LG 49SM8200PLA

LG 49SM8200PLA

Super opremljen

Zanimljiv mainstream televizor koji se ističe modernim dizajnom i vrhunskom opremljenošću, a NanoCell tehnologija mu omogućuje više nego dobru kvalitetu slike.

Međutim, ne možemo ga preporučiti gamerima, niti svima koji prvenstveno vole gledati sportske sadržaje. U posljednjih nekoliko godina LG je dosta proširio svoju ponudu NanoCell televizora, pa su sada ovi modeli šire dostupni u mainstream kategoriji. NanoCell tehnologija omogućuje kvalitetniji i precizniji prikaz boja uz znatno širi raspon. Na taj način ovi televizori mogu prikazati znatno živopisnije boje, uz bolju zasićenost i poboljšanu dinamiku. NanoCell tehnologija zapravo je određena nadogradnja, poboljšanje LG-jevih IPS matrica.

LG 49 SM8200PLA 1jpg

NanoCell za mase

Testirani model spada u cjenovno pristupačniju seriju NanoCell televizora u ponudi za 2019. godinu, a ukoliko ga sada možete pronaći po povoljnoj cijeni može biti vrlo zanimljiv širokom krugu korisnika. Dizajn ovog televizora je vrlo moderan i možemo reći nadasve dopadljiv. Odlikuje ga mali obrub oko ekrana, a i sa stražnje strane je vrlo tanak za LED televizor te je pogodan za montažu na zid. Premda je većinom napravljen od uobičajene plastike, kvaliteta izrade je na vrlo visokoj razini. Opremljenost također nikada nije bila problem kada su LG-jevi televizori u pitanju, bez obzira na cjenovnu klasu. Ovdje svakako moramo istaknuti čak 4 HDMI 2.0 priključka s podrškom za ARC, kao i podršku WiFi 802.11ac i Bluetooth 5.0 .

LG 49 SM8200PLA 3pg

S obzirom na to da je testirani model iz 2019. godine, ovdje se koristi webOS u verziji 4.5. Poznato je kako LG ne omogućuje nadogradnju softverskog sučelja na najnoviju verziju za starije televizore. Međutim, i u verziji 4.5 webOS je odlična softverska platforma bogata naprednim opcijama. Iako starije televizore ne možete nadograditi na najnoviji webOS, LG ima dobru podršku, pa stariji modeli tijekom svog vijeka još godinama redovito dobivaju softverske nadogradnje kojima se ispravljaju određeni problemi.
NanoCell tehnologija u svakom slučaju donosi vidljiv pomak u kvaliteti slike u odnosu na ono što su nam LG-jevi modeli ove klase mogli ponuditi prije nekoliko godina. Ovaj je model u stanju prikazati vrlo vjerne, a pritom dovoljno dinamične boje.

LG 49 SM8200PLA 2jpg

HDR-u fali živosti!

Velika prednost IPS tehnologije svakako je i širok vidljivi kut, pa slika ne gubi toliko na kvaliteti ako niste direktno ispred samog televizora. Prema specifikacijama, LG ovaj televizor deklarira na kontrast 1000:1 i maksimalnu svjetlinu od 350 nita. Već sam pogled na ove vrijednosti jasno ukazuje da HDR neće biti osobito impresivno prikazan, što se i potvrdilo u praksi. Slici jednostavno nedostaje dinamike, premda je u osnovi sama kvaliteta više nego dobra. U jače osvjetljenim prostorijama ovaj televizor jako dobro prikazuje i crnu boju, no ako imate običaj gledati TV u mraku rezultat neće biti idealan. Naglasimo kako se ovaj TV pokazao pogodnim za korištenje kao monitor spojen s računalom, s obzirom na vrlo precizne boje, dobru čitljivost teksta i širok vidljivi kut.

Nadalje, ne bismo ga previše preporučili ako prvenstveno gledate puno sportskog sadržaja, jer brzina odziva i 50 Hz matrica nisu idealni za tu namjenu. Iz istih razloga nije osobito dobar gaming TV, iako radi bez problema s najnovijim konzolama, a input lag je na vrlo prihvatljivoj razini prilikom korištenja televizora u načinu Game.
Možemo reći kako ovaj cjenovno pristupačan NanoCell televizor ima prilično jasno izražene dobre i loše strane. Ukoliko vam HDR nije toliko važan, ovaj LG-jev NanoCell televizor omogućuje odličnu kvalitetu slike uz vjerne boje i široki vidljivi kut. Nasuprot tome, HDR performanse nisu osobito uvjerljive, a nije ni posebno pogodan za gaming ili prikaz sportskih sadržaja.

LG ikonice

Više informacija

  • Model: 49SM8200PLA
  • Proizvođač: LG
  • Vrsta panela: LED LCD
  • Dijagonala/ rezolucija: 49 inča/3860 x 2160
  • Deklarirani kontrast: 1000:1
  • Osvježavanje: 60 Hz
  • TV tuneri: 1x DVB-T/​-T2/​-C/​-S/​-S2 HEVC (H.265)
  • AV priključci: 4x HDMI 2.0 (ARC, CEC)
  • Procesorske jezgre: četverojezgreni 4k procesor
  • HDR kompatibilan: HDR10 Pro, HLG PRo
  • Dodatno/Ostalo: podrška za Apple AirPlay 2
  • SMART platforma: webOS 4.5
  • Dimenzije: 1096x 710x 263,1 mm
  • Masa: 15,5 kg
  • Plus: dizajn, vrlo dobra kvaliteta slike uz vjerne boje, široki kut gledanja bez gubitka na kvaliteti slike, jako dobra opremljenost, odlična Smart TV platforma, pogodan za korištenje kao monitor i spajanje s računalom
  • Minus: neuvjerljive HDR performanse, brzina odziva, nije posebno pogodan za gaming
  • Ustupitelj i cijena: LG www.lg.com Cijena: 3.818.00 kn
  • Grand Prix: 3,45
  • Best Buy: 4,15
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG 49SM8200PLA

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG 49SM8200PLA - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.