Redmi Note 8T

Redmi Note 8T

Dostojan nasljednik

Redmi Note serija favorit je mnogih u srednjem segmentu, a kako bi ostala relevantna, Xiaomi je u 8T model ugradio ogromnu bateriju, solidan Snapdragon procesor i četiri kamere sa stražnje strane.

Redmi Note 8T nasljednik je Note 7 telefona, a u novoj generaciji doživio je upgrade na svim područjima. Novi Redmi dolazi sa Snapdragon 665 procesorom, četiri kamere i kvalitetnom izradom.

Note 8 T s prednje i stražnje strane ima staklo uz Gorilla zaštitu, a staklene površine na rubu spaja plastični obrub. Redmi Note 8T sve tipke ima s lijeve strane, dok su 3,5 mm utor, USB Type C i zvučnik smješteni s donje strane.

 

Redmi Note 8T 3

Ergonomski, staklo plus plastika rezultiraju klizavim uređajem, a Note 8T nije iznimka, no nešto manje dimenzije u odnosu na Note 8 Pro i više oštrih rubova doprinijeli su nešto boljem ležanju u ruci.

Sa stražnje strane kamere su poredane u ispupčenju u gornjem kutu, a na standardnom središnjem mjestu smjestio se čitač otiska prsta. Ispod staklene pozadine Xiaomi je pribjegao popularnom gradijentu, pa se ljubičasti tonovi presijavaju ovisno o kutu gledanja.

 

Redmi Note 8T 4

Razmjerno veliki 6,3 inčni ekran dolazi s IPS matricom i rezolucije je 1080 x 2340. Oko ekrana bi mogao biti i tanji obrub i brada, ali nije tako dramatično. Iako nije AMOLED, ekran je vrlo dobar i po svjetlini i po kvaliteti prikaza.

Hardveraj koji je ugrađen razlog je što se upravo Redmi Note serija spominje kao popularan izbor u srednjem segmentu. Note 8T dolazi sa spomenutim Qualcommovim Snapdragon 655 čipsetom koji ima sposobnu Adreno 610 grafiku te kombinacijom od 4 GB radne memorije te 128 GB interne memorije.

 

Redmi Note 8T 1

To je i više nego dovoljno za ugodan rad u svim aplikacijama. Snapdragon je iz srednje klase i nije snažan kao novi Mediatekov procesor kod Note 8 Pro, ali dugogodišnja dobra reputacija i performanse mnogima će čak biti i draži odabir.

Stižemo do kamera. Na stražnjoj strani nalazi se zanimljiv setup koji se sastoji od glavne širokokutne 48 MP kamere. Tu su još 8 megapikselna ultraširoka te 2 MP makro kamera i dubinski senzor, također od 2 MP.

U dobrim svjetlosnim uvjetima glavna kamera isporučit će vrlo dobre fotografije od 12 MP, a možete odabrati i mod punih 48 MP pri čemu ćete dobiti više detalja, ali će biti prisutan i šum kod zumiranja. Noćne snimke i lošiji svjetlosni uvjeti pokvarili su dojam ponešto, ali manje zahtjevne scene za društvene mreže moći ćete odraditi.

 

Redmi Note 8T 5

Ultraširoka i makro kamera nemaju tu razinu kvalitete iako uz dosta truda i s njima možete dobiti solidne rezultate. Selfie kamera je iznad prosjeka klase i iako ima fiksni fokus definitivno nećete biti razočarani kvalitetom kamera. Dobri su rezultati i video snimanja, a Note 8T sposoban je za 4K snimanje pri 30 FPS-a, te 60 FPS-a za FullHD snimke.

Telefon dolazi s Androidom 9.0, a u ovom trenutku nije poznato hoće li i kada dobiti upgrade na 10. MUI nadogradnja ne zagađuje previše, a sustav je jednostavan i podsjeća na iOS zbog aplikacija koje su sve postavljene tradicionalno samo na početne ekrane.

 

Redmi Note 8T 2

Zbog kvalitetne izrade, dobrog procesora i kvalitetnog sustava kamera te bogatih specifikacija Redmi Note 8T bi i dalje mogao jako dobro kotirati u srednjem segmentu. Čitača otiska prsta kao i otključavanje prepoznavanjem lica radi instantno. Ako vam je bitna kvaliteta ekrana, razinu iznad nude Samsungovi modeli s AMOLED-om koji u svom obliku ima i nešto skuplji Realme X2.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Redmi Note 8T

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Redmi Note 8T - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.