Samsung Galaxy S21 FE

Samsung Galaxy S21 FE

Svi popularni detalji u jednom

Nova inačica Fan Edition mobitela dolazi nam uz novu S22 seriju te nudi solidan prošlogodišnji hardver po osjetno manjoj cijeni.


S21 serija je kao i S20 završila sa Fan Edition  verzijom koja bi standardno trebala izaći krajem godine, no svjetski čimbenici gurnuli su lansiranje gotovo tik uz izlazak novih S22 mobitela. Što nam točno ovaj S21 FE nudi i isplati li ga se sada uzeti, pogledajmo zajedno. Prvi detalj koji se vidi na svakom mobitelu svakako je zaslon. Samsungovi zasloni vode po svojoj kvaliteti, a ostaje samo pogoditi idealne dimenzije koje će se dopasti većini korisnika.

S dijagonalom od 6,4”, mobitel se nama koji koristimo veće zaslone doima malenim, no po uredu smo dobili komentare da preferiraju ove dimenzije od primjerice S21+ modela koji već spada u poprilično veliku kategoriju. Zadržava standardnu FullHD+ rezoluciju od 1080 × 2400 piksela, standardno radi sa 120 Hz koji se mogu smanjiti u interesu duljeg trajanja baterije, a zaslon štiti Gorilla Glass Victus. Na vrhu zaslona je malen urez za selfie kameru koja je dobila pristojan upgrade nad S21 flagship modelima.

Iznad kamere, na samom rubu zaslona, primijetit ćete sitan urez u rub koji služi za zvučnik slušalice kada razgovarate na telefon, ali i kao sekundarni zvučnik za stereo ozvučenje kod slušanja multimedije tako da ni prekrivanje glavnog zvučnika neće biti naporno, iako ovaj zvučnik nema dubokotonsku reprodukciju.

Rub kućišta oko mobitela je aluminijski i dolazi u matiranoj boji koja prati ostatak kućišta za koje se odlučite. Desni rub ima gumbe za zaključavanje i glasnoću, dok su na dnu USB-C, glavni zvučnik i SIM kartice. Stražnja strana ovog modela je plastična s finim matiranim efektom jer je plastični poklopac obojan s unutarnje strane tako da dobivate dojam dubine. Moramo naglasiti kako je stražnja strana pravi magnet za otiske prsta koji će zbog odsjaja izgledati još masnije.

Straga mobitel ima tri kamere idealnih postavki jer imamo standardnu širokokutnu, 3× optički zoom i ultraširoku kameru. Glavna kamera je ista kao na S21+ modelu te ima 12 MP na umjereno velikom 1,76-inčnom senzoru koji zbog limitiranog broja piksela s noćnim načinom ipak može uhvatiti pristojne slike umjerene oštrine. Druga kamera ima 8 MP, no i pravi optički 3× zoom s optičkom stabilizacijom koji će vam osigurati stvarno atraktivne portrete jer se lice neće iskrivljavati kao kod širokokutnih kamera. Na kraju imamo standardnu ultraširoku kameru s nešto manjim senzorom od S21+ modela, pa će i slike biti nešto zrnatije pod slabijim osvjetljenjem. Selfie kamera dobila je pravi upgrade s povećanim senzorom i 32 MP, tako da imate vrlo oštre slike danju te pristojno osvijetljene noćne slike uz mirnu ekipu.


Exynos 2100

Dok je prošli S20 FE uspio i do nas doći sa Snapdragon procesorom, ove godine nismo te sreće te dobivamo Exynos 2100 čipset kao i ostatak S21 serije. Gaming i korištenje sustava svakodnevnim zadacima ne predstavljaju mu nikakav problem, a i gaming je pravi užitak, iako će se sustav naravno ugrijati. Problem je kod slikanja, gdje se slike iz nekog razloga dugo obrađuju nakon svake fotke, a noćno slikanje može potrajati i do 8 sekundi kada smo ga u jednom trenutku testirali, što praktički garantira da će ključna prilika za fotku često proći jer svi znamo koliko se ljudima da pozirati u današnje vrijeme.

Sve to pokreće 6 GB RAM memorije i 128 GB pohrane u našem slučaju, s tvornički prijavljenih 4.375 mAh baterije. Ima brzo punjenje od 25 W i ne dolazi s punjačem, a dolazi s Android 12 sustavom i najnovijim Samsungovim OneUI skinom koji omogućuje čuvanje baterije limitiranjem punjenja do 85% što toplo preporučujemo da upalite, osim kada idete na neki put kako bi vam baterija potrajala i 5+ godina.

 

Više informacija

  • Model: S21 FE
  • Ukupna ocjena: 4.5
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Operativni sustav: Android 12
  • Procesor: Exynos 2100
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 6 GB
  • Konektor: USB-C
  • Ekran: 1080 x 2400 piksela, 120 Hz, Dynamic AMOLED
  • Stražnja kamera: 12 MP širokokutna, 1/1,74”, PDAF, OIS / 8 MP telefoto 3x zoom, OIS / 12 MP ultraširoka 1/3,0”
  • Prednja kamera: 32 MP, 1/ 2.74
  • Baterija: 4500 mAh
  • Dimenzije i masa: 155.7 x 74.5 x 7.9 mm, 177 g
  • Plus: Mobitel ima sve atraktivne funkcije sa solidnom cijenom
  • Minus: Slikanje kamerama traje predugo
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.hr, Cijena: 5999.00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy S21 FE

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy S21 FE - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.