VIDI DREAM PC

VIDI DREAM PC

Najnoviji Skylake Intel Core i7 procesor, dvije GeForce GTX 980 Ti i 32 GB RAM-a samo su neke od komponenti od kojih se ubrza srce svakog pravog g33ka, a koje su sastavni dio naše Dream PC konfiguracije

Sanjarenje je neizbježni dio svakog čovjeka, a uz to dobar dio nas voli težiti onome što nam je pomalo nedostižno, ponajprije zbog financija. Okruženi još tim nekim "Internetovima" u koje svakodnevno buljimo, takvim sanjarenjima dnevno nam se maše pred nosom, htjeli mi to ili ne, bilo da je riječ o upravo novopredstavljenoj BMW "petici", iPhoneu 7 ili cafe aparatu s perpetuum mobile patronama.

Oni hard-core gameri i "pisijaši" (#pcmasterrace) svoju drogu nalaze odmjeravanjem hardvera u web trgovinama i slaganjem konfiguracija koje većina nas može samo sanjati da će jednog dana možda imati. Iz tog razloga odlučili smo malo zagolicati vašu maštu slaganjem VIDI Dream PC-a.

Sklapanje ovakve beštije se možda čini laganim, “uperi prstom u najskuplje komponente, ubaci u košaricu i klikni kupi”, ali stvar je ipak malo kompliciranija od toga, jer komponente u pravilu nisu one najskuplje na tržištu. Naše podneblje najviše muči dostupnost najekskluzivnijih komponenti pa ako krenete u sličnu avanturu morat ćete se vrlo vjerojatno potruditi obići nekoliko različitih trgovina kako bi ih okupili.

Na stranu ova lokalna problematika, kao što ćete imati prilike vidjeti na narednih nekoliko stranica, slaganje VIDI Dream PC-a bio je pravi užitak dok je njegovo korištenje uz Dellov 34" zakrivljeni 21:9 monitor ipak priča za sebe. Sve to zahvaljujući snažnom hardveru, ponajprije Intelovom novom Skylake Core i7-6700K procesoru i nVidijinim grafičkim karticama GeForce GTX 980 Ti (dva komada spojena u SLI), 32 GB DDR4 RAM-a i ukupno 1,4 TB spremišnog prostora na dva SSD-a - čak i na 3440 x 1440 rezoluciji nije bilo problem pokrenuti najzahtjevnije igre i aplikacije. Naravno, kroz svaki dio našeg računala iz snova detaljno smo prošli i obradili za vas temu high-end VIDI Dream PC-ja pa ako u bližoj budućnosti planirate razbiti svoju kasicu prasicu, možete se poslužiti ovim člankom kao svojevrsnim vodičem za slaganje vrlo sposobne high-end konfiguracije.

 

Dobar cable management zlata vrijedi

Iako će tek mala količina korisnika posvetiti pažnju urednom slaganju kabela ta navika bi se svakako trebalo promijeniti. Dobar cable management će prije svega učiniti kućište vizualno urednijim, ali možda i ono najvažnije - neometati protok zraka kroz kućište.

 

Orijentacija napajanja za učinkovitije hlađenje

U kontekstu boljeg protoka zraka, ali i njegovog pravilnog unosa u kućište, napajanje je u 90% slučajeva najbolje orijentirati prema dolje. Ovako će ono dobiti najhladniji mogući zrak za hlađenje svojih komponenti dok će topli zrak odmah biti izbačen sa strane. Ukoliko postavite napajanje s ventilatorom orijentiranim prema gore, odnosno unutar kućišta, velika je vjerojatnost da će se ono hladiti s toplim zrakom koji ga okružuje unutar kućišta, pogotovo ako je blizu grafičke kartice u slučaju SLI / CF setupa.

dream machine još 1

konfi

 

dream machine 3

Postavljanje dva grafička gorostasa bilo je definitivno jedan od napetijih koraka u slaganju konfiguracije, jer ipak je riječ o komadima hardvera koji skupa koštaju više od 12.000 kuna

 

dream machine 6

Intelov SSD među zadnjim komponentama, ali ujedno i najvažnija za brz i neometan rad konfiguracije

 

dream machine 9

Usamljeni Samsungov 1 TB SSD bio je jedini disk koji je iskoristio klasični tool-less kavez za instalaciju, dok smo sve ostale povadili van radi boljeg protoka zraka unutar kućišta

 

dream machine 11

U labu se po neredu na stolovima odmah da primijetiti da smo se bavili slaganjem konfiguracije

 

dream machine 12

Zadnje ušmikavanje i provjere, sve je spremno za prvo pokretanje

 

dream machine 19

Sekundu prije stiskanja prekidača za paljenje klasično nas je oblio hladan znoj zbog standardnoga pitanja - hoće li sve raditi kako treba? Ne znamo zašto smo uopće sumnjali u neuspjeh, jer ipak je riječ o autorovim spretnim rukama, a na kraju se konfiguracija upalila iz prve

Hardver ustupili:
Feniks kompjutori, Links

 

(Stranica 1 od 2)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 2)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VIDI DREAM PC - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.