koji su tu da obave posao, ništa ekstravagantno i vrijedno dodatnog spomena. Očekivano, cijena nije ispod 10.000 kuna, ali nije niti puno iznad toga. Iako će vam se to u startu činiti kao jako puno novaca za konfiguraciju, morate uzeti u obzir da dobivate 27” touchscreen IPS ekran, ali prije svega i maksimalnu ergonomiju, odnosno minimalno zauzeće prostora.

Više informacija

 • Model: Hewlett-Packard Envy Recline 27”
 • Ukupna ocjena: 4,4
 • Performanse: 5
 • Isplativost: 4
 • Ergonomija: 4
 • Proizvođač: Hewlett-Packard
 • Procesor: Intel 4th Gen Core i7 - 4790T, 4 x 2,7 GHz (Turbo Boost 3,9 GHz, 8 threads, 8 MB cache)
 • Grafički sustav: Intel HD Graphics 4600 + GeForce GT830A 1 GB
 • Memorija: 16 GB, 2 x 8 GB DDR3 1600 MHz
 • Tvrdi disk: 1 TB Hybrid HDD + 8 GB SSD, 5400 okr/min, 8 MB Buffer
 • Zaslon: IPS touchscreen 27”, 1920 x 1080
 • Optički uređaj: -
 • OS: Microsoft Windows 8.1 64-bit
 • Mreže: IEEE 802.11 b/g/n, LAN 10/100/1000, Bluetooth® wireless networking
 • Dimenzije i masa: 65,54 (Š) x 26,52 (D) x 48,77 (V) cm, ~14,58 kg
 • Plus: Kvaliteta izrade, dizajn, solidne performanse, zaslon, zvučnik
 • Minus: FullHD rezolucija premala i zrnasta za ovu veličinu ekrana, voljeli bismo vidjeti bolju grafičku, uvjetno rečeno cijena
 • Ustupitelj i cijena: HP Brand Store, www.hp-store.hr, cijena: 10.719,20 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Hewlett-Packard Envy Recline 27”

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Hewlett-Packard Envy Recline 27” - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.