LG OLED55CX3LA

LG OLED55CX3LA

OLED u punom sjaju!

Ovogodišnji LG-jev OLED serije C svestran je i odlično opremljen TV visoke klase koji se može pohvaliti tradicionalno OLED-ovski vrhunskom kvalitetom slike. Pogonjen je najnovijom verzijom webOS-a koji je jednostavan i bogat naprednim opcijama, a super gaming osobine ovaj televizor čine idealnim za korištenje s najnovijom generacijom igraćih konzola

Uskoro nam stiže najnovija generacija igraćih konzola, a i blagdansko razdoblje je uveliko pred vratima. Čini se kao pravo vrijeme za kupnju novog televizora, s obzirom na to da očekujemo da domaći trgovci i ove godine ponude „bogate“ popuste i akcije u blagdansko vrijeme. Ako ste bacili oko na neki od OLED televizora, svakako će vas zanimati što nam LG ove godine nudi unutar svoje C OLED serije koja nam je u posljednjih nekoliko godina donijela neke od najpopularnijih i najprodavanijih OLED modela.

 

Vrhunska slika i dotjerano softversko sučelje

LG-jev model oznake CX direktni je nasljednik prošlogodišnjeg modela C9. Na našem se tržištu uslijed poznate pandemijske situacije ove godine pojavio dosta kasnije, tako da je i sada poprilično aktualan. Nažalost, ni ove godine nemamo priliku testirati neki od LG-jevih modela OLED televizora veće dijagonale, premda treba reći da je 55-inčni model svakako najpopularniji odabir kupaca kod nas. Novost u ovogodišnjoj ponudi, kada govorimo o seriji C, svakako je i manji 48-inčni model koji je po prvi puta dostupan na tržištu.

Očekivano, LG-jev CX identičan je po pitanju dizajna svom prethodniku C9, a ni tehnološki (barem što se tiče kvalitete slike) ne donosi nikakva značajna poboljšanja. Ono što je novo svakako je najnovija verzija webOS-a, poznatog LG-jevog smart TV sučelja, kao i unaprijeđene gaming osobine. Softversko sučelje je općenito jedna od jačih strana LG-jevih televizora. Premda se sada službeno ne navodi trenutna verzija, možemo reći da je webOS 5.0 najnapredniji i najkompletniji do sada.

 

LG TV 2

Iznimno je jednostavan za korištenje, a dobrodošle su i neke manje promjene unutar samog sučelja. Dostupan je zaista velik broj aplikacija i streaming servisa (Netflix, YouTube, Amazon, Rakuten), a na raspolaganju vam je i LG channels koji sadrži preko 16 streaming kanala i realiziran je u suradnji sa streaming servisom XUMO.

Valja spomenuti i službeno podržane Appleove aplikacije, odnosno servise, točnije Apple TV, AirPlay 2 i HomeKit. Ovi Appleovi servisi dostupni su na LG-jevim modelima predstavljenim 2018. godine ili novijim, odnosno modelima s webOS-om 4.0 ili novijim. LG već više godina ne nudi softversku nadogradnju na najnoviju verziju webOS-a kada su u pitanju nešto stariji televizori, što znači da mnoge aplikacije ili servisi neće biti dostupni kod starijih modela televizora.

Još jedna od novih značajki je i Sport Alert putem koje možete primati obavijesti o utakmicama i rezultatima svojih omiljenih klubova. Spomenimo i da vam je sada dostupna mogućnost dodavanja željenih prečaca, odnosno ikona s lijeve strane izbornika.

 

Gaming bez kompromisa

Što se tiče kvalitete slike, OLED serija C iz 2020. godine istovjetna je OLED-u iz 2019. godine. Općenito, po pitanju same kvalitete slike LG-jevih OLED televizora nema nekih posebnih pomaka u zadnjih nekoliko godina. Bilo da je riječ o SD, HD ili HDR sadržaju, ovaj će vam televizor ponuditi tradicionalno odličnu OLED-ovsku kvalitetu slike. Treća generacija Alpha 9 procesora slika donosi još neka manja unaprjeđenja i poboljšani upscaling.

