Asus ZenBook Flip UX360CA - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Asus ZenBook Flip UX360CA

Asus ZenBook Flip UX360CA

Nečujno i savitljivo

Asusov ultrabook nudi dobre performanse uz nečujan rad, a sve je ukomponirano u kućište koje dozvoljava i mnoge načine rada.

Asusova Zenbook linija od davnina je poznata kao jedna od sjajnih zvijezda na ultrabučnom nebu, a predstavnik koji imamo na testu postavlja se kao veoma zanimljiva zvjezdica.

U prvom planu kod ovog modela su šarke ekrana koje dozvoljavaju okretanje gornjeg dijela kućišta za 360 stupnjeva. Iako nije ništa novo niti ništa što već nismo vidjeli, u ovom slučaju, šarke se doimaju veoma čvrsto, no opet ne prečvrsto da ne možemo otvoriti laptop. MacBookovsko otvaranje jednim prstom ipak nije moguće, no to ne možemo nikome uzeti za zlo. Dizajn šarki pak i nije tako atraktivan kao na Lenovo Yoga modelima, no UX360CA se nalazi cjenovno nešto niže od Yoga modela. Koristili smo sve moguće modove otvorenost laptopa, od klasičnog za tipkanje, pa sve do potpuno svinutog. Kada laptop potpuno svinemo, kako bismo ga koristili kao poveći i malo teži tablet, tipkovnica koja se tada nalazi na donjem dijelu ne reagira, a operativni sustav se automatski orijentira putem akcelerometra.

 Asus UX360CA 2

TRI MODA: Šarke koje dozvoljavaju otvaranje od 360 stupnjeva smo najčešće koristi u tri načina, kao laptop, kao šator i otvoreno na 180 stupnjeva

Windows 10 čak ide toliko daleko da nudi i automatski tablet mod. Tablet mod se otprilike nudi kada laptop otvorimo za više od 180 stupnjeva, dakle kada se približavamo „šatoraškom“ i tabletnom načinu rada. Šatoraški način preferiramo kod gledanja video sadržaja, budući da se zvučnici pozicionirani s donje strane tada bar malo okreću prema našim ušima.

Acer Aspire S 13 Ultra
3DMark 11 Performance Preset
3DMark Score 679
Graphics Score 747
Physics Score 3275
Combined Score 237
Performance Test7
PassMark Rating 1968,8
CPU Mark 3228
2D Graphics Mark 451,9
3D Graphics Mark 729
Memory Mark 1541
Disk Mark 4011
Cinebench R15 64-bit
Renderning CPU (Multi Core) 213 cb
Renderning CPU (Single Core) 83 cb
OpenGL 33,08 fps
AIDA64 Cache&Memory Benchmark
Memory Read 25865
Memory Write 27885
Memory Copy 25934
Memory Latency 105,1
Final Fantasy XIV Arealm Reborn (Standard Laptop)
Score 2697
Performance Fairly high
Unigine Heaven (quality medium, preset custom)
FPS 9,5 fps
SCORE 239
Baterija (1080p video reprodukcija)
Vrijeme trajanja 7:21
*nije izvršio test
** Cinebench 11.5 32 bitni

 

Intelov m3 procesor ima toliko nizak TDP da se može konfigurirati u fanless način rada, tj. rad bez instaliranog ventilatora, pri čemu kućište služi za disipaciju topline koju procesor oslobađa. Iako je nečujan, po performansama nije nikakva šala (poput starijih Atom čipova) budući da nudi performanse u razini i5 procesora starog dvije generacije. Budući da laptop nema ventilatora, svi drugi zvukovi koje proizvodi su primjetniji, a s veseljem možemo reći da ne čujemo nikakav coil whine koji smo mogli čuti s nekim m7 procesorima kao ni šum iz zvučnika koji možemo čuti kod nekih laptopa niže klase. Uz kompletno nečujan rad, UX360CA ostaje i zavidno hladan, s temperaturom kućišta od oko 35 stupnjeva celzijevih, čak i pod većim opterećenjem. Temperatura se sasvim ravnomjerno raspoređuje po kućištu, pa tako ne možemo primijetiti tople zone, niti po osjećaju pogoditi gdje se nalazi procesor, niti m.2 SSD.

Touch screen sloj 13,3 inčnog ekrana jedan je od boljih s kojima smo se susreli na ultrabookovima, no zbog njega ekran djeluje pomalo uvučeno u kućište, a time i pati pomalo kontrast. No ipak, ne radi se o ničem strašnom, budući da su boje i kontrast veoma dobri, no ipak smo i vidjeli bolje. Full HD rezolucija je očekivana i smatramo ju minimumom za ovu klasu. Ono što pak nismo očekivali je osrednja tipkovnica, koja djeluje pomalo spužvasto, atipično za Asus. Veličina tipaka i njihov razmak su zadovoljavajući, no taktilni feedback je pomalo slab. Trackpad je pak prosječan, s dobrom veličinom i prosječnom preciznosti.

Asus UX360CA 3

PROMAŠENA PRILIKA: Iako je ugrađen USB Type C port, on ne može puniti laptop pa trebamo klasičan DC adapter

Iako nalazimo USB Type C port, on ne služi za punjenje. Za punjenje se pak koristi klasični okrugli adapter koji smo imali prilike vidjeti i na mnogo jeftinijim Asusovim modelima. Imamo osjećaj kao da se u internom sklopovlju radi o USB Type A, s USB Type C završetkom, budući da nismo ni postizali neke velike brzine prijenosa podataka. No, i to je bolje nego ništa. Srećom da je autonomija relativno dobra, oko 5-6 sati, pa će punjač biti nešto rjeđe viđan, no vidjeli smo i bolje od ultrabookova.

Više informacija

  • Model: ZenBook Flip UX360CA
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Asus
  • Procesor: Intel Core m3 6Y30 09 GHz – 22 GHz
  • Memorija: 4 GB DDR3
  • Grafički sustav: Intel HD Graphics 515
  • Tvrdi disk: 240 GB SSD
  • Optički uređaj:: -
  • Zaslon: 13.3“ 1920x1080, LED, Touchscreen
  • Mreže: Wi-Fi a/b/g/n/ac(2x2), Bluetooth 4.1
  • OS: Windows 10 Home
  • Dimenzije i masa: 323 x 220 x 13.9 mm, 1.3 kg
  • Plus: Nečujan rad, dobri zvučnici, fleksibilnost
  • Minus: Osrednja baterija i tipkovnica
  • Ustupitelj i cijena:

    Microline (www.microline.hr), 5.999,00 kn

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Asus ZenBook Flip UX360CA

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asus ZenBook Flip UX360CA - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.