AMD predstavio najbržu grafičku karticu na svijetu, Radeon Pro Duo i suradnju s Crytekom

AMD predstavio najbržu grafičku karticu na svijetu, Radeon Pro Duo i suradnju s Crytekom

AMD nastavlja "punom parom" s razvijanjem suradnji i tehnoloških mogućnosti svojih proizvoda.

Nakon što je prošli tjedan predstavio XConnect tehnologiju za Radeon grafičke kartice, već ovaj tjedan predstavlja novu sklopljenu suradnju s Crytekom i novi proizvod u novoj liniji AMD VR Ready Creator, Radeon Pro Duo.

Kompanija je predstavila jednu od najsnažnijih platformi za VR, sposobnu za kreiranje i upotrebu VR sadržaja. Njihov Radeon Pro Duo dolazi s LiquidVR SDK-om namijenjenim za sve aspekte stvaranja sadržaja, od zabave, novinarstva do edukacije. Pruža 16 teraflopsa izvođenja, nastavljajući tako na rješavanju velikih problema, poput latencije.

Na službenoj stranici navode se kako se radi o najbržoj grafičkoj kartici za gaming na svijetu, pobijedivši u testu koje je napravio AMD Performance Labs. Testiranje je zahvaćalo Pro Duo, R9 295X2, Titan Z, sve dual GPU kartice i testni sustav od Intel i7 5960X CPU, 16GB memorija, Nvidia driver 361.91, AMD driver 15.301 i Windows 10, koristeći 3DMark Fire Strike benchmark.

Na 1080p, 1440p, i 2160P, AMD Radeon R9 295X2 imao je 16717, 9250, i 5121; Titan Z je imao 14945, 7740, i 4099; dok je Pro Duo imao 20150, 11466, i 6211, nadmašujući prethodnike.

Dizajn je manje-više isti, dolazeći s dužim PCB-om s dva GPU-a i 120mm vodenim hlađenjem. AMD Radeon Pro Duo dual-GPU Fiji stvarao se pod kodnim imenom Gemini. Iako nema službenih specifikacija, kruže glasine da bi trebao imati 8 GB HBM1 memorije i 8192 stream procesora.

Ono što je sigurno da će biti dostupan početkom drugog kvartala po preporučenoj cijeni od 1499 dolara (oko 10.184 kn).

Partnerstvo

Prošli mjesec su najavili partnerstvo s AP-om kojim žele omogućiti next-gen VR novinarstvo, a ovaj mjesec na red je došla i suradnja s poznatim Crytekom, koji je tvorac CryEnginea i Crysis serijala igara.

Kompanija je objavila kako je postala Crytekov ekskluzivni tehnološki partner u njihovoj VR First inicijativi. Crytek je najavio ovaj program za sveučilišta početkom ove godine. Njom promovira nadolazeću VR industriju, te pruža sveučilištima i fakultetima VR soluciju za developere, studente i istraživače.

Prvi VR First Lab nalazi se u Bahçeşehir sveučilištu koje je krenulo s radom u siječnju ove godine.

Na službenoj stranici je objavljeno kako će AMD opremiti laboratorije sa svojim novim Radeon Pro Duo grafičkim karticama s LiquidVR SDK-om, koja predstavlja dio njihove GPUOpen inicijative.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD predstavio najbržu grafičku karticu na svijetu, Radeon Pro Duo i suradnju s Crytekom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.