Sharkoon Elite Shark CA300T - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Sharkoon Elite Shark CA300T

Sharkoon Elite Shark CA300T

Sharkoonovo top kućište

Uz high-end komponente svakako valja staviti high-end kućište kako bi se sve na kraju složilo u jednu atraktivnu cjelinu

Sharkoonova kućišta već smo imali prilike testirati te smatramo da nude cjelovitu ponudu po pristojnoj cijeni. No uvijek je važno imati jedan proizvod koji se ističe, „flagship”, kako bismo rekli. Za Sharkoon je to definitivno Elite Shark CA300T kućište. Riječ je o mid-tower kućištu za bilo koji prosječni ATX build koje vam nudi velik broj opcija kod prilagođavanja vlastitu ukusu.

Dakle, riječ je o nešto većoj kanti s omjerima 50,5 x 23,5 x 52 cm, pa brzo postaje očito da donosi dovoljno prostora i za slaganje vizualno atraktivnog kućišta u kojem se svi neželjeni detalji mogu sakriti. Prvo ćete primijetiti da kućište potpuno prazno teži pozamašnih 15 kg, jer na njemu nismo mogli naći nijedan komad plastike, dakle čitavo je izrađeno u metalnoj konstrukciji, što jamči dugovječnost, ali i težinu prenošenja. Također, na testu imamo bijelu verziju s crnim detaljima, dok se na tržištu može naći i potpuno crna verzija. Kako bijela do izražaja dovodi RGB rasvjetu, znate koji je naš odabir.

Sharkoon Elite Shark CA300T body

  Puno prostora: omogućuje instalaciju custom vodenog hlađenja s kojim možete dodatno podići ukupni dojam builda

Krenimo sprijeda, gdje su od jedne metalne ploče izrezali jedinstveni ponavljajući uzorak koji kućište čini jedinstvenim, a opet mu daje sasvim dovoljno prostora za disanje s obzirom na veličinu izreza. Naravno, tamo gdje zrak može proći nalazi se metalna mrežica koja će hvatati prašinu, a lako ju je počistiti jer je na samoj površini kućišta. Ispod prednje maske imate puno prostora za postavljanje radijatora duljine do 420 mm, odnosno stanu radijatori s do tri 120 mm ili dva 140 mm ventilatora. Jednako je i s gornjom stranom kućišta, no ipak ćete trebati do 360 mm radijator.

Kad smo kod gornje strane, ona se, dakle, sastoji od perforiranog metalnog poklopca koji je zakvačen sa stražnje strane kao tradicionalno stranice kućišta, dvama vijcima. Jednom kada ga skinete, dolazite do filtera prašine koji štiti gornji prostor za do tri 120 mm ventilatora ili dva 140 mm. No, osim toga, jednom skinut otvara put staklenim stranama s lijeve i desne strane da se podignu te skinu s kućišta, jer se drže u vodilicama koje osiguravaju da slučajno ne bi pale s kućišta.

Sharkoon Elite Shark CA300T body1

ARGB kontroler: Sav prostor namijenjen je kontroli do osam ARGB elemenata, te smatramo da ih sve morate upaliti

Gledajući kućište sa strane, jednom kada je staklo maknuto, vidimo da na dnu imamo pokrov koji skriva napajanje, i s ove se strane mogu instalirati do tri diska. Lako je primijetiti i prostor za vertikalnu instalaciju grafičke kartice kako bi se mogla bolje istaknuti. Po visini desne strane imamo crnu metalnu ploču za skrivanje cable managementa, a skidanjem ploče otkrivamo dovoljno proreza za ugradnju i učvršćivanje custom vodenog hlađenja. Naravno, tu je i dodatni držač za veće i teže grafičke kartice, što će biti potrebno s obzirom na najnovije predstavljene modele. Stražnja strana kućišta ima prostor za jedan 120 mm ventilator, koji je već predinstaliran, no možete mu podešavati visinu s obzirom na build.

Sharkoon Elite Shark CA300T body2

  Konektori se nalaze sa strane kako bi kućište moglo biti na stolu, a dobivate i super brzi USB C izlaz s USB 3.2 podrškom

 

Nekoliko zanimljivih detalja za kraj, sa stražnje strane, osim dovoljno prostora za cable management, dobivate i dodatni prostor za SSD, ali i dva HDD diska. Tu ćete vidjeti i custom RGB kontroler za kućište koji se može kontrolirati matičnom pločom, no po defaultu se kontrolira „reset” tipkom na kućištu te mijenja RGB rasvjetu ventilatorima. Dobivate četiri ventilatora, tri za usisavanje te jedan za izbacivanje zraka, što smatramo dobrom postavom za početak. Prednji I/O nalazi se s glavne strane kućišta, jer se očekuje da će ovakav build biti na stolu, pored monitora. Dobivate i dva standardna USB 3.1 utora te jedan USB 3.2 Gen 2 Type C utor.

USPOREDNI TEST: KOJE GAMING KUĆIŠTE ODABRATI?

ODIJELO ČINI RAČUNALO


Skupili smo raznovrsna kućišta namijenjena svakodnevnim računalima. Ne budite ograničeni na osnovnu ponudu, jer uz malo traženja možete naći uistinu vrhunske modele

Više informacija

  • Model: Elite Shark CA300T
  • Proizvođač: Sharkoon
  • Dimenzije, težina: 505 x 235 x 520 mm/15 kg
  • Podržane matične ploče: ATX, miniATX, ITX
  • Hlađenje: 7x120m/2x140+5x120mm
  • Napajanje: do 165 mm
  • Plus: Tih rad zahvaljujući dosta ventilatora i puno airflow-a
  • Minus: Visoka cijena
  • Ustupitelj i cijena: Sharkoon www.sharkoon.com cijena: 1.500,00 kn
  • Filteri za prašinu: Da, naprijed, krov, dno
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sharkoon Elite Shark CA300T

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sharkoon Elite Shark CA300T - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.