Redmi Note 8T

Redmi Note 8T

Dostojan nasljednik

Redmi Note serija favorit je mnogih u srednjem segmentu, a kako bi ostala relevantna, Xiaomi je u 8T model ugradio ogromnu bateriju, solidan Snapdragon procesor i četiri kamere sa stražnje strane.

Redmi Note 8T nasljednik je Note 7 telefona, a u novoj generaciji doživio je upgrade na svim područjima. Novi Redmi dolazi sa Snapdragon 665 procesorom, četiri kamere i kvalitetnom izradom.

Note 8 T s prednje i stražnje strane ima staklo uz Gorilla zaštitu, a staklene površine na rubu spaja plastični obrub. Redmi Note 8T sve tipke ima s lijeve strane, dok su 3,5 mm utor, USB Type C i zvučnik smješteni s donje strane.

 

Redmi Note 8T 3

Ergonomski, staklo plus plastika rezultiraju klizavim uređajem, a Note 8T nije iznimka, no nešto manje dimenzije u odnosu na Note 8 Pro i više oštrih rubova doprinijeli su nešto boljem ležanju u ruci.

Sa stražnje strane kamere su poredane u ispupčenju u gornjem kutu, a na standardnom središnjem mjestu smjestio se čitač otiska prsta. Ispod staklene pozadine Xiaomi je pribjegao popularnom gradijentu, pa se ljubičasti tonovi presijavaju ovisno o kutu gledanja.

 

Redmi Note 8T 4

Razmjerno veliki 6,3 inčni ekran dolazi s IPS matricom i rezolucije je 1080 x 2340. Oko ekrana bi mogao biti i tanji obrub i brada, ali nije tako dramatično. Iako nije AMOLED, ekran je vrlo dobar i po svjetlini i po kvaliteti prikaza.

Hardveraj koji je ugrađen razlog je što se upravo Redmi Note serija spominje kao popularan izbor u srednjem segmentu. Note 8T dolazi sa spomenutim Qualcommovim Snapdragon 655 čipsetom koji ima sposobnu Adreno 610 grafiku te kombinacijom od 4 GB radne memorije te 128 GB interne memorije.

 

Redmi Note 8T 1

To je i više nego dovoljno za ugodan rad u svim aplikacijama. Snapdragon je iz srednje klase i nije snažan kao novi Mediatekov procesor kod Note 8 Pro, ali dugogodišnja dobra reputacija i performanse mnogima će čak biti i draži odabir.

Stižemo do kamera. Na stražnjoj strani nalazi se zanimljiv setup koji se sastoji od glavne širokokutne 48 MP kamere. Tu su još 8 megapikselna ultraširoka te 2 MP makro kamera i dubinski senzor, također od 2 MP.

U dobrim svjetlosnim uvjetima glavna kamera isporučit će vrlo dobre fotografije od 12 MP, a možete odabrati i mod punih 48 MP pri čemu ćete dobiti više detalja, ali će biti prisutan i šum kod zumiranja. Noćne snimke i lošiji svjetlosni uvjeti pokvarili su dojam ponešto, ali manje zahtjevne scene za društvene mreže moći ćete odraditi.

 

Redmi Note 8T 5

Ultraširoka i makro kamera nemaju tu razinu kvalitete iako uz dosta truda i s njima možete dobiti solidne rezultate. Selfie kamera je iznad prosjeka klase i iako ima fiksni fokus definitivno nećete biti razočarani kvalitetom kamera. Dobri su rezultati i video snimanja, a Note 8T sposoban je za 4K snimanje pri 30 FPS-a, te 60 FPS-a za FullHD snimke.

Telefon dolazi s Androidom 9.0, a u ovom trenutku nije poznato hoće li i kada dobiti upgrade na 10. MUI nadogradnja ne zagađuje previše, a sustav je jednostavan i podsjeća na iOS zbog aplikacija koje su sve postavljene tradicionalno samo na početne ekrane.

 

Redmi Note 8T 2

Zbog kvalitetne izrade, dobrog procesora i kvalitetnog sustava kamera te bogatih specifikacija Redmi Note 8T bi i dalje mogao jako dobro kotirati u srednjem segmentu. Čitača otiska prsta kao i otključavanje prepoznavanjem lica radi instantno. Ako vam je bitna kvaliteta ekrana, razinu iznad nude Samsungovi modeli s AMOLED-om koji u svom obliku ima i nešto skuplji Realme X2.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Redmi Note 8T

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.