i sprijeda i straga Razliku između starog M8 i novog M8s gotovo je nemoguće primijetiti

HTC One M8s

M8 - M8s - M9

Na pola puta između sad već starog modela One M8 i novog M9 smjestio se M8s

HTC One M8s je djelomični One M9, ali u oklopu starog modela One M8. Radi se o nadogradnji modela M8 koji sada (točno godinu dana kasnije) ima daleko jaču stražnju kameru, nešto jaču bateriju te čipset koji dobro opslužuje najnoviji Android 5.0.2 kao i bolju grafiku na istom ekranu.

Dakle, novosti nisu kozmetičke prirode nego se HTC potrudio dati novi život starom modelu, u istom kućištu istih proporcija i mase, uz istu količinu radne memorije - 2 GB i 16 GB interne memorije (korisniku je dostupno nešto manje od 10 GB).

Odlično dizajnirano kućište s glasnim stereo zvučnicima i dalje je glossy aluminij tako da ćete razliku između M8 i M8s zaista teško skužiti na prvi pogled. Kućište je i dalje visokokvalitetne izrade, s tim da je i dalje sklisko u ruci. Tek pokretanjem sustava postaje jasno da se radi o najnovijem modelu koji neće biti konkurencija HTC-u One M9 jer ipak nudi slabije performanse. Po kapacitetu baterije od 2840 mAh su identični, ali baterija na testiranom M8s ipak traje nekoliko sati duže nego na M9. S druge pak strane M9 podržava brzo punjenje koje za pola sata napuni čak 60% kapaciteta baterije.

I dok je u jačem modelu Snapdragon 810, slabiji model ima Snapdragon 615 s istim Cortex procesorima s četiri jezgre (ukupno 8 jezgri), s tim da je takt prve četiri jezgre spušten na 1 GHz, a druge četiri na 1,7 GHz. Zadržana je dual kamera, ali s velikom razlikom u odnosu na M8 - kamera sada ne nudi samo 4 megapiksela nego 13+2 megapiksela, dok najjači ipak ostaje M9 s 20 megapiksela.

HTC ONE M8s 1 2

Za više lajkova na facebooku Više megapiksela na prednjoj “selfie” kameri od M9


I dalje duo kamera

Fotografije sa stražnjom duo kamerom se nakon fotkanja mogu editirati putem HTC Eye Experiencea i to je bila velika prednost kamere na M8. Tako se naknadno može odabrati drugi fokus, ukoliko smo na primjer okinuli fotku, a nismo provjerili na što je fokusirano. To je moguće zahvaljujući dodatnom senzoru dubine smještenom iznad glavne kamere.

U nečemu je slabiji M8s ipak jači, a to je prednja kamera od 5 megapiksela, dok M9 na prednjoj strani ima stražnju 4-megapikselnu kameru s modela M8. Zanimljivo!

Sada prilikom kupnje na izbor imate skuplji M9 ili pak facelift modela M8 koji je od M9 povoljniji za gotovo 2000 kuna, a zauzvrat nudi prepoznatljivi flagship osjećaj u ruci, iako se ne radi o flagshipu, ali to nitko na prvi pogled neće primijetiti. HTC je pribjegao dobrom triku te nastavio život modelu M8, ali i stvorio samom sebi konkurenciju, unutar istog dvorišta. Možda se radi o odluci da se odustane od modela s Mini oznakom koji je uvijek najbolje izgledao, ali je istovremeno uvijek bio zakinut za mnoge napredne funkcije.

Ono što nam na M8s nedostaje jest Sense 7.0 koji nudi nekoliko prilagodbi u sučelju (automatizirano mijenjanje postava početnog telefona, prema lokaciji korisnika, korisnički oblikovane teme). Očekujemo da će se u budućnosti trenutna 6.0 verzija Sensea nadograditi na 7.0. Pohvaljujemo i prikaz ekrana na suncu te već spomenutu bateriju. Iako bi mnogi očekivali nižu cijenu jer telefon spada u red srednje klase, ipak svojim dizajnom i dojmom odaje kao da se radi o hi-end telefonu.

Više informacija

 • Model: HTC One M8s
 • Ukupna ocjena: 4,3
 • Performanse: 4
 • Isplativost: 4
 • Cool faktor: 4
 • Proizvođač: HTC
 • Operativni sustav: Android 5.0.2
 • Procesor: 1 GHz + 1,7 GHz, 8 jezgri, čipset Snapdragon 615
 • Memorija: 2 GB RAM / 16 GB (microSD max 128 GB)
 • Ekran: 5’’, 1920 x 1080 px, kapacitivni, 16,7 mil. boja, 441 ppi
 • Fotoaparat: 13 megapiksela, 1080p video, LED bljeskalica, prednji 5 megapiksela
 • Komunikacija: LTE, HSDPA, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1
 • Baterija: Li-poly 2840 mAh (20 h / 753 h)
 • Dimenzije i masa: 146,4 x 70,6 x 9,6 mm / 160 g
 • Ostalo: BlinkFeed, stereo zvučnici, Sense 6.0, duo kamera
 • Plus: Zvuk, izrada, kamera, dizajn, ekran
 • Minus: Cijena
 • Ustupitelj i cijena: HTC Hrvatska, www.htc.com/hr, cijena: 4.199,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)


Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HTC One M8s

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HTC One M8s - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.