Ono što svakako treba istaknuti je vrlo precizno podešena slika i vjerne boje, posebno ako odaberete neki od ISF predložaka za prikaz. Ove godine dostupan je i Filmmaker, poseban predložak razvijen u suradnji s Hollywoodom koji bi se automatski trebao aktivirati kada TV prepozna odgovarajući sadržaj. Uglavnom, predlošci ISF, Cinema i Filmmaker nude najprecizniju i najkvalitetniju sliku.

 

LG TV 1

Ovogodišnja serija LG-jevih OLED televizora (uključujući i testirani CX model) donosi i trenutno ponajbolju gaming podršku koju smo do sada vidjeli. U potpunosti je podržan HDMI 2.1 uz prikaz od 4k na 120 Hz, a tu je i napredna podrška za promjenjive frekvencije osvježavanja (VRR), što uključuje podršku za tehnologije AMD FreeSync i Nvidia GSync compatible.

Konačno, dostupna je i podrška za ALLM (automatic low latency mode) koja se aktivira automatski kod Xboxa X, kao i kod igraćih konzola najnovije generacija. Opcija BFI je sada preimenovana u OLED motion pro uz nekoliko predefiniranih postavki: Low, Medium, High i Auto. Ukratko: ovo je jednostavno savršen TV za gaming i u potpunosti je spreman za konzole najnovije generacije.

Je li LG seriju C doveo do savršenstva? Nismo sigurni. Međutim, nema dvojbe da su ovogodišnji CX modeli iznimni all around televizori vrhunske kvalitete slike uz ponajbolje SMART TV sučelje i nevjerojatno dobre gaming osobine. Rekli bismo da je i cijena sasvim dobro odmjerena. Ostaju potencijalni problemi s trajnim burn-inom slike i ponekad preagresivno postavljenim ABL-om, međutim, mislimo da se s time može živjeti s obzirom na kvalitetu slike i druge osobine.

Više informacija

  • Model: OLED55Cx3LA
  • Smart TV: Da
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 5
  • Mogućnosti: 5
  • Proizvođač: LG
  • Vrsta panela: OLED
  • Dijagonala/ rezolucija: 55“ / 3840x2160 piksela, frekvencija osvježavanja 120 Hz max
  • Kut vidljivosti: 178°
  • Izmjerena potrošnja struje: Do 109 W
  • Osvježavanje: 120 Hz
  • TV tuneri: LG webOS 5.0, daljinski upravljač LG Magic remote, DVB T/T2/C/S/S2, WiFi (802.11ac), Bluetooth 5.0, podrška za gaming VRR, AMD FreeSync i NVidia GSync compatible, ALLM (automatic low latency mode)
  • Zvučnici (RMS): 40 W max
  • Ostali priključci: 3x HDMI 2.1 (CEC), 1x HDMI 2.1 (eARC,CEC), 3x USB 2.0, 1x Ethernet, 1x CI+ 1.4, 1x optical audio out, antenski priključak
  • Dodatno/Ostalo: OLED, podrška za HDR 10 Pro, Dolby Vision IQ, Dolby Atmos i HLG Pro (Hybrid Log Gamma), procesor slike LG 9 Gen 3 4K
  • Dimenzije: 1228 x 706 x 46,9 mm
  • Masa: 18,9 kg
  • Plus: dizajn, kvaliteta slike, izvrsne gaming osobine (VRR, AMD FreeSync i NVidia GSync compatible, ALLM), puna podrška za HDMI 2.1, odličan webOS u najnovijoj verziji
  • Minus: potencijalni rizik od trajnog burn-ina slike, ABL efektivno smanjuje maksimalnu svjetlinu ovisno o prikazanom sadržaju
  • Ustupitelj i cijena: LG www.lg.com/hr Cijena: 12.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG OLED55CX3LA

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG OLED55CX3LA - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.