OnePlus Nord 2 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
OnePlus Nord 2

OnePlus Nord 2

Sve što trebate u atraktivnom paketu

Novi mid-range OnePlus Nord 2 donosi brojna poboljšanja koja ga dižu na sam vrh mid-range ponude

OnePlus je sredinom godine počeo izbacivati svoju novu mid-range ponudu i tako je sada aktivno na naše tržite krenuo s novim Nord 2 mobitelom, koji cilja veću skupinu korisnika svojom atraktivno cijenom i specifikacijama kojima su se fokusirali na brzinu uređaja, što im je na kraju dana i slogan.

Novi Nord 2 tako ima atraktivne specifikacije, koje kreću od novog Mediatek DImensity 1200 čipseta. Mediatek se vratio u proizvodnju atraktivnih mainstream procesora koji koriste nove Cortex A78 “velike” jezgre s jednom jakom i tri slabije. Tu su još četiri Cortex A55 jezgre za pozadinske zadatke. Nov procesor svakako se može mjeriti s vrhom mid-range ponude te nećete primijetiti nikakva zastajkivanja u radu mobitela. Kako bi se to osiguralo tu je 8 GB RAM memorije i 128 GB pohrane, a na tržištu imate i opciju s 12 GB RAM-a i 256 GB pohrane. Pohrana koristi najnoviju UFS 3.1 tehnologiju za vrlo brzo čitanje i pisanje podataka, pa nema čekanja u radu mobitela. Brza pohrana je bitna, jer čipset dolazi s 5G modemom koji će tek zaživjeti kod nas te korisnicima priuštiti nevjerojatne brzine interneta dok ste vani. Uživanje u multimediji dodatno je poboljšano zahvaljujući implementaciji stereo zvučnika, jer se sada slušalica mobitela ponaša kao zvučnik za dodatnu glasnoću. Sve napaja baterija od 4.500 mAh koja će bez problema trajati cijeli dan i aktivnijim korisnicima, a brzo punjenje od 65 W napunit će mobitel u svega pola sata.

OnePlus Nord 2 1

Izvana, mobitel je dizajniran kako bi se dopao velikom broju korisnika. Ima dijagonalu zaslona od 6,43 inča, pa će ga lagano koristiti oni s manjim kao i velikim rukama. Zaslon je ravan, što se nekim korisnicima dopada, a i lakše je postaviti zaštitno staklo, iako mobitel već dolazi sa zaštitnom folijom, a staklo koristi Gorilla Glass 5 zaštitu. Sam zaslon ima 1080 x 2400 piksela te brzinu osvježavanja od 90 Hz što će pomoći mobitelu u trajanju baterije, a istovremeno korisnicima ponuditi glađe scrollanje kroz mobitel i aplikacije. Zaslon koristi AMOLED tehnologiju s odličnim tamnim bojama kao i visokom svjetlinom, dovoljnom za korištenje mobitela na suncu.  Rubovi mobitela kao i stražnja strana napravljeni su od plastike koja ima premaz da se ne počne brzo grebati, no savjetujemo korištenje barem maskice koju dobivate uz mobitel kako bi se očuvao odličan vizualan izgled mobitela, pogotovo u “Blue Haze” boji koju mi imamo na testu.

OnePlus Nord 2 body

Straga imamo standardnu izbočinu za kamere, a dizajn prati flagship OnePlus 9 modele te koristi dvije glavne kamere s trećom pomoćnom. Glavna kamera je širokokutna, s 50 megapiksela dijagonale 1/1,56”, što ovaj senzor čini jednim od najvećih općenito te ima vrlo impresivne performanse i u tamnijim scenama. Senzor je optički stabiliziran te koristi brzi PD autofokus, a croppanjem omogućuje zumiranje scene koje ima solidne performanse na dnevnom svijetlu. Druga kamera je ultraširoka i ima 8 megapiksela sa solidnim performansama po danu, dok će navečer slike ipak biti mutnije. Treća kamera od 2 MP je monokromatska te joj se može pristupiti u specijalnim modovima rada. Selfie kamera koristi 32 megapiksela što nudi vrlo oštru sliku kada ima puno svijetla, a susjednih 4 piksela se spaja za 8 megapikselnu sliku u zahtjevnijim svjetlosnim uvjetima.

Mobitel osim spomenute 5G mreže podržava i novi WiFi 6 standard koji se tek treba probiti u naše domove, no bez problema nudi gigabitnu vezu unutar doma. Mobitel će tako biti relevantan barem tri godine, koliko OnePlus najavljuje updateove za sustav s dva velika Android ažuriranja.

Više informacija

  • Model: Nord 2
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 4
  • Cijena: 5
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: OnePlus
  • Operativni sustav: Android 11
  • Procesor: Mediatek Dimensity 1200
  • Grafički sustav: ARM Mali-G77 MC9
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 8 GB
  • Ekran: 1080 x 2400 piksela, 6,43”, IPS, 90 Hz, Gorilla Glass 5
  • Stražnja kamera: 50 MP širokokutna, 1/1,56” + 8 MP ultraširokokutna
  • Prednja kamera: 32 MP širokokutna 1/2,8”
  • Baterija: 4.500 mAh
  • Dimenzije i masa: 158,9 x 73,2 x 8,3 mm
  • Plus: Brz sustav omogućuje gaming i rad zahtjevnijih aplikacija bez problema
  • Minus: Dodatak monokromatske kamere, zaslon bi mogao biti svjetliji
  • Ustupitelj i cijena: OnePlus, https://www.oneplus.com/hr Cijena: 3.300,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za OnePlus Nord 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

OnePlus Nord 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.