Crytekova Cryengine tehnologija ulazi u filmsku industriju

Crytekova Cryengine tehnologija ulazi u filmsku industriju

Poznati developer igara, Crytek, najavio je partnerstvo s nedavno osnovanom Film Engine kompanijom.

Nakon ulaska u VR svijet s VR First inicijativom i VR igrom "The Climb", kreator Crysis serijala igara, Crytek, sada ulazi i u filmske "vode".

Sredinom ožujka kompanija je krenula u suradnju s AMD-om, a novom partneru pridružila se i novoosnovana Film Engine kompanija koji radi na stvaranju filmskog produkcijskog softvera na čelu s Cryengine tehnologijom. Njihov CryEngine u ožujku ove godine dobio je i svoju petu inačicu, znatno poboljšavajući svoj poznati engine. Alati su stvoreni za game developere, no putem ove suradnje oni će biti dostupni i filmskoj industriji.

Film Engineov softver (koji se zove isto kao i kompanija) je u stvari spiritualni nasljednik Crytekovog prototipa Cinebox. Nakon što je Crytek odustao od Cineboxa, tim koji je radio na njemu je oformio svoju kompaniju, promijenivši i neke stvari u platformi. Film Engineovi alati rađeni su na bazi Cryengine real-time enginea, a veliki plus ide i u prilog činjenici da je optimiziran za VR.

Kompanija je izjavila kako ovaj softver poboljšava učinkovitost u svakom pogledu stvaranja filma, bez obzira da li se radilo tek o pretprodukciji ili postprodukciji filma. Otvoren je potrebama mnogih velikih studija, no i malim nezavisnim stvarateljima, navodeći se kako je prikladan za različite vrste reklama, filmova, animacija i VR iskustva. Podržava i sve uobičajene filmske tehnike snimanja, poput motion capturea ili green screena.

Prva javna verzija se očekuje u nadolazećim mjesecima, a trenutno se nalazi u ranoj zatvorenoj beta fazi. Sama cijena još nije poznata.
Za sve one koje zanima sudjelovanje u beta testiranju, mogu kontaktirati FE na mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.