Focal Listen

Focal Listen

Mobilna neutralnost

Iako Focal naziva Listen mobilnim slušalicama njihove dimenzije ih čine nepraktičnima za svakodnevnu uporabu.

Focalove slušalice uz jednostavan naziv modela imaju i jednostavan dizajn. Listen su mobilne over-ear slušalice (barem ih Focal tako deklarira) iako se radi o slušalicama prilično velikih dimenzija. Visoki su tonovi dominantni i odlično definirani, dok su srednji tonovi uistinu impresivne preciznosti i prisutnosti.

S tvorničkom krivuljom niski tonovi vrlo su precizni, ali slabo prisutni. Međutim, ako se poigrate ekvalizacijom, niski tonovi mogu postati vrlo prisutni, i to bez osjetnog gubitka preciznosti. Soundstage je nažalost tek prosječan i ujedno najveća mana ovih slušalica jer odlična zvučna slika gubi vrijednost kada je zvuk zbijen. Kvaliteta je izrade dobra, ali ne odgovara visokoj cijeni ovih slušalica.

Konstrukcija je u potpunosti plastična. Čak i obruč, koji je na mnogo povoljnijim slušalicama metalan, ovdje je od plastike, dok su jedini dijelovi izrađeni od metala dvije dekorativne pločice s Focalovim logom. Listen su među najboljim slušalicama na testu kada je u pitanju udobnost. Iako imaju nešto višu silu pritiska, vrlo su udobne zahvaljujući odličnim mekanim jastučićima.

Sve u svemu, Focal Listen su odlične slušalice koje se mogu prilagoditi svakom žanru ako ste voljni poigrati se postavkama zvuka, dok će tvorničkom krivuljom najviše zadovoljiti ljubitelje referentnog zvuka.

 

usporeni test slušalice pregled modela5

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Focal Listen

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Focal Listen - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.