Usporedni test Z170 matičnih ploča - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Usporedni test Z170 matičnih ploča

Usporedni test Z170 matičnih ploča

Entuzijasti u prvom planu

Nova generacija Intelove Skylake platforme donijela je nove i unaprijeđene modele procesora kao i odgovarajuće čipsete za matične ploče za njihovu podršku

Nakon gotovo vječnog hypea, špekulacija i glasina, članak koji ste svi čekali odnosno predstavljanje nove Intelove Skylake procesorske platforme konačno je ugledalo svjetlo dana. Kažemo konačno jer određivanje točnog pa čak i grubog datuma izlaska nove, šeste generacije Intelovih procesora bilo je poprilično teško za predvidjeti. Dok se još za vrijeme Computexa raspravljalo i nagađalo kada bi to moglo biti, dva mjeseca kasnije službeni launch bio je zakazan i održan početkom kolovoza, za vrijeme trajanje Gamescom gaming eventa u Njemačkoj. Ostavljajući iza sebe ovaj za Intel pomalo neuobičajen način predstavljanja nove generacije procesora, okrenuli smo se prema njihovom detaljnom pregledu i testiranju.

Za početak smo u temi broja na Skylake arhitekturi složili Vidilab Dream machine, a sad se okrećemo detaljnom seciranju noviteta.

Konkretno, ovdje je riječ o dva modela procesora koji su trenutno ujedno i jedini dostupni na tržištu, Core i7 – 6700K i Core i5 – 6600K. Kao što možete primijetiti oba procesora dolaze s "K" prefiksom u svojim nazivima što znači da su otključanog množitelja pa im je tako mogućnost overclockiranja jedna od glavnih odlika i selling point za sve korisnike kojima ova radnja nije nepoznanica. Kako to i obično bude s našim testiranjima i člancima, nismo se ustručavali ostati na jednostavnom testu već smo ga odlučili proširiti s ubacivanjem velikog usporednog testa matičnih ploča koje podržavaju novu generaciju Intelovih procesora. Riječ je o modelima koji na sebi nose najopremljeniju verziju čipseta s podrškom za Skylake procesore – Z170.

Iako je cijela platforma tek nedavno pristigla na tržište, veliki broj modela našao je svoje mjesto u sklopu Vidijevog testbeda i ovog usporednog testa, njih čak 12. Riječ je o dosta šarolikoj podršci koja će prije svega ponuditi za svakog po nešto dok na kraju krajeva nudi i neku od najboljih opcija za Skylake procesore obzirom da je riječ o segmentu matičnih ploča koje na sebi nose najjači čipset.

(Stranica 1 od 15)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 15)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test Z170 matičnih ploča - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.