Crytekova Cryengine tehnologija ulazi u filmsku industriju

Crytekova Cryengine tehnologija ulazi u filmsku industriju

Poznati developer igara, Crytek, najavio je partnerstvo s nedavno osnovanom Film Engine kompanijom.

Nakon ulaska u VR svijet s VR First inicijativom i VR igrom "The Climb", kreator Crysis serijala igara, Crytek, sada ulazi i u filmske "vode".

Sredinom ožujka kompanija je krenula u suradnju s AMD-om, a novom partneru pridružila se i novoosnovana Film Engine kompanija koji radi na stvaranju filmskog produkcijskog softvera na čelu s Cryengine tehnologijom. Njihov CryEngine u ožujku ove godine dobio je i svoju petu inačicu, znatno poboljšavajući svoj poznati engine. Alati su stvoreni za game developere, no putem ove suradnje oni će biti dostupni i filmskoj industriji.

Film Engineov softver (koji se zove isto kao i kompanija) je u stvari spiritualni nasljednik Crytekovog prototipa Cinebox. Nakon što je Crytek odustao od Cineboxa, tim koji je radio na njemu je oformio svoju kompaniju, promijenivši i neke stvari u platformi. Film Engineovi alati rađeni su na bazi Cryengine real-time enginea, a veliki plus ide i u prilog činjenici da je optimiziran za VR.

Kompanija je izjavila kako ovaj softver poboljšava učinkovitost u svakom pogledu stvaranja filma, bez obzira da li se radilo tek o pretprodukciji ili postprodukciji filma. Otvoren je potrebama mnogih velikih studija, no i malim nezavisnim stvarateljima, navodeći se kako je prikladan za različite vrste reklama, filmova, animacija i VR iskustva. Podržava i sve uobičajene filmske tehnike snimanja, poput motion capturea ili green screena.

Prva javna verzija se očekuje u nadolazećim mjesecima, a trenutno se nalazi u ranoj zatvorenoj beta fazi. Sama cijena još nije poznata.
Za sve one koje zanima sudjelovanje u beta testiranju, mogu kontaktirati FE na mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Crytekova Cryengine tehnologija ulazi u filmsku industriju - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.