Asus TUF GAMING FX504G

Asus TUF GAMING FX504G

Nova generacija

U moru modela opremljenih sedmom, Kaby Lake generacijom Intelovih procesora našao se i ovaj model s Intel Core i5 8300H procesorom.

Kvaliteta izrade ovdje nas nije impresionirala jer kućište djeluje prilično šuplje i jeftino. Dizajn ovog modela je zanimljiva kombinacija klasičnog kućišta koje je Asus „začinio“ srebrnim detaljima otisnutim na unutrašnjosti i crvenim svjetlećim logom na poklopcu. Kao što smo već spomenuli, u ovaj model ugrađen je novi Intel Core i5 8300H procesor, koji je od Kaby Lake Core i5 procesora drugačiji po hyperthreadingu, tako da 8300H ima četiri fizičke i osam logičkih jezgri. Grafička kartica u ovom modelu je zlatna sredina, odnosno GTX 1050 Ti s 4 GB videomemorije.

ASUS TUF 504G 2

 

Radnom memorijom ovaj model nije osobito dobro opremljen — ima samo 8 GB, što predstavlja problem kod izvođenja novih AAA naslova koji zahtjevaju do 16 GB radne memorije. Uređaji, odnosno uređaj za pohranu najveći je problem Asusa TUF GAMING FX504G-E4027 jer ima samo tvrdi disk kapaciteta jednog terabajta. Rad bez SSD-a je prilično spor sam po sebi, no Asus se dodatno potrudio učiniti ga na ovom modelu sporim ugradivši iznimno spor tvrdi disk, koji je toliko spor da smo isprva mislili da je testni primjerak neispravan. Tako da, ako razmišljate o kupnji ovog modela, obavezno investirajte u SSD za operativni sustav i programe koje koristite svaki dan.

ASUS TUF 504G 3

 

Performansama u igrama smo vrlo zadovoljni zbog odlične kombinacije procesora i grafičke kartice koja je omogućila izvođenje bez bottleneckinga, čak i u procesorski najzahtjevnijem naslovu, Battlefieldu 1 u Conquest multiplayer game modeu. Svi naslovi osim Deus Ex: Mankind Divided pri najvišim su se postavkama kvalitete grafike izvodili uz vrlo dobre prosječne framerateove. Ova konfiguracija jednostavno nije dorasla Deus Ex: Mankind Dividedu, što nije iznenađujuće jer se radi o vrlo zahtjevnom naslovu koji i mnogo snažnije konfiguracije baca na koljena. Asus zna dobro konfigurirati svoje laptope, no ne i ohladiti ih, tako da smo tijekom stress testiranja svjedočili maksimalnoj temperaturi procesora od 87 stupnjeva, što nije osobito visoka temperatura, no maksimalna temperatura grafičke kartice od 83 stupnjeva prilično je visoka.

laptopi pregled 11

 

Konkurentski modeli s identičnom karticom mnogo su je bolje ohladili, tako da problem nije u kartici već u sustavu hlađenja. Visoke temperature nisu iznenađujuće s obzirom na akustičke performanse sustava hlađenja ovog modela. Tijekom stress testiranja Asus TUF GAMING FX504G-E4027 nije bio osobito glasan, što znači da se ventilatori ne vrte osobito brzo. Zaslon je čisti prosjek, s prosječnim kutovima gledanja i ne baš impresivnom svjetlinom. Za potrebe igranja je dovoljno dobar, no za uređivanje fotografija i videa preporučamo korištenje vanjskog zaslona. Tipkovnica ima dobar layout, no vrlo slab taktilni feedback.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Asus TUF GAMING FX504G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asus TUF GAMING FX504G - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.