Realme 5 Pro

Realme 5 Pro

Četiri kamere i Snapdragon

Sustav od četiri stražnje kamere, Qualcommov čipset iz više srednje klase i dobar ekran prednosti su Realme 5 Pro modela.

Ono što prvo iskače kod Realme 5 Pro modela su izgled i specifikacije za ovaj cjenovni rang. Qualcommov čipset i sustav od četiri kamere najjači su mu aduti.

Realme 5 Pro dolazi sa 6,3 inčnim ekranom koji s prednje strane zauzima solidnih 90% telefona, a osim nešto veće “brade” i notcha/kapljice u kojoj je smještena selfie kamera, ostali rubovi su vrlo tanki. Staklo je zaštićeno Gorrilla Glass 3 zaštitom.

Okvir 5 Pro smartphonea je izrađen od tvrde plastike, s lijeve strane su tipke za glasnoću zvuka, s desne power tipka. Na dnu je uobičajeni tercet zvučnika, USB Type C utora i 3,5 mm utora za slušalice. Stražnja strana napravljena je od glatke prozirne plastike koja podsjeća na staklo i tu dolazimo do dijela koji najviše vizualno diže izgled telefona.

 

Realme 5 Pro 2

U podlozi su geometrijski oblici koji nejednako odbijaju zrake svjetlosti pa je efekt presijavanja vrlo izražen. Straga se još nalazi ispupčenje u koje je proizvođač smjestio sustav kamera, LED bljeskalica i sad već old-school lokacija za čitač otiska prsta. iako nema IP certifikate, otporan je na zalijevanje vodom. Nemojte s njim na kupanje.

Spomenuti 6,3 inčni ekran je IPS i među boljima je u klasi. Ima dovoljno izraženu svjetlinu i dobar prikaz crne boje, čime se postiže i dobar kontrast. Isti proizvođač za 500-injak kuna više ima X2 model koji donosi AMOLED ekran. Omjer ekrana je 19,5:9 uz gustoću od 409 piksela po inču.

Na testiranjima je Realme 5Pro imao jako dobre rezultate na sintetičkim benchmarcima što ne čudi s obzirom da dolazi s jakim srednjestrujaškim Snapdragon 712 čipsetom. Ovaj sustav ima potentni GPU čip Adreno 616, a za fluentni rad sustava brine se još čak 8 GB radne memorije.

 

Realme 5 Pro 1

 

Telefon dolazi sa 128 GB internog prostora i proširenjem za microSD karticu. Svijet kamera na pametnim telefonima možda se i najbrže mijenja, kako rezolucijom tako i brojem kamera. Realme igra i na tu kartu, a njegov sustav sastoji se od glavne 48 megapikselne kamere, ultraširoke 8 MP, te 2 MP makro kamere.

Tu je i četvrti otvor koji sadrži 2 MP kameru namijenjenu dubinskoj percepciji. Na našem testu kamera, Realme je definitivno položio. Ponudio je vrlo dobru kvalitetu u dobrim dnevnim svjetlosnim uvjetima, a među boljim uređajima je bio i kod oštrine i kvalitete noćne snimke.

 

Realme 5 Pro 5

 

Jedino nismo bili posve zadovoljni oštrinom tekstulnog predloška. Model 5 Pro video snima u 4K rezoluciji uz framerate od 30 FPS-a. Prednja kamera ima 16 megapiksela i zadovoljit će potrebe fotografija na društvenim mrežama. Selfie kamera u “kapljici” ima f/2.0, široki kut, no šum se očekivano povećava s lošijim svjetlosnim uvjetima.

Telefon dolazi s velikom 4035 mAh baterijom koja mu osigurava autonomiju koja će sigurno izdržati cijeli dan uz aktivnije korištenje, a to je potvrdio i dobar rezultat na našem testu baterije. Softverski, telefon dolazi s Android 9.0 operativni sustavom i ColorOS 6 nadogradnjom.

 

Realme 5 Pro 3

Nismo primijetili zastajkivanja kod igara, višestrukih tabova niti drugih načina korištenja. Gledanje videa je ugodno iskustvo, a audio doživljaj upravo onakav kakav bi mogli očekivati od mobitela s jednim zvučnikom. Dovoljno je glasan, pa nećete propustiti pozive, ali nije za audiofile, iako će poslužiti s dobrim slušalicama za preslušavanje streaming servisa.

 

Realme 5 Pro 4

Realme 5 Pro se agresivnom cijenom postavio kao konkurent Xiaomiju, Samsungovoj srednjestrujaškoj AMOLED ponudi, a kao glavne adute ima nabrijane specifikacije, vrlo dobre performanse kamera i zanimljiv dizajn. Za nešto viši iznos od istog proizvođača možete dobiti još jači X2 Pro koji ima i jači hardver i AMOLED ekran.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Realme 5 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Realme 5 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.