Profesionalni 32-inčni 4k monitori za obradu slika i videa

Profesionalni 32-inčni 4k monitori za obradu slika i videa

Kada govorimo o monitorima prije svega namijenjenima profesionalnom korištenju, trenutno u sam vrh ponude spadaju 32-inčni modeli Ultra HD rezolucije (4k).

Ovakvi monitori prije svega mogu ponuditi adekvatnu kombinaciju veličine dijagonale, visoke rezolucije, odnosno velike gustoće piksela po inču, i odgovarajuće 10-bitne LCD matrice koja jamči vjeran i precizan prikaz boja. Sučelili smo tri poprilično zanimljiva 32-inčna 4k profi monitora koji svojim osobinama, kvalitetom izrade i naprednim mogućnostima kreativnim profesionalcima omogućavaju iznimno ugodan rad, bilo da je riječ o obradi slika, videa ili nekim zadacima koji zahtijevaju kvalitetan i precizan monitor.


AOC U3277PWQU

Premda je ovdje riječ o monitoru koji je već neko vrijeme prisutan na tržištu, i dalje je prilično atraktivan izbor za profesionalnu namjenu prije svega zbog vrlo prihvatljive cijene.  Za svega nešto više od 3000 kuna dobit ćete tvornički kalibriran 32-inčni 4k monitor s podrškom za 10-bitnu boju i standard DCI-P3. Obzirom da se ovaj monitor temelji na VA matrici, odlikuje se odličnim kontrastom, što je svakako veliki plus. S druge strane, odabir matrice uvjetuje i nešto slabiji vidljivi kut u odnosu na IPS monitore, no po tom pitanju razlika doista nije velika. Kvaliteta izrade i ergonomija također su na vrlo visokoj razini, stoga ovaj AOC-ov model posjeduje sve osobine koje se očekuju od profesionalnog monitora. Velika prednost je i iznimno širok izbor dostupnih videopriključaka, što uključuje novije HDMI 2.0 i DisplayPort priključke, kao i starije DVI i VGA priključke.

Plus: cijena, kvaliteta slike, odličan kontrast, kvaliteta izrade, 10-bitna matrica s podrškom za DCI-P3

Minus: ne podržava HDR, vidljivi kut mogao bi biti bolji

Cijena: 3.338 kn

AOC

Untitled 8


Dell U3219Q

Tradicionalno, Dellova serija U uključuje monitore koji spadaju u sam vrh ponude ovog proizvođača. Ovaj se monitor ponajprije ističe modernim, kompaktnim dizajnom s malenim rubom oko ekrana, jako dobrom kvalitetom izrade i odličnom ergonomijom. Dell ovdje koristi modernu 4k IPS matricu s podrškom za 10-bitnu boju, DCPI-P3, ali i HDR. Zanimljivo je naglasiti kako ovaj monitor posjeduje relativno bazičnu verziju lokalnog zatamnjenja, koje je međutim aktivno isključivo u HDR načinu korištenja. Kvaliteta slike je na vrlo visokoj razini uz precizan i vjeran prikaz boja i prilično širok vidljivi kut. Kontrast bi mogao biti nešto bolji, međutim ukupno gledano i po tom pitanju riječ je o vrlo respektabilnom rezultatu za IPS matricu. Monitor je dakako tvornički kalibriran, a na raspolaganju vam je popriličan broj opcija za podešavanje slike. Opremljen je modernim videopriključcima, što uključuje HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, ali i USB-C priključak te ga možete koristiti kao USB hub uz 4 dostupna USB 3.0 priključka.

Plus: kvaliteta izrade, dizajn , ergonomija, kvaliteta slike, podrška za HDR, USB-C priključak

Minus: kontrast bi mogao biti nešto bolji

Cijena: 4.975 kn

Dell

Untitled 10


HP Z32

Najnovija serija Z HP-ovih profesionalnih monitora ističe se modernim dizajnom, 4k IPS matricama i dolazi s modernim USB-C priključkom. Kompletna serija Z sastoji se od tri modela dijagonale 27, 32 i 43 inča. Ukupno gledano, 32-inčni model predstavlja stoga zlatnu sredinu i korisnicima pruža velik prostor na desktopu uz odgovarajuću kvalitetu prikaza zahvaljujući 4k rezoluciji. Ugrađena IPS matrica novije generacije zaslužna je za precizan i vjeran prikaz boja uz vrlo širok vidljivi kut. Ovaj model ne podržava wide gamut i HDR, što ga donekle ograničava u primjeni, međutim vjerujemo kako još uvijek ima mnogo korisnika kojima ove mogućnosti nisu najvažnije. Moderan dizajn prati i moderna opremljenost, što uključuje sve moderne videopriključke i USB hub. Na raspolaganju vam je i jedan mini DP priključak, kao i moderan USB-C priključak ukupne snage do 64 W, pa ga možete koristiti, primjerice, za punjenje baterije prijenosnog računala. U svakom slučaju, HP-ovi profi monitori serije Z spajaju moderan dizajn i odgovarajuću opremljenost s odličnom kvalitetom slike.

Plus: dizajn, 4k, kvaliteta slike, USB-C priključak

Minus: voljeli bismo vidjeti podršku za HDR i wide gamut

Cijena: 6.999 kn

HP

Untitled 12

 

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Profesionalni 32-inčni 4k monitori za obradu slika i videa - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.