Samsung Galaxy A41 - 1.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung Galaxy A41

Samsung Galaxy A41

Ergonomski prvak

Najjeftiniji mobitel sa Super AMOLED ekranom dolazi i sa sposobnim setom stražnjih kamera, dobrim trajanjem baterija te ergonomskim dizajnom.

Samsung se istinski potrudio i svoju A seriju proširio vrlo velikom ponudom uređaja koji zadiru u domenu bivših Galaxy J modela. Ono što je glavna prodajna prednost u srednjoj i nižoj srednjoj klasi jest optimizirani softverski paket, dobra kvaliteta kamera te Super AMOLED ekran koji se ne može inače naći za tu cijenu.

 

Samsung Galaxy A41 4

Krenimo od dizajna. Samsung Galaxy A41 nevjerojatno je mali i lagan mobitel za današnje standarde. Iako ima 6,1’’ ekran, on je veličinom jednak iPhoneu SE 2020 čiji je ekran zamjetno manji. A41 je i tanak te je sa samo 7,9 mm debljine i s masom od 152 grama doslovno ergonomski prvak. Osim prednje staklene strane, kućište je napravljeno od zaobljene plastike. U ovoj su klasi mobitela uobičajena vizualno zanimljiva rješenja poput gradijenta koji se presijava, što na našem crnom uređaju nije bilo izraženo, no vidjela se razlika između perforirane i sjajne plastike.

Uređaj stane u svaki džep i lak je za rukovanje i onima s manjim rukama, a u isto vrijeme ekran nije mali. Baš taj zaslon je i glavna prednost mobitela. Super AMOLED ekran rezolucije 1080x2400 piksela te odličan kontrast i prikaz boja osobine su zbog kojih definitivno odskače od konkurencije u ovom cjenovnom razredu. Prednja strana mobitela maksimalno je iskorištena: oko zaslona su vrlo tanki rubovi, a selfie kamera je smještena u kapljici na vrhu.

 

Samsung Galaxy A41

Eh, sad, Samsung je odlučio u ove pristupačnije mobitele A serije ugraditi Media Tekov procesor, što nije nužno loše. Kod A41 se radi o MT6768 procesoru koji uz sebe ima slabašan Mali-G52 grafiku, a ona nije spremna sve najnovije naslove bez problema vrtjeti u FullHD rezoluciji. Ako se nećete igrati, mobitel će većinu zadataka s lakoćom odraditi na ispoliranom Android 10 operativnom sustavu s nadogradnjom u vidu One UI 2 sučelja. Galaxy A41 ima samo jednu konfiguraciju i to s 4 GB radne memorije i 64 GB internog prostora. Ako vam to nije dosta, tu je utor posebno za microSD karticu, koji se nalazi uz dva SIM utora.

 

Trostruka stražnja kamera

Na stražnjoj se strani nalazi sustav s tri kamere. Glavna je 48 megapikselna širokokutna koja snima 12 MP fotografije, iako ima i opciju do koje morate malo kopati da biste snimali u punoj rezoluciji. Fotke su vrlo dobre kvalitete s kvalitetno odrađenim kontrastom, solidnim automatskim HDR-om i ponekad mučenjem s detaljima. Za ovaj cjenovni rang vrlo su dobre i noćne snimke, ali što se tiče videa, ograničen je na FullHD rezoluciju pri 30 sličica u sekundi. To su više ograničenja ugrađenog čipseta, nego mogućnosti kamere. Uz glavnu kameru, tu je sad već u srednjoj klasi standardna 8 MP ultraširoka kamera koju malo izvlači dobar Samsungov softver, mada nećete biti previše oduševljeni kvalitetom.

U dobrim svjetlosnim uvjetima možete dobiti zanimljive panoramske ili slike većeg okupljanja prijatelja. Treća kamera je 5 MP za percepciju dubine i ona služi za Live Focus način snimanja, odnosno za vrlo kvalitetne bokeh portrete. Općenito, aplikacija za kameru ima mnoge opcije koje dolaze uz flagship Samsung modele. Selfie kamera ima 25 megapiksela i nudi zadovoljavajuće mogućnosti, među kojima je i fokus uživo, no za njega se ovdje brine softver, a ne dodatna kamera koja radi na dubini prostora.

 

Samsung Galaxy A41 2

Softverski je sustav prepoznatljivo Samsungovski, pa će svi koji su koristili bilo koji njihov uređaj odmah skužiti geste i mogućnosti kao što su brojne opcije za Always on Display. Samsung Galaxy A41 s Androidom 10 podržava i tamnu temu.

Čitač otiska prsta ostaje pomalo bolna točka. Nalazi se u ekranu, a njegova preciznost i brzina nisu na razini ostalih biometrijskih rješenja. Možete uključiti otključavanje prepoznavanjem lica, no to je manja razina sigurnosti budući da se ne radi o infracrvenom sustavu prepoznavanja.

Telefon dolazi s baterijom od 3500 mAh te brzim punjenjem od 15 W. Kompaktan i ergonomski odličan telefon u srednju klasu donosi pristupačan AMOLED uređaj, s vrlo ispoliranim operativnim sustavom i solidnim kamerama. Nešto slabiji procesor i manjkav čitač otiska prsta mogu biti smetnja.

 

Više informacija

  • Model: A41
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 5
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 10, OneUI
  • Procesor: Mediatek MT6768 Helio P65 (12nm), Mali G52 MC2 GPU
  • Memorija: 4 GB RAM / 64 GB pohrane + microSD
  • Ekran: 6,1“, 2400 x 1080 px, kapacitivni, Super AMOLED,
  • Stražnja kamera: 48 MP, f/2.0, 26 m; 8 MP, f/2.2, ultraširoka, 5MP (dubina);
  • Prednja kamera: 25 MP selfie
  • Komunikacija: LTE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0
  • Baterija: 3.500 mAh
  • Dimenzije i masa: 149,9 x 69,8 x 7,9 mmmm / 152 g
  • Ostalo: Brzo punjenje, senzor otiska prsta, dual SIM, NFC, FM radio
  • Plus: Super AMOLED ekran, ergonomija
  • Minus: Slabiji Mediatek procesor, čitač otiska u ekranu
  • Ustupitelj i cijena: Samsung www.samsung.hr 2.299,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A41

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy A41 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.