LG NanoCell ThinQ 55Nano863

LG NanoCell ThinQ 55Nano863

120 Hz za igranje na novim konzolama

Nova serija LG NanoCell televizora nakrcana je tehnologijama. Uz široku HDR podršku, AMD FreeSync za gaming i Dolby Atmos tu je i pouzdani WebOS operativni sustav

Dvije perjanice ponude LG televizora su OLED modeli s jedne i NanoCell, u biti LED, televizori s druge strane. I dalje se raznim tehnološkim trikovima pokušava LED modele dovesti blizu kvaliteti i kontrastu koji nudi OLED pa smo provjerili koliko se idealu uspio približiti 55Nano863 2021. Kao adute u rukavu Nano863 donosi standardnu 4K rezoluciiju, podršku za HDR i lokalno upravljanje zatamnjenjem.

Vjerni dizajnu

Sklapanje televizora je lagano i brzo. Nakon vađenja iz kutije televizor se položi i dva seta vijaka pričvršćuju veliki polukružni plastični stalak. Prepoznatljiv LG izgled primijenjen je i kod ovog novog 55 inčnog modela. Vrlo tanak obrub oko ekrana napravljen je od plastike i ima srebrni finiš, dok je stražnja stana koja izgleda plastično zapravo prekrivena tankim metalnim slojem. Sa stražnje strane su VESA utori za montiranje na zid, kao i sva sučelja televizora, koja uključuju četiri HDMI priključka i tri USB-a, Ethernet ako se nećete spajati bežično te optički izlaz za povezivanje s audio komponentama.

LG NanoCell 55NANO86 5 Kada smo već kod konekcija, treba naglasiti da novi 863 model podržava ac Wi-Fi standard i ima podršku za Bluetooth te se može spajati bežično s pametnim telefonima i tabletima. Unutar OS-a postoje opcije za upravljanje i cijelim pametnim domom, no kako nismo imali popratne uređaje, nećemo to dodatno komentirati.

LED IPS

NanoCell je fraza koja u svijet LED televizora donosi već koju godinu poboljšanje slike. To se postiže na način da je u panel ugrađen dodatni filter s nano česticama koje bolje filtriraju svjetlo i boje i prema korisnicima odlaze pročišćene boje i moguće je prikazati širi spektar boja. I dok najskuplji NanoCell televizori imaju i Full-array local dimming, kod Nano863 modela prisutno je lokalno zatamnjenje, ali televizor dolazi s EDGE LED osvjetljenjem.

LG NanoCell 55NANO86 1

Ekran je IPS sa spomenutim rubnim osvjetljenjem, a zahvaljujući lokalnom zatamnjenju postignut je bolji nivo crne boje. Još bi jedan korak do OLED-a bio kada bi uzeli skuplji model s direkt LED osvjetljenjem i lokalnim zatamnjenjem. Iako su ovo za većinu korisnika nijanse, razlike se vide u uniformiranosti prikaza i mogućnosti televizora da prikaže punu crnu. Tu do izražaja zato dolazi NanoCell princip, koji diže ljestvicu s prikazom boja, pa je ukupni dojam slike vrlo dobar. Moguće je u izborniku birati između nekoliko predefiniranih načina slike, a uz malo igranja po postavkama u izborniku Korak uštede energije postavite isključeno i moći ćete sami dizati i mijenjati svjetlinu zaslona.

Tehnologije koje bi u prvi plan korisnika mogle gurnuti ovaj televizor vezane su uz gaming. Sa 120 Hz osvježavanjem zaslona i podrškom za AMD FreeSync, LG Nano863 je idealan izbor za nove gaming konzole, a može poslužiti i kao ekran vašeg gaming PC-a. Kada spojite PlayStation 5 televizor automatski ulazi u low-latency mod rada. U igrama je moguće podešavati lokalno zatamnjenje od isključenog do visokog i pritom dobiti još bolju sliku.

Televizor podržava i HDR prikaz pa ćete uz brzinu moći iskoristiti i HDR metapodatke, što će sve doprinijeti doživljaju u igrama. Zbog brzine panela i 4K procesora α7 Gen 3 koji procesuira sliku, televizor je pogodan i za gledanje sportskih natjecanja. Postoji i značajka Motion Pro, koja je baš namijenjena izbjegavanju zamućivanja kod brzih putanja lopte.

Stalni aduti

LG i dalje ima jedan od ponajboljih pametnih sustava u svom WebOS-u, koji je nenametljiv i s velikom podrškom za streaming aplikacije. Na daljinskom već imate dedicirane tipke za Netflix, Prime Video, Disney+ i Rakuten TV, a u sučelju je još prisutan i kod nas popularniji HBO. Daljinski je i dalje Magic remote s kojim po ekranu pokretima upravljate kursorom slično mišu na računalu. Podržava glasovne naredbe i može se povezati s Google Assistentom ili LG AI ThinQ za upravljanje IoT uređajima u domu.

LG NanoCell 55NANO86 4

AI je jako važna stavka proizvođaču pa unutar sustava nudi AI zvuk, koji radi zanimljive prilagodbe, no ponekad ga je bolje isključiti radi boljeg ukupnog dojma. Želite li dijeliti ekran s vašim mobilnim uređajem potrebno je na mobitel instalirati LG aplikaciju, a na zaslonu TV-a ćete dobiti QR kod poveznicu.

Ukupno

LG Nano863 je potentan televizor koji će jako dobro poslužiti gamerima, a sa širokom podrškom za HDR, bogatim sustavom aplikacija i povezivošću može postati centralni hub za zabavu u kući. Iako ima vrlo dobar sustav lokalnog zatamnjenja i izražene boje radi NanoCell tehnologije, voljeli bi u ovom cjenovnom rangu vidjeti i direkt LED pozadinsko osvjetljenje, čime bi se uniformiranost prikaza dodatno podigla.

Više informacija

  • Model: NanoCell ThinQ 55Nano863
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Mogućnosti: 5
  • Proizvođač: LG
  • Tip: NanoCell IPS LED
  • Vrsta panela: LED, 120 Hz
  • Dijagonala/ rezolucija: 55''/3840x2160 piksela
  • TV tuneri: DVB T/T2/C/S2
  • AV priključci: 4x HDMI 2.1 HFR (eARC
  • HDR kompatibilan: HDR 10 Pro, Cinema HDR, Dolby Vision IQ, i HLG Pro
  • Ostali priključci: 3x USB 2.0, 1x Ethernet, 1x optical audio out, antenski priključak
  • Dodatno/Ostalo: daljinski upravljač LG Magic Remote
  • SMART platforma: WebOS
  • Dimenzije: 1232 X 786 X 263 mm,
  • Masa: 18,7 kg
  • Plus: HDR podrška, FreeSync, WebOS sučelje, HDMI 2.1
  • Minus: Nije na razini OLED-a, Edge LED pozadinsko osvjetljenje
  • Ustupitelj i cijena: LG, www.lg.com/hr Cijena: 9.499,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG NanoCell ThinQ 55Nano863

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